Reklama

Reklama

Rapl

(seriál)
Trailer
Česko, (2016–2019), 26 h 4 min (Minutáž: 58–70 min)

Režie:

Jan Pachl

Scénář:

Jan Pachl

Hrají:

Hynek Čermák, Lukáš Příkazký, Alexej Pyško, Lucie Žáčková, Tomáš Jeřábek, Jan Dolanský, Dana Černá, Jiří Vyorálek, Aneta Krejčíková, Stanislav Majer (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(26)

Detektiv Kuneš má zase jednou problém. Zmlátí přítele své bývalé ženy a hrozí mu odchod od policie. Vysoce postavená nadřízená má pro něj ale řešení – uklidí ho na stáž do zapadlého pohraničí. Má to jen jeden háček. Jeho skutečným posláním je objasnit dva roky starou vraždu policistky Wágnerové, jejíž vyšetřování uvázlo na mrtvém bodě. Kriminalita v pohraničí je však jedna z nejvyšších v republice – pašování, výroba drog, pytláctví, prostituce, vraždy. Kuneš musí řešit jeden obtížný případ za druhým a k tomu, proč do kraje přišel, se dostává až po čase a vlastně náhodou. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (290)

kajas 

všechny recenze uživatele

Čermák si postavu Kuneše neskutečně dává a jeho suché hlášky neměly chybu, kvitovala jsem přítomnost Pyška i Příkazkého, ale... třináct epizod mi přišlo prostě až příliš a detektivní zápletky se nemohly s proslulým "1. oddělením" vůbec rovnat. Druhé sérii se ovšem bránit nebudu. Edit: Druhá série byla opravdu slabší, hlavně kvůli dějové linii černohorských mafiánů, a tak se z "Rapla" stala jenom pouhá kulisa při práci a studiu. ()

sofiapetra 

všechny recenze uživatele

Detektiv Kuneš je takový český Harry Hole - byla jsem z něj nadšená úplně v každém pohybu a replice. Ale seriál je povedený celý. Charaktery postav jsou sice jen načrtnuty, ale velmi výrazně - neočekávaně jsem si oblíbila třeba i "Slepici" (poručíka Slepičkovou), která v kolektivu opravdu na růžích ustláno nemá. Trochu mě ale mrzelo, že se dalo už málem od první třetiny tušit, kdo bude tou velkou rybou, kterou budou lovit nakonec. Edit. Rapl 2. série: ze začátku docela zklamání (neodpustím si rýpanec - proč si hned dvě milenecké dvojice: Rohan/sekretářka, Kuneš/policejní šéfka, musely vytrvale vykat??), ale postupně to nabíralo obrátky až k velkému finále. Konec na první dobrou neuvěřitelný, nechápala jsem. Ale přes noc se mi to rozleželo v hlavě - a vlastně byl jediný možný. Aby detektiv Kuneš mohl zůstal tou mimořádnou, moralistně chlapskou postavou s vlastními pravidly. ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Z posledne videných celkom úspešných českých seriálov ako Labyrint alebo Cirkus Bukowski je toto najlepšie. Aspoň to platilo zo začiatku. Zaujímavé prípady, zápletky a rozuzlenia. Výborná atmosféra a Hynek Čermák v hlavnej úlohe. Prvá časť trošku nenaladí, ale potom to ide od jednej k druhej, tretej, štvrtej kvalitou len hore. Lenže potom sa to zastaví a seriál začína strácať na dychu. V mnohých, ale naozaj mnohých situáciách sú rozhodnutia postáv nelogické, odhalenia prirýchle a vystupujú tú aj policajti, ktorí by boli vyhodený zo zboru na minútu. Slepičková by mohla žalovať celé oddelenie za neustále urážky a to nielen z jej mena. A ten tlustoprd, čo tam v kuse len žere, ten tam bol na čo dobrý? Ešte aj úvodná znelka je mimoriadne nevhodná. ()

.baris. 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Rapl je (jak) na míru šitý pro Hynka Čermáka, který je ve své roli absolutně fantastický. Skvělé je i další obsazení - Příkazký, Pyško, Žáčková i Jeřábek jsou na svoje role jak dělaní, a jak tak nad tím přemýšlím, není tam nikdo, kdo by mi tam nějakým způsobem neseděl. Chválím zejména scénář se skvělými hláškami, vynikající pochmurnou severskou thrillerovou atmosféru a několik dějových linií v každém dílu (vždy je to hodně zamotané). Zároveň je ale dost často celkem jasné, kdo je vrah. Celkově mi to místy přišlo už trochu moc, ale celková depresivita a úžasný Čermák to vždy tak nějak vybalancují a jejich výkony jsou navíc - kromě již zmíněných hlášek - podpořeny zajímavými náhledy do některých kriminalistických disciplín (např. balistika). Silnější čtyři. ()

Belatris 

všechny recenze uživatele

Některá místa jsou na facku (ano, mluvím o scénáři), ale celkově mě seriál bavil. Postavy - vizuál - atmosféra, moje oblíbená triáda, ovšem jako detektivní seriál si to rozhodně židli neobhájilo. Nepovedlo se jim uspokojivě vybudovat zápletku v rámci jednotlivých epizod - většinou bylo řešení do očí bijící a postup vyšetřování tak zcela ztratil zajímavost - divák se tak mohl bavit jedině hereckými výkony a kamerou. Buď prodloužit stopáž, nebo absolvovat kurz Jak napsat dobrou detektivní epizodu. Se zápletkami protaženými přes více dílů taky zacházeli podivně, něco e vyřešilo překvapivě rychle, jiná věc se táhla tak dlouho, až se na ni zapomnělo a v posledním díle se musela uzavřít ve dvou větách. To je tragická nešikovnost. Ale na další sérii se těším, i když riziko zklamání je velké (jako u všech pokračování). ()

Galerie (433)

Zajímavosti (164)

  • Ve 12. epizodě  1. série  Zdař Bůh! jsou Kuneš (Hynek Čermák) s Lupínkem (Lukáš Příkazký) zadrženi při silniční kontrole německým policistou. Podle provedení dopravních značek na dálnici a světelné reklamy s českým textem hypermarket je ale patrné, že se nacházejí na území České republiky, kde policista ze SRN zasahovat nemůže. (Martin_L)
  • Kuneš (Hynek Čermák) má doma TV stereo rádio rekordér PHILIPS COMBI TC-10 z roku 1983. (sator)

Reklama

Reklama