Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vše nasvědčuje tomu, že za smrtí venkovského faráře je loupežné přepadení. Když se ale ukáže, že ukradené sakrální starožitnosti nemají prakticky žádnou hodnotu, musí jít Kuneš po jiné stopě. (Česká televize)

Recenze (31)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Farář Kocman by měl pro Vás něco zajímavýho. - Já nechci hypotéku a na důchod si nespořím." Tak to dopadá, když kněz poruší celibát a vydá se cestou finančního poradenství. To je jedna věc, která mě bavila. Druhou byla Kunešova jazyková nevybavenost a třetí šťourání do hamižnosti církve. Za to dávám hvězdy. Jinak to bylo takové moc colombovské, kdy pachatel je divákovi znám a k tomu motivu se nakonec taky nějak dojde. Přesto sympaťák Kuneš drží jistou úroveň seriálu, ale ostatní mordparťáci mu v tom moc nepomáhají. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhý díl mi přišel o něco slabší než ten úvodní – místy zbytečně nedotažený. Nicméně se tu začínají postupně rozplétat nitky – které mají co do činění s případem mrtvé policistky. Mám jenom strach, aby režisér a scénárista v jedné osobě nezačal zas vařit z vody. Nicméně jsem docela zvědavý, jakým směrem se to začne ubírat, páč lidí co mají nějaké to tajemství – nebo pošramocenou minulost je tu víc než dost a navíc zase někdo touží zlikvidovat Kuneše… ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kdybych neměl rád Hynka Čermáka, možná by bylo mé hodnocení ještě nižší. Děly se věci nebývalé a někdy jsem fakt nechápal, která bije. Jako třeba v případě vraždy faráře: "Pátrání povede někdo nestrannej." Aha? A to jako proč? A hlavně jak nestrannej? Major Kuneš se navíc opět projevil jako skvělý senzibil a tentokrát i jako psycholog, pouze silou své mysli hbitě rozkryl všechny taje příběhu a ze seriálu se pomalu stává fraška. ()

Wysch 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jasně, bylo to slabý kafe, ale má to svoje ale: Tuhle epizodu je potřeba chápat jako tranzitní, tedy takovou, která přesune seriál do své hlavní roviny. Ze svýho pseudo-amatérsko-spisovatelskýho pohledu jsem v ní viděl tři tranzitní prvky do budoucna: 1) Samotný vyšetřování případu Hany Wagnerový. 2) Útěk Kunešovy dcerky za tátou. 3) Najmutí hitmana na odstranění Kuneše. Pravděpodobně se dá předpokládat, že třetí bod bude následovat už příští epizodu, dcerka pravděpodobně do půli seriálu a vyšetřování Hany Wagnerový (nebo jak se jmenuje) se bude táhnout celou řadou. Kvituju tak drobný expoziční berličky, který teď vypadaj zbytečně (viz telefonát s dcerkou), ale jsou tam, protože se Pachl poučil z Bukowského a deus ex machina berle raději zkouší zahodit. Na Křížový cestě byly špatný tři věci - špatná němčina, špatná ruština / ukrajinština, špatná struktura případu, nicméně potěšily naopak tři věci - Kuneš neztrácí nic ze svýho humoru ("Hypotéku nechci a na důchod si nespořím."), Dolanskýho Gregor dostal konečně vysvětlující backstory a Pyškův kápo ostatně taky. Zbejvá už tak jen doufat, že další epizody tenhle můj dojem, že druhá epizoda slouží jako tranzitní, podpoří a zbytečně tak neshodí hodnocení. Seriál touhle epizodou jasně ukázal, že se musí brát jako celek, a jako celek jej taky prozatím budu dál hodnotit. ()

stration 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Já nevím. Tento typ kriminálky mi hrozně sedí. Styl nasnímání, hlavní hrdinové, hudba... Chce to ale sakra lepší scénář. Příběh byl takový mdlý, málo brutality, žádné překvapení. Na čtyři hvězdy to tahá právě jenom ten obal. příště to ale už asi stačit nebude. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhý díl seriálu si drží stále vysokou úroveň napětí, ale především skvělé filmařiny. Nemohu se vynadívat na krásné obrazy, byť "jen" z Krušných hor. Případ byl zajímavý, ale rozehrané vedlejší dějové linie mi dnes přišly už poněkud rušivé. Snad by postačilo Kunešovo soukromí. ()

otík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zajímavý případ vraždy kněze a krádeže obrazů. Mezi kolegy to vře, začíná se zlehka rozplétat případ, kvůli kterému je Kuneš zašit do hor a k tomu se ke konci dílu ukáže, že milenec paní Kunešové nebude žádný andílek. Díl, který je malinko lepší než první díl a rozhodně je to dobrý krimi díl. ()

Arkanoid 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Domáce násilie, prehrešky cirkevných hodnostárov, zdrogované prostitútky, finančné poradenstvo. Do epizódy je mixnutých veľa tém, ale žiadna nie je rozobratá hlbšie. Vytvárajú potom trochu nemastný neslaný celok, ktorý je okorenený sem tam Kunešovou hláškou a krátkou akciou. Background stories detektívov však potešia. ()

Lukoboss 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tenhle díl byl určitě horší, zejména jeho závěr a snaha aspoň nějakou miniakci. To vypadalo dost amatérsky, ale jinak vcelku v pořádku. Líbí se mně kamera a zvuk, tam je vidět, že si dali hodně záležet. Jen by to chtělo ty scénáře nějak vylepšit trochu. V tomto díle je snaha zakombinovat několik případů do sebe, ale nedaří se to na 100%. ()

Brtniik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

I když uvodní díl (přes uvedené výhrady) docela šel, druhý díl se nesl ve stejném duchu a co víc, připadal mi jako ročníková práce posluchačů FAMU, kteří se rozhodli, že prorazí. Má to ovšem i klady - pochopil jsem, proč se mi líbily Vraždy v kruhu – kolegové spolupracovali, někteří se i měli rádi a raději se koukám na pana Trojana než na jakéhokoli rapla. Nebudu se patlat v dalších konkrétnostech, se sledováním seriálu končím. ()

mh.mail 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

70% — Zatím se budu držet prvotního „nástřelu“ z prvního dílu. Uvidíme, jak to bude pokračovat dál. Zábavné to je, nečouhá tomu sláma z bot, ale něco se nám tam zopakovalo z předchozího dílu: „Znamená to, že ti nesedí motiv.“ Doufám, že na téhle hlášce nebudou postaveny všechny díly, to by mě mrzelo. Ovšem kdyby ten magor Lupínka v té stodole odkrouhnul, to bych letěl na 5 hvězdiček a minimálně na 90%. Ale bylo mi jasné, že hned ve druhém díle zabít postavu, která se objevuje v titulcích, neprojde. ()

Reklama

Reklama