Reklama

Reklama

Rapl - Série 1

(série)
Česko, 2016, 12 h 52 min (Minutáž: 58–61 min)

Režie:

Jan Pachl

Scénář:

Jan Pachl

Kamera:

Marek Janda

Hrají:

Hynek Čermák, Lukáš Příkazký, Alexej Pyško, Lucie Žáčková, Tomáš Jeřábek, Kristýna Frejová, Cyril Drozda, Aneta Krejčíková, Sara Sandeva, Miroslav Etzler (více)
(další profese)

Epizody(13)

Recenze (68)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

1. série Kunešova vyhnanství na sever mě bavila. Co na tom, že u nás neexistuje místo, kde by svítilo slunce tři hodiny denně a k severnímu polárnímu kruhu je to od nás nejméně čtyři dny jízdy na sobovi, když na Jáchymovsku řádí holohlavé ušaté torpédo, jehož jazykové schopnosti jsou pro mne častým zdrojem zábavy. ()

pekas 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po osmi dílech si troufám hodnotit slabší pětkou, na náš seriál to je celkem povedené, jednička opět boduje. 83% Po skončení série konstatuju, že stále dobrá práce. Sice na První oddělení a jeho komunistické předchůdce to nemá, ty akční krimi jsou pořád trochu přehnané, ale silná čtyřka to nakonec je. 80% ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Letos jsme vyrazili na dovolenou do Krušných hor a když nám první večer pan majitel penzionu sdělil, že kousek odsud se natáčel Rapl, hned večer jsme se do něj pustili. A nelitovali. Jan Pachl detektivky prostě umí. Hynek Čermák je přesně ta postava vyšetřovatele, která tady dlouhá léta chyběla. I když pravda, šlape mu lehce na paty David Matásek s Primáckou variací na Schimanskiho. Nicméně co dělá tento seriál opravdu jedinečný, tak to je právě atmosféra Krušných hor. Místní mě sice ubezpečili o tom, že v Jáchymově to opravdu tak strašný není, ale co by tvůrci pro kvalitní atmosféru neudělali, že. Třeba i radnici převlékli za policejní stanici, protože pořád je lepší snímat krásnou radnici, než-li nevzhledný dům, kde policajti v Jáchymově reálně sídlí. Za tu úžasnou a naprosto jedinečnou atmosféru, která v českých seriálech chybí, tvůrcům odpustím i tu sérii blbostí, které se zde děly. Řekl bych, že český policajt by se takhle prostě nechoval. Nicméně herecké obsazení to do puntíku zjemňuje a tak díl za dílem byla čest tento seriál sledovat. ()

mh.mail 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

60% — Určitě nadprůměrný český detektivní seriál, který zdařile navazuje na původní sérii Cirkus Bukowský. Přesto však není všechno jenom pozitivní. Seriálu určitě uškodila jeho celková stopáž — ukázalo se, že třináct dílů je moc a že je autoři nedokázali všechny naplnit zajímavými případy. Kvůli tomu byl taky „hlavní“ případ vraždy policistky Hany Wágnerové dost rozmělněn a stal se brzy průhledným. Na konci taky na diváky nečekalo žádné překvapení, pouze potvrzení toho, co většina již delší dobu tušila. Podle mého názoru by seriálu prospělo, kdyby měl tak polovinu dílů, hlavní pozornost by se zaměřila na vyšetřování případu Hany W. a jednotlivé díly by byly doplněny o ty nejzajímavější samostatné případy. A zapracovat na gradaci příběhu. Ale jinak jsem celkem spokojen, seriál mě bavil, měl však potenciál, který nebyl beze zbytku naplněn. ()

Ampi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jáchymov, dle údajů z roku 2018 má 2549 obyvatel, by při tempu vražd stál vylidněným městěm. Kdo by nebyl mrtvý, ten by se snažil do Karlových Varů, vnitrozemí nebo Německa. Když odhlédneme od tohoto faktu, tak Hynek Čermák je dobrým tahounem seriálu, jeho major Kuneš odpovídá názvu seriálu. Příjemně mne překvapily další postavy, atmosféru s prostředím jak někde v Skandinávii poblíž polárnímu kruhu, vícejazyčnost. Jen ta kauza Vágnerová mohla ke konci dostat více prostoru. Jsem zvědav na další sérii, prý se bude vyvraždovat Ústí nad Labem a dokonce i zahraničí v Černé Hoře. ()

Galerie (185)

Zajímavosti (58)

  • Tento díl se natáčel na Božím Daru, Jáchymově, v kapli Suchá, bývalých kasárnách Hřebečná, Merklíně a na rozhledně Bleiberg u Bublavy. [Zdroj: Filmovamista.cz] (M.B)
  • Natáčelo se v Březové, hotelu Budka v Úvalech, Jáchymově, Dubenci, Aši, Karlových Varech, Krušných horách. [Zdroj: Filmovamista.cz] (M.B)

Reklama

Reklama