Reklama

Reklama

Rapl - Série 2

(série)
Česko, 2019, 13 h 12 min (Minutáž: 58–70 min)

Režie:

Jan Pachl

Scénář:

Jan Pachl

Hrají:

Hynek Čermák, Lukáš Příkazký, Alexej Pyško, Lucie Žáčková, Tomáš Jeřábek, Cyril Drozda, Aneta Krejčíková, Marcela Holubcová, Naďa Urbánková, Ivo Trajkov (více)
(další profese)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Major Kuneš se vrací a s ním přichází… RAPL. Jáchymovské detašované pracoviště, které bylo dlouhou dobu trnem v oku byrokratického aparátu, je v rámci restrukturalizace zrušeno a podplukovníka Rohana pověří vedením kriminálky v Ústí nad Labem. Netrvá dlouho a přetáhne tam všechny „své“ kriminalisty. Naslibuje jim hory doly, a i když nic z toho nedodrží, stará parta je zase pohromadě... (Česká televize)

(více)

Recenze (80)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po zhlédnutí druhé série, musím chtě nechtě zvednout hodnocení o jednu hvězdu té první, protože ta byla jasně lepší. Ať si Jan Pachl říká, co chce. ON může být rád, že mu většinu jeho projektů platí televize, protože po doslovném zprznění vlastního výtvoru, by si zasloužil nakopat do řiti…Cirkus Bukowsky ani první Rapl nebyly bůhvíjak excelentní krimi podívanou, ale našel jsem na nich dost pozitivních věcí, tady se zhoršilo snad úplně všechno. Od scénářů jednotlivých dílů (až na dva – tři to balancovalo na hraně průměru-podprůměru), přes výrazně zhoršenou charakteristiku většiny postav, objevila se doslova tuna nelogických kopanců a stupidity. I zde jsem však dokázal narazit na pozitiva a jakžtakž slušnou atmosféru, což je taky důvod proč tomu nakonec těch průměrných 50%. Třetí sérii však už nechci!!! Hraní si s aktuálními tématy taky zrovna moc nevyšlo – no spíš to bylo nedobře „podáno“ a provedeno. Podle režiséra to byl super nápad a zvýšilo mu to sledovanost, jenže sledovanost mu zvedla první série, kdy se všichni těšili na solidní pokračování, místo toho dostali jakousi parodii na sebe samo…slabých 50% ()

mh.mail 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

30% - Původně jsem chtěl napsat klasický komentář, ale pak jsem si přečetl v idnesu pár názorů pana režiséra a pochopil jsem, že si celou druhou řadou Rapla z nás dělal prdel, což někteří komentátoři poznali už dávno, mně to trvalo o trochu déle. Nevím, jestli jsem konzervativní, ale rozhodně jsem majora Kuneše neměl za modlu, takže mi na ni nikdo nemohl šáhnout. Pokud někdo natočí kravinu, protože to líp neumí, je to smutné, ale pokud kravinu natočí někdo, kdo to líp umí, ale udělá to úmyslně, to už je na pováženou. Takže nemá smysl tuto frašku rozebírat, protože to takhle bylo natočené schválně. Pane Pachle, je mi jedno kdo to zaplatil, to vám vyčítat nebudu, to je vaše věc, ale důvěra se těžko buduje a lehce ztrácí. Před dalšími výtvory z vaší dílny budu napříště velmi obezřetný. ()

Reklama

Romario 

všechny recenze uživatele

První série výborná, z druhé jsem vydržel jen dva díly a nechápal, co se to stalo. Stejní tvůrci, ale tontokrát vytvořili paskvil. Aby toho nebylo málo, tak si rejža kritiku nechce připustit a je prý s touto slátaninou spokojený. „Ukázalo se, že u diváků propadají díly řešící aktuální témata, rasismus, xenofobii, utečence. Jsme stále národem, co nedohlédne dál než za hranici svého plotu,“ připomíná Pachl. Tak kdyby ta témata zpracoval dobře, a ne trapně až nechtěně směšně, tak by to fanoušci ocenili, ne? Trocha sebereflexe by mu neuškodila. ()

Rayen1 

všechny recenze uživatele

Naučil jsem se hodnotit druhou sérii podle měřítka sobě vlastního - co si budeme povídat, je to kravina. Ale jde tu spíš o ty lepší a ty horší díly. Když dám čtyři, nejsou to čtyři jako u jiných seriálů nebo filmů. Jsou to čtyři u Rapla. Je mi totiž líto tuhle druhou sérii úplně zatratit. Ano, je tam strašně blbostí a Mácha mě strašně vytáčí, všichni se chovají nelogicky, absolutně jsem nepochopil tu plesnivou ubytovnu, ale... někdy se u toho prostě bavím, někdy víc, někdy míň. Dokoukám to a sjedu si znovu jedničku pro zlepšení chuti. A na dvojku potichu zapomenu. Mimochodem, je to podobná situace jako u Mr. Mercedes - první série excelentní, druhá nebyla úplně špatná, ale plácala se ode zdi ke zdi a popravdě, nemusela vůbec vzniknout. Stejně tak i tady u Rapla. Druhá serie ok, ale nemusela vzniknout vlastně vůbec. Nebo ji klidně mohli nechat ležet u ledu ještě rok dva a propilovat scénář. Protože někdy je to fakt na palici...Mělo to svoje světlé okamžiky, ale ty většinou srazila nějaká absolutní krávovina ve scénáři. I kdyby námět zůstal u jednotlivých dílů stejný (hooligens, fotbal, uprchlíci, atd atd), chtělo to fakt trochu zapracovat na logice. Třeba jsem úplně nepochopil ubytovnu. To v Ústí nejsou normální hotely? Jasně, rozpočet, ale stejně... Důkazní materiál bere stovka policistů do rukou bez rukavic. Znehodnocení důkazů? Lupen bere děti na místo činu... Mácha jezdí na kole, které je důkazní materiál. A tak bych mohl pokračovat dál a dál. Mimochodem, čekal jsem, když už nic, alespoň nějaké výbušnější finále, když už Lupen s Raplem narazili na ten sklad zbraní (a dokonce i bazooku), ale takhle to nějak vyšumělo... ()

Untentrauer 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Celá druhá série je nepovedená. Při sledování jsem ani nemohl uvěřit proměně osobností na které jsem byl zvyklý z 1. série. Jednoznačně se snaží těžit z bývalé slávy. Bohužel jim to nejde. Snaha autorů postavit hlavní dějovou linku v návaznosti na 1s. naprosto selhává. Postavy, které mi začínali být sympatické z 1.s se změnili k nepoznání a já je začal dokonce nesnášet. Bohužel jsem měl při sledování některých dílů pocit marnosti a ztráty času. ()

Galerie (231)

Zajímavosti (82)

  • Kuneš (Hynek Čermák) zahraje doma složitý kytarový riff. Vzhledem k tomu, že hra na kytaru provází Hynka Čermáka celý život, hrál ho opravdu on, a to na kytaru Jazzmaster Fender. Kytarové kombo je též značky Fender. (sator)

Reklama

Reklama