Reklama

Reklama

Rapl - Série 1

(série)
Česko, 2016, 12 h 52 min (Minutáž: 58–61 min)

Režie:

Jan Pachl

Scénář:

Jan Pachl

Kamera:

Marek Janda

Hrají:

Hynek Čermák, Lukáš Příkazký, Alexej Pyško, Lucie Žáčková, Tomáš Jeřábek, Kristýna Frejová, Cyril Drozda, Aneta Krejčíková, Sara Sandeva, Miroslav Etzler (více)
(další profese)

Epizody(13)

Recenze (68)

Malarkey 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Letos jsme vyrazili na dovolenou do Krušných hor a když nám první večer pan majitel penzionu sdělil, že kousek odsud se natáčel Rapl, hned večer jsme se do něj pustili. A nelitovali. Jan Pachl detektivky prostě umí. Hynek Čermák je přesně ta postava vyšetřovatele, která tady dlouhá léta chyběla. I když pravda, šlape mu lehce na paty David Matásek s Primáckou variací na Schimanskiho. Nicméně co dělá tento seriál opravdu jedinečný, tak to je právě atmosféra Krušných hor. Místní mě sice ubezpečili o tom, že v Jáchymově to opravdu tak strašný není, ale co by tvůrci pro kvalitní atmosféru neudělali, že. Třeba i radnici převlékli za policejní stanici, protože pořád je lepší snímat krásnou radnici, než-li nevzhledný dům, kde policajti v Jáchymově reálně sídlí. Za tu úžasnou a naprosto jedinečnou atmosféru, která v českých seriálech chybí, tvůrcům odpustím i tu sérii blbostí, které se zde děly. Řekl bych, že český policajt by se takhle prostě nechoval. Nicméně herecké obsazení to do puntíku zjemňuje a tak díl za dílem byla čest tento seriál sledovat. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

1. série Kunešova vyhnanství na sever mě bavila. Co na tom, že u nás neexistuje místo, kde by svítilo slunce tři hodiny denně a k severnímu polárnímu kruhu je to od nás nejméně čtyři dny jízdy na sobovi, když na Jáchymovsku řádí holohlavé ušaté torpédo, jehož jazykové schopnosti jsou pro mne častým zdrojem zábavy. ()

troufalka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Rapl se zjevil na obrazovkách jako volné pokračování série Cirkus Bukowský. Postava Kuneše se stačila dostatečně dobře zapsat u diváků a já jsem vděčná tvůrcům, že se nás nepokoušeli dostat rozmělňováním už vysloveného v podobě Cirkus Bukowský 3 a 4. Kuneš oproštěný od původních reálií dostává více možností, západní Čechy skýtají svou scenérií krásnou kulisu, která je zabíraná vytříbenou kamerou. Hlavní potěchou jsou dialogy. Troufám si je označit jako hlavní slabinu naší současné televizní tvorby. Když se ale povede kostra příběhu, vykreslení postav a dialogy, je už vlastně vyhráno. U Rapla se nedá hlavní kostře příliš vytknout. První série nechává dostatečný prostor pro pokračování a zároveň nabídl strhující podívanou v rozkrývání jednotlivých případů. Na pokračování se opravdu těším. ()

Ampi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jáchymov, dle údajů z roku 2018 má 2549 obyvatel, by při tempu vražd stál vylidněným městěm. Kdo by nebyl mrtvý, ten by se snažil do Karlových Varů, vnitrozemí nebo Německa. Když odhlédneme od tohoto faktu, tak Hynek Čermák je dobrým tahounem seriálu, jeho major Kuneš odpovídá názvu seriálu. Příjemně mne překvapily další postavy, atmosféru s prostředím jak někde v Skandinávii poblíž polárnímu kruhu, vícejazyčnost. Jen ta kauza Vágnerová mohla ke konci dostat více prostoru. Jsem zvědav na další sérii, prý se bude vyvraždovat Ústí nad Labem a dokonce i zahraničí v Černé Hoře. ()

marhoul 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

S odstupem pěti let, v průběhu druhé projekce, zvedám hodnocení na plný počet, protože je každé pondělí ryzí radostí usednout před placku a dopřát si doušek kvalitního seriálového krimi počinu z našeho hrnce. Perfektní atmosféra, klid, příjemný humor, velmi dobré případy, soukromé patálie vyšetřovatelů nevyrušují, naopak dodávají příběhu na šmrncu. Obsazeno parádně, fajn scénář i dialogy, vizuál podmanivý. První sérii mám ráda, patří k tomu nejlepšímu, co u nás v daném žánru vzniklo. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První série Rapla se mi líbila o trošku více než Cirkus Bukowsky, ale ani v zde se žádný velký zázrak nekonal. Kuneš se dostal do nového prostředí, nová partička vyšetřovatelů dokázala částečně pobavit – každý z nich měl nějaké ty trable, koroner tu a tam prohodil nějakou tu dobrou hlášku (až na to jeho „uvidíme po pitvě“ – ta mě srala). Ubylo erotiky, což mi nějak nevadilo, to však neznamená, že by tu byla absence nahoty. Některé případy byli dobré, jiné suché, stejně tak akční pasáže. Nicméně se to udrželo v lepším průměru – což znamená 60% (poté co jsem viděl i celou druhou sérii, zvedám o jednu hvězdu a na 70%). Hyneček Čermák jasně nejlepší, Sara Sandeva roste do krásy, Dolanský se tu moc neohřál a konečně jsem na vlastní oči viděl Alexeje Pyška – který propůjčil svůj hlas mimo jiné i takové STAR jakou je Bruce Willis … ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mé hodnocení první sezóny seriálu Rapl se v průměru vyšplhalo až na dvě hvězdičky, což mě docela překvapilo. Přiznám se, že jsem se do sledování pustil s velkým očekáváním, ale čím více epizod jsem viděl, tím víc mi bylo jasné, že Jan Pachl přecenil své síly. Původně jsem doufal v další Pustinu, ale zmýlil jsem se na celé čáře. Seriálu by určitě prospělo, kdyby se po celou dobu vyšetřovala jen vražda Hany Wagnerové, dopadení vraha v každém dílu udělalo z Jáchymova český Midsummer a výsledek pak působil poněkud směšně. Neuvěřitelné nesmysly při vyšetřování, vykolejená logika a obsazení některých neherců dílo zkázy dokonaly, ale pokud se dostanu k druhé řadě, jistě si ji nenechám ujít, protože to beru jako zkoušku odolnosti. ()

GeusX 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Výborný a napínavý akční kriminální seriál. Po shlédnutí celé první série bych ho zařadil mezi to nejlepší, co lze v domácí produkci v daném žánru vidět. Herecké výkony úplně všech herců a celého týmu kriminalistů jsou výrazné a přesvědčivé. Sledování každého dílu mne bavilo. 4-5 hvězd (osobní poznámka na okraj: musím se dodatečně podívat na sérii Cirkus Bukowsky, který mne minul) ()

malylada 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

1. série je celkově velmi podařená. Postavy jsou velmi dobře napsané a dokážou se za těch třináct dílů vrýt pod kůži. Trošku jsem měl problém v jednotlivých dílech s případy, které jsou velmi jednoduché a z detektivního žánru ne příliš strhující. Co se méně povedlo z detektivního žánru, tak vynahrazuje vývoj postav a bočních linek z osobního života, který se spojuje v zajímavé nitky. Poslední díly jsou výborně vygradované a určitě se Rapl může považovat za jeden z nejlepších českých seriálů......8/10 ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Mýma očima zdařilá krimi série, každý díl má něco do sebe, jednotlivé případy jsou zajímavé, nahlédnutí do soukromí vyšetřovatelů potěšilo, celkově skvělá atmosféra a herecký ansámbl báječný.. Nejvíc na sebe poutá pozornost charismatický Hynek Čermák, nicméně Alexej Pyško, Lukáš Příkazký i Lucie Žáčková se mi moc líbili.. Tedy u mě spokojenost a hezké čtyři hvězdy.. ()

pan.Kaplan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Třetímu dílu jsem dal ** a obávám se, že jestli se to nezlepší, líp už nebude. Tohle začíná zavánět zklamáním. Skvělou atmosféru a dobré herecké výkony bohužel potápí mizerný scénář. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

V seriálu je velmi zvláštní, fascinující, pohlcující a přitažlivá atmosféra, hodně podobná severským krimi (Nesbo atd.), se kterými se v literárním rybníčku roztrhl pytel, ale díky za ně. Ta zvláštní sklíčenost a neutěšenost drsného kraje má něco do sebe. Mňam. Líbí se mi tu i letící kamera ve velké výšce, když pod ní jede auto lesním úsekem. To všechno dává seriálu punc originality. O titulkách a hudbě ani nemluvím. Já jsem Hynka Čermáka v poslední době moc nemusela, ale tady v mých očích jako major Kuneš stoupnul hodně vysoko. Je to svérázný a drsný policajt, používající neortodoxní metody, které samozřejěm vychízejí z jeho životních zkušeností. Tenhle chlap má samozřejmě i svoje mouchy a bubáky, se kterými se pere podle svého vlastního uvážení. Není to žádný hňup a je dostatečně inteligentní. V životě si něčím prošel a toho formovalo a má velké charisma. Dá se s ním velmi snadno ztotožnit. Připomíná mi legendárního Schimanskiho, kterého mám pořád ráda. ()

gogos 

všechny recenze uživatele

Pachl je král současné české kriminálky! Výborně vystavěný příběh odehrávající se na pozadí zajímavých a nápaditých případů, ve kterém se prolíná nejen skvělá zápletka a syrová akce, ale také perfektní charaktery, napětí i vášeň. Vyšetřovatelé jsou lidští, záporáci omylní a vše klape tak jak má... Rapl mě velmi mile překvapil a považuji jej za nejlepší kriminální sérii, která u nás za poslední roky vznikla... ()

dyfur 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

…..dobrý priemer - i jednotlivé epizódy v priemere ušli - aj tá dejová línia tiahnuca sa celou sériou - aj akčný záver série.....škoda,že kriminalisti nedokonali definitívne čo mali .................. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vynikající česká kriminálka, v současné době na našich obrazovkách bezkonkurenční seriál. Nevím sice, zda se budu dívat na reprízy, přece jen krimi má kouzlo v odhalování pachatele zločinu, ale rozhodně vím, že bych rád viděl pokračování a těší mě, že pokračování se již chystá. Kromě skvělého Hynka Čermáka je nutno vyzdvihnout i neméně charismatického Alexeje Pyška. Dále si zaslouží pochvalu vynikající kamera a téměř bezchybný scénář s nečekaným (dů)vtipem. ()

Reklama

Reklama