Reklama

Reklama

Rapl - Série 2

(série)
Česko, 2019, 13 h 12 min (Minutáž: 58–70 min)

Režie:

Jan Pachl

Scénář:

Jan Pachl

Hrají:

Hynek Čermák, Lukáš Příkazký, Alexej Pyško, Lucie Žáčková, Tomáš Jeřábek, Cyril Drozda, Aneta Krejčíková, Marcela Holubcová, Naďa Urbánková, Ivo Trajkov (více)
(další profese)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Major Kuneš se vrací a s ním přichází… RAPL. Jáchymovské detašované pracoviště, které bylo dlouhou dobu trnem v oku byrokratického aparátu, je v rámci restrukturalizace zrušeno a podplukovníka Rohana pověří vedením kriminálky v Ústí nad Labem. Netrvá dlouho a přetáhne tam všechny „své“ kriminalisty. Naslibuje jim hory doly, a i když nic z toho nedodrží, stará parta je zase pohromadě... (Česká televize)

(více)

Recenze (80)

kumite 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Největším zklamáním je, jakým způsobem běžnými diváky tady ta "veřejnoprávní šlechta" pohrdá a plive na ně. Beze studu a bez výčitek. Považují samolibě sami sebe za morální a intelektuální elitu českého národa, ale při každé příležitosti dávají najevo, jak českým národem opovrhují. Proč máme snášet ty povýšenecké kecy od lidí, kteří tvoří a žijí ze státních dotací (tedy z našich peněz), bez nichž by nic nevytvořili a bez nichž by se neuživili ? Je to stejné jako s tou vánoční tragédií Kouzelníkem Žitem. Divákům se to veledílo nelíbilo a stejně jako Pachl u Rapla, tak i Zelenka u Žita uměl lidi jen urážet a ohánět se stejnými kecy, které jsme od tzv. "kulturní fronty" mohli slyšet, když nevyhrál prezidentské volby "jejich" kníže Huhňa a nebo minule "jejich" akademik Želé. https://www.idnes.cz/kultura/film-televize/rapl-2-konec-serie-hynek-cermak.A190401_113157_filmvideo_ts?recommendationId=000000000016-0000-0000-000000000000 https://www.blesk.cz/clanek/celebrity-serialy-filmy-kino-a-tv/585478/reziser-zelenka-haji-kouzelnika-zita-to-pisou-bezcharakterni-nuly.html ()

ArthasKarfa 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá série bohužel nepokračovala v ponuré náladě prvních dílů, případy a prostředí, které mě na první části tolik bavily dostaly zcela jiný charakter a logiku, stejně jako hlavní postavy. Je pravda, že něco málo si seriál ponechal, ale je škoda, že víc nevycházel z ohlasů diváků, kteří adorovali právě mnou vypsané vlastnosti první série. Kuneš je ale pořád skvělá postava a na každý díl jsem se celý týden těšil, postavy a jejich příběhy jsou zajímavé a tak na to koukat prostě baví. Místo Krušných hor je dějištěm Ústí nad Labem, které zase nabízí trochu jiný pohled na případy a padouchy. Rozhoduji se mezi třemi a čtyřmi hvězdami, ale nakonec dávám čtyři - možná i trochu z nostalgie na první sérii. ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po zhlédnutí druhé série, musím chtě nechtě zvednout hodnocení o jednu hvězdu té první, protože ta byla jasně lepší. Ať si Jan Pachl říká, co chce. ON může být rád, že mu většinu jeho projektů platí televize, protože po doslovném zprznění vlastního výtvoru, by si zasloužil nakopat do řiti…Cirkus Bukowsky ani první Rapl nebyly bůhvíjak excelentní krimi podívanou, ale našel jsem na nich dost pozitivních věcí, tady se zhoršilo snad úplně všechno. Od scénářů jednotlivých dílů (až na dva – tři to balancovalo na hraně průměru-podprůměru), přes výrazně zhoršenou charakteristiku většiny postav, objevila se doslova tuna nelogických kopanců a stupidity. I zde jsem však dokázal narazit na pozitiva a jakžtakž slušnou atmosféru, což je taky důvod proč tomu nakonec těch průměrných 50%. Třetí sérii však už nechci!!! Hraní si s aktuálními tématy taky zrovna moc nevyšlo – no spíš to bylo nedobře „podáno“ a provedeno. Podle režiséra to byl super nápad a zvýšilo mu to sledovanost, jenže sledovanost mu zvedla první série, kdy se všichni těšili na solidní pokračování, místo toho dostali jakousi parodii na sebe samo…slabých 50% ()

nula87 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V porovnání s 1. sérií je to výrazný propad dolů. Místy to sice připomene původního Rapla, ale jsou to opravdu jen momenty. Jinak je to dost nesoudržné, případy se řeší pomocí náhod nebo brutálních oslích můstků, charaktery postav se plynule mění podle potřeb, linie se Željkem (a tím pádem i s Rohanem) je místy až směšná. Škoda. 45% ()

Tosim 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

No jo no, kriminalisticky to není nic moc (i když na díly Kebab Aleppo, Ahoy Sázavo nebo Cvokhaus nedám dopustit), vyprávění je rozbředlé a poskakuje mezi jednotlivými případy a hlídáním Čubriče (i když režisér Ivo Trajkov se zde odvázal nejvíc od Kanárské spojky), ale co s tím vším, když tu partu kriminalisty v čele s Kunešem máte tak moc rád, jako já. 60%, ale s odřenýma ušima a další řadu už prosím né. ()

Galerie (231)

Zajímavosti (82)

  • Natáčelo se v Ústí nad Labem, Mostecku, Děčíně, Praze, na Sázavě, v Černé Hoře a u lomu U Chlumu u obce Srbsko. [Zdroj: iDnes.cz] (rakovnik)
  • V závěru dílu můžeme slyšet píseň „Pojedou“ od Jindřicha Šťáhlavského s textem Petra Novotného. (sator)

Reklama

Reklama