Reklama

Reklama

Rapl - Série 2

(série)
Česko, 2019, 13 h 12 min (Minutáž: 58–70 min)

Režie:

Jan Pachl

Scénář:

Jan Pachl

Hrají:

Hynek Čermák, Lukáš Příkazký, Alexej Pyško, Lucie Žáčková, Tomáš Jeřábek, Cyril Drozda, Aneta Krejčíková, Marcela Holubcová, Naďa Urbánková, Ivo Trajkov (více)
(další profese)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Major Kuneš se vrací a s ním přichází… RAPL. Jáchymovské detašované pracoviště, které bylo dlouhou dobu trnem v oku byrokratického aparátu, je v rámci restrukturalizace zrušeno a podplukovníka Rohana pověří vedením kriminálky v Ústí nad Labem. Netrvá dlouho a přetáhne tam všechny „své“ kriminalisty. Naslibuje jim hory doly, a i když nic z toho nedodrží, stará parta je zase pohromadě... (Česká televize)

(více)

Recenze (80)

vyfuk 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Lidé si budou stěžovat. To je klasika. Jak bylo řečeno, sáhlo se jim na modlu. V podstatě je to pravda. Šlo tu ve výsledku o to, že tvůrci si asi ani neuvědomovali, co stvořili. Nevím jak lidem, ale dokážu si představit, že to měli dost stejné jako já. Protože já na první sérii měl jednoduše rád prostředí Krušných hor a originální přístup postav k vyšetřování a řešení situací. To vše jako vždy zařizoval geniální Čermák. Ale teď je to jinak. Řešíte jeden velký případ balkánského bosse, na kterého si já ve výsledku ani nepamatuji, abych pravdu řekl a to celé je ověnčeno menšími případy, aby to vlastně stále byla kriminálka. Někdy v pohodě a příhodné. Jindy až neuvěřitelně tupé. Scény, kdy mají postavy působit frajersky vypadají jako bych je vymýšlel já v deseti letech. To ani nemluvím o tom, že seriál uráží své diváky v tom, že zcela banální a triviální věci jim musí vysvětlovat jako kdyby přilezli z pravěku a ani neví, jak funguje těhotenství. Těch věcí je spoustu. Někdo se může vychloubat sledovaností. To je super. Jenže já taky seriál sledoval od prvního do posledního dílu. A neřekl bych, že to bylo úplně kvůli tomu, že to by bylo obecně dobré nebo zábavné. Některé charaktery se vám brzy ohrají tím, jak si jedou své kolovraty a nebo jak dokázali za nějakou dobu zhloupnout. Rapl končí. Budeme vzpomínat v dobrém. Jen díky první sérii. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Režisér Pachl se nechal hned po skončení série slyšet, že tato byla pestřejší, akčnější, ve všem lepší. Jen rádoby kritici a vůbec čecháčkové, kteří nedohlédnou za hranice svého plotu, to nepochopili. Obzvláště, co se týče rasizmu, xenofobie, a vůbec všehomíra světa. Prostě to, že druhá série byla ve všem horší a podle mě stála za starou belu, mohu já a další diváci, kteří kroutili hlavou nad nesmysly, jež nám tvůrci servírovali. Už od prvního dílu jsem tušil průšvih, málokdy se bavil a do konce vydržel jen ze zvědavosti. Průměrné hodnocení je asi spíše z nostalgie. Protože udělat z našich detektivů trosky, žijící v plísni, jezdící rachotinami, kteří vyřeší případ jen s dávkou obrovského štěstí, to jsem nečekal a neuvítal. Parodovat vlastní seriál, to je na nějakou cenu, ne? Co napsal Tom_Lachtan v plném rozsahu podepisuji. ()

Reklama

Enšpígl 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Proč tvůrci ustoupili s ponurosti a drsnosti hlavního hrdiny někam na hranici imbecility mě zůstává záhadou. Některý díly vysloveně volají po zveřejnění do nějakého humoristického magazínku. Občas tedy světla na konci tunelu, ale třeba tpostava kterou hrál Tomášek Jeřábek to autoři pak zazdili, kdyby tohle bylo u policie a mělo to pomáhat a chránit tak to by bylo na emigraci. ()

Marze 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Česný humor, v každém dílu je příjemné ozvláštnění , snímání, svícení, střih i hudba super. Vtip se nevyhýbá nikomu aniž by někdo namítal , že je to účelově sexistické. Drsně úsměvná stylizace Rapla 2 by se dala zjednodušeně nazvat „pořád jako malí kluci“. Trochu ruší průběžná linie vyprávění protínající veškeré jednotlivé kauzy, protože se týká balkánské mafie. ()

mh.mail 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

30% - Původně jsem chtěl napsat klasický komentář, ale pak jsem si přečetl v idnesu pár názorů pana režiséra a pochopil jsem, že si celou druhou řadou Rapla z nás dělal prdel, což někteří komentátoři poznali už dávno, mně to trvalo o trochu déle. Nevím, jestli jsem konzervativní, ale rozhodně jsem majora Kuneše neměl za modlu, takže mi na ni nikdo nemohl šáhnout. Pokud někdo natočí kravinu, protože to líp neumí, je to smutné, ale pokud kravinu natočí někdo, kdo to líp umí, ale udělá to úmyslně, to už je na pováženou. Takže nemá smysl tuto frašku rozebírat, protože to takhle bylo natočené schválně. Pane Pachle, je mi jedno kdo to zaplatil, to vám vyčítat nebudu, to je vaše věc, ale důvěra se těžko buduje a lehce ztrácí. Před dalšími výtvory z vaší dílny budu napříště velmi obezřetný. ()

Galerie (231)

Zajímavosti (82)

  • Herec Radek Bruna, který v tomto díle hraje Wimmera, zaměstnance securitky napomáhajícího mafiánům, si už postavu zločince v seriálu Rapl střihnul v epizodě Nástřel (2016) jako vrah jménem Vitzner. (Reif)
  • Druhý díl se natáčel převážně v Chomutově, bitka ultras v Praze (ledárny Braník). (spacio)

Reklama

Reklama