Reklama

Reklama

Rapl - Série 1

(série)
Česko, 2016, 12 h 52 min (Minutáž: 58–61 min)

Režie:

Jan Pachl

Scénář:

Jan Pachl

Kamera:

Marek Janda

Hrají:

Hynek Čermák, Lukáš Příkazký, Alexej Pyško, Lucie Žáčková, Tomáš Jeřábek, Kristýna Frejová, Cyril Drozda, Aneta Krejčíková, Sara Sandeva, Miroslav Etzler (více)
(další profese)

Epizody(13)

Recenze (68)

marhoul 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

S odstupem pěti let, v průběhu druhé projekce, zvedám hodnocení na plný počet, protože je každé pondělí ryzí radostí usednout před placku a dopřát si doušek kvalitního seriálového krimi počinu z našeho hrnce. Perfektní atmosféra, klid, příjemný humor, velmi dobré případy, soukromé patálie vyšetřovatelů nevyrušují, naopak dodávají příběhu na šmrncu. Obsazeno parádně, fajn scénář i dialogy, vizuál podmanivý. První sérii mám ráda, patří k tomu nejlepšímu, co u nás v daném žánru vzniklo. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Letos jsme vyrazili na dovolenou do Krušných hor a když nám první večer pan majitel penzionu sdělil, že kousek odsud se natáčel Rapl, hned večer jsme se do něj pustili. A nelitovali. Jan Pachl detektivky prostě umí. Hynek Čermák je přesně ta postava vyšetřovatele, která tady dlouhá léta chyběla. I když pravda, šlape mu lehce na paty David Matásek s Primáckou variací na Schimanskiho. Nicméně co dělá tento seriál opravdu jedinečný, tak to je právě atmosféra Krušných hor. Místní mě sice ubezpečili o tom, že v Jáchymově to opravdu tak strašný není, ale co by tvůrci pro kvalitní atmosféru neudělali, že. Třeba i radnici převlékli za policejní stanici, protože pořád je lepší snímat krásnou radnici, než-li nevzhledný dům, kde policajti v Jáchymově reálně sídlí. Za tu úžasnou a naprosto jedinečnou atmosféru, která v českých seriálech chybí, tvůrcům odpustím i tu sérii blbostí, které se zde děly. Řekl bych, že český policajt by se takhle prostě nechoval. Nicméně herecké obsazení to do puntíku zjemňuje a tak díl za dílem byla čest tento seriál sledovat. ()

Reklama

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mé hodnocení první sezóny seriálu Rapl se v průměru vyšplhalo až na dvě hvězdičky, což mě docela překvapilo. Přiznám se, že jsem se do sledování pustil s velkým očekáváním, ale čím více epizod jsem viděl, tím víc mi bylo jasné, že Jan Pachl přecenil své síly. Původně jsem doufal v další Pustinu, ale zmýlil jsem se na celé čáře. Seriálu by určitě prospělo, kdyby se po celou dobu vyšetřovala jen vražda Hany Wagnerové, dopadení vraha v každém dílu udělalo z Jáchymova český Midsummer a výsledek pak působil poněkud směšně. Neuvěřitelné nesmysly při vyšetřování, vykolejená logika a obsazení některých neherců dílo zkázy dokonaly, ale pokud se dostanu k druhé řadě, jistě si ji nenechám ujít, protože to beru jako zkoušku odolnosti. ()

stone 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kluci ze skutečné mordparty musí uchcávat. smíchy. Česká televize chtěla ušetřit na profesionálním poradci a tudíž je pan Pachl za mimoně i se svým scénářem. Vraždy zásadně řeší krajské oddělení a ne okresní policajti a určitě ne tak, jako tady tihle:)) Když policajt nepozná mrtvolu a musí přijet patolog, aby zjistil že to mrtvola není, tak to už je fakt silný matroš... Nehledě na to, že Hynek Čermák je ubytovaný v chaloupce, ze které jakoby minutu před tím vykopali nějaké sudeťáky. Ale jinak dobrý :) Hlavně ať se to nedostane mimo českou kotlinu, nebo zase budeme populární..... ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První série Rapla se mi líbila o trošku více než Cirkus Bukowsky, ale ani v zde se žádný velký zázrak nekonal. Kuneš se dostal do nového prostředí, nová partička vyšetřovatelů dokázala částečně pobavit – každý z nich měl nějaké ty trable, koroner tu a tam prohodil nějakou tu dobrou hlášku (až na to jeho „uvidíme po pitvě“ – ta mě srala). Ubylo erotiky, což mi nějak nevadilo, to však neznamená, že by tu byla absence nahoty. Některé případy byli dobré, jiné suché, stejně tak akční pasáže. Nicméně se to udrželo v lepším průměru – což znamená 60% (poté co jsem viděl i celou druhou sérii, zvedám o jednu hvězdu a na 70%). Hyneček Čermák jasně nejlepší, Sara Sandeva roste do krásy, Dolanský se tu moc neohřál a konečně jsem na vlastní oči viděl Alexeje Pyška – který propůjčil svůj hlas mimo jiné i takové STAR jakou je Bruce Willis … ()

Galerie (185)

Zajímavosti (58)

  • Zhruba v polovině dílu si můžeme ve scéně u kina všimnout plakátu na film Gangster Ka (2015), ve kterém ztvárnil hlavní roli také Hynek Čermák. (Bube1)
  • Když vrah (Tomáš Pavelka) vrací smrtící zbraň při retrospektivě na místo, nemá rukavice. (sator)
  • Je zřejmé, že filmaři s auty u železničního přejezdu koncem 51. minuty neriskovali a jedoucí vlak do scény prolnuli v postprodukci. Za Kunešovým (Hynek Čermák) autem se na přejezdu táhne světelná mlha a světla z vlaku nesvítí skrz kabinu (byly by vidět siluety osob uvnitř). Dále světlo z reflektorů Gregorova (Jan Dolanský) auta postupně „dojíždí“ do záběru až ve chvíli, kdy auto už zastavilo před přejezdem. (aquacam)

Reklama

Reklama