Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hned po příjezdu ukáže major Kuneš své schopnosti v případu vraždy z vězení právě propuštěného dealera. Zásah malou ráží za silného větru na více než 200 m zvládne jen málokdo. Kuneš musí rozbít konstrukci o mstě gangu a vypátrat skutečného vraha. (Česká televize)

Recenze (65)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

No jsem rád, že to má vysoké hodnocení, ale já bych s dovolením byl za mírného kazišuka. Úvodní bitka mně připomínala směšně blbé zápasy wrestlingu, uvodní titulky sice překrásné leč připomínka Temnýho případu tam byla. Major Kuneš no jasně připomínka Schimanskiho a ty Jizerky, hm severní depinka, takže originalita každým coulem, ale klid tvůrci, rozhodně natáčet umíte, atmosféru to má, kamera rovněž ví jak snímat a Hynek Čermák je Kunešovic kluk jak vyšitej a pokud jde o první případ, tak víc než samotný případ se mě líbilo to prostředí, typ policajta, atmosféra, Jen doufám, že si zvyknu na vedlejší postavy. Jan Dolanský zatím ve mě nebudí příliš důvěry, Lukáše spíš neznám a u Alexeje jsem rád, že ho konečně taky vidím a nejen slyším. Hele nic, dávám tomu šanci myslím si, že tvůrci chtěj jen moc koukali na všechyn možný krimošky, chce to bejt svůj i za cenu nějakýho toho minus. Pokud si zvyknu na všechny postavy a případy budou míc napínavý nebo zajímavý pak přidám, nebojte kluci. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Kde je ten, co tam není?" Takhle se hledá náčelník? Jenže tady není žádná Praha, tohle je Jáchymov a tady si bude muset studijně pobytující major Kuneš zvyknout na jiný přístup. Nebo nebude? Vždyť on má být ten Rapl, podle kterého se bude točit svět, ale tak úplně jím není. To je trochu škoda, ale přesto se mu charisma nedá upřít a pár trefných hlášek taky utrousil. Třeba tu o čtyřhvězdičkovém parkhotelu Richmond, který označil za "ubytovnu socek" a následující rozhovor s rekreujícími se Repéšiovými mě taky hodně pobavil. Vůbec mě tam bavila spousta drobností, takže napoprvé přijmu, že štěstí přeje připraveným a budu doufat, že si Kuneš s lidskými právy šmejdů pořádně vytře to, co vypadá jako jeho dvě hlavy vedle sebe. ()

Radko 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kriminálky mám rád. Ale nie takéto z palca vycucané. Frajer detektív z Prahy zíde po zjazdovke na bicykli za neviemkoľko desaťtisíc, zdvihne nábojnicu, zahľadí sa do bačoriny a má prípad vyriešený. Slabota. Nejaký príbeh to malo, atmosféra nebola na zahodenie, takže za dve hviezdy. ()

troufalka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Rapl si jde vlastní cestou a to je dobře. Nesnaží se být přehnaně vtipný ani zbytečně dramatický. Zacílení na hlavní postavu je přímočarné a díky charismatu hlavního hrdiny mi vyhovuje. Dobrá rozehrávka, těším se na další díly. ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nekompromisní major Kuneš se vrací, hned od počátku ukáže svou pravou povahu. Jeho chováním si vyslouží stáž někde v prdelákově, kde má svůj první případ. Nic velkého tento díl nenabídne, ale rozjezd série dobrý. ()

triatlet 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Temné (většina záběrů nočních, nebo v temných zákoutích), uhuhlané (řadě dialogů jsem nerozuměl). Hlavní postava pro mě krajně nesympatická. Plus za biatlonisty a občas náznak vtipu (zvracející nekuřák před krušnohorským panorámatem kouře). ()

honajz 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Příjemně nekorektní osvěžení a detektivka, jak má být - uvěřitelné postavy, dobří herci, sem tam vtip, ale skutečně povedený, dobrá hláška, do toho modré filtry, které zde fungují, i hudba je na místě, a jednotlivé body pátrání se přelévají stále kupředu - ne jako v prvním dílu Mordparty, kde se vařilo ani z vody, ale ze vzduchu a všem byl pachatel hned jasný. Čermák hraje svého neomaleného drsoně skutečně dobře. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ale jo první díl tohoto seriálu ušel. Změna prostředí tomu výrazně pomohla. Prahu vystřídal zapadákov, pěkná příroda a vcelku snesitelná parta policajtů. Kuneš byl odklizen, ale to nikterak nesnižuje jeho kvality. Zakousne se do případu a nedá pokoj, než ho vyřeší. Bukowsky je pryč, což beru jako obrovské plus pro celého Rapla. Sice je to pořád průměrná kriminálka, ale pevně věřím, že se to rozjede a udrží si to nastavenou laťku… ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Moc jsem se snažil, přivíral jsem oči, jak jen to šlo, ale nakonec jsem se ke čtyřem hvězdičkám přinutit nedokázal. První epizoda fungovala poměrně dobře jako nenáročná oddechovka, líbila se mi pochmurná atmosféra, ale zklamala mě forma vyšetřování. Major Kuneš v podstatě kašlal na důkazy i stopy, místo toho spoléhal na intuici a skvělé potápěče, kteří dokázali najít vražednou zbraň v mokřině, v níž bylo, podle jejich vyjádření, pod hladinou po kolena bahna, přitom měli plochu pro hledání určenou evidentně jen slovy: "Někde tady." ()

Wysch 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Za to prolomení čtvrtý stěny ("slyšel jsem, že to je dobrý") odpustím scénáři i dvě minely (profesionální střelec, co má všechno naplánovaný do detailu, si dovolí po sobě zanechat prázdnou nábojnici; a i nalezená zbraň a totožná nábojnice jsou jen nepřímé důkazy; přiznání snajpra mimo výslechovou místnost je irelevantní). Rapl má prozatím všechno, co mě bavilo na Bukowském - Kuneše, co se s tím nesere ("V pohodě, kdyžtak ti zastavím."), kameru a severskou atmošku s dlouhými zamlženými pohledy a ptačími pohledy kolmo dolů. Není to kulervoucí pilot, ale to v podstatě nebyl ani první díl Bukowskiho, a tak nezbejvá než doufat, že to bude mít grády a koule a nevygraduje to stejně hloupě jako Bukowsky. ()

Sidonka 

všechny recenze uživatele

Za každý seriál, který se čímkoli vymyká běžné rutině hvězdu navíc. - Čermáka jsem měla v oblíbených hercích jako jedna z prvních a jsem ráda, že počet jeho fanoušků stoupá. Z osobních důvodů. ()

FilmFan24 

všechny recenze uživatele

Dobrý a vtipný Product Placement:"Nechcete jít taky (do kina pozn.). Prej je to dobrý!"... A záběr na plakát s filmem Gangster(ka) s Hynkem Čermákem... ()

dyfur 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

...nejako zázračne sa dostali k páchateľovi...tú skratku som nejako nepostrehol....a popravde sklamal ma ten major Kuneš - ten odhalí páchateľa aj keby to bola jeho matka.....taký socialistický vyšetrovateľ .....csfd77% ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Skvělá atmosféra, opravdu povedená kamera, povedené lokace,napětí a velice zajímavé obsazení v čele s pořádným drsňákem. Od Jana Pachla jsem čekal povedenou kriminálku a dostalo se mi jí. První díl mě vtáhl do děje a až do konce držel v napětí. Případ byl sice odvyprávěn trochu zkratkovitě, ale když byli rozehráno více dějových linií, není se snad ani čemu divit. Jen pachatel udělal takovou chybu, že se jí dá těžko uvěřit. Ve srovnání s pilotem téměř současně vysílané Mordparty jasný vítěz. ()

Lenka.Vilka 

všechny recenze uživatele

První díl se mi líbil a to moc. Vyhnání detektiva na sever přineslo správnou obrazovou depresy společně s nedůvěrou a novým případem. A samozřejmě červená nit. Tak teď jenom nevím, zda vážně nedokoukat Cirkus, před dalšími díly. Asi jo :D ()

Reklama

Reklama