Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dlouho to vypadalo, že se sériový vrah mladých žen odmlčel. Omyl, jen dokázal své oběti lépe ukrývat. Kuneš se konečně dostává k případu, za kterým do kraje přijel. (Česká televize)

Recenze (24)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Už jsi z něj vymlátil, že to není on?" Ach ta kolegialita, ta nám tady zase moc nefunguje. Nicméně "přátelské" vyjasňování pozic mezi Kunešem a Šoupalem mne hodně pobavilo. Samotný příběh se mi taky celkem líbil, i když ta mysteriózní stylizace mi zase až tak moc nesedla. Navíc to Gregor dost kazil svými zkraty a scénáristický blud, že motocyklista na krosce v lese nefrnkne autu, snad ani nebudu komentovat. Přesto je Rapl fajn hovado a já s ním v Krušných horách určitě ještě nějaké to pondělí vydržím. ()

salahadin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Promiňte mi prosím, ale v Krušnohoří je víc než 46 benzínek v okruhu 20 km??? Wow. A na co se tam jezdí? Na hnědý uhlí? Jinak velmi slabý díl, a to zejména totálně přemrštěným dějem se školou aranžování. ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

Skvělá atmosféra krušných Krušných hor, odbře vybraný hlavní hrdina. Prima je i to, že sice každá epizoda má uzavřený příběh,a le celým seriálem se táhne navíc několik dalších linek. Jo takhle má vypadat moderní kriminálka. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

No sláva, konečně díl, který na mě udělal celkem dojem. Naaranžované mrtvé dívky, bestiální vrah/psychopat, slušná atmosféra – to všechno se mi tu líbilo. Jasně mělo to i nějaké ty mouchy a úsměvné situace (které však vtipné být neměly), ale ty mi nedokázaly pokazit náladu. Konečně můžu označit alespoň nějaký díl jako lehce nadprůměrnou podívanou. Nechci se opakovat, ale už se těším na dalšího Rapla… ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Skoro vůbec to nedělám, ale tentokrát musím reagovat na komentář, který napsal Ozzy2. Je to vlastně jen odpověď na jeho otázku, Rapl je jednoznačně scénárista. Když jsem sledoval čtvrtou epizodu, měl jsem dojem že si právě scénárista hraje na to, že píše americký seriál, takže nám naservíroval sériové vraždy, aranžování mrtvol a v závěru dokonce adrenalinovou honičku. Dvojice Kuneš/ Lupínek se výborně doplňuje, ti dva by silou mysli mohli ničit horské masívy, jak jednoduše vydedukovali, že vrah není zahradník, ale pumpař, to musím obdivovat. Vždycky jsem byl přesvědčen o tom, že naši filmoví kaskadéři patří mezi světovou špičku, ale ten moment, kdy prchající vrah vyskočí půldruhého metru nad motocykl ještě před nárazem, o tom moc nesvědčí. I když to bude spíš chyba režiséra. Omlouvám se kaskadérům. Taky jsem nepochopil, jak si může kriminalista z okolí místa činu odnést jakýkoli předmět, o jeho zaevidování ani nemluvě. 3*- ()

Marsik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

ČT1 HD - Tak tenhle díl mě bavil snad ze všech čtyř zatím nejvíce. Opět se posouváme v událostech okolo Kuneše dále, máme nové indície k Haně W ., takže se to parádně rozjíždí. Znovu chválím autentičnost, kamerové filtry :) a faktem je, že jsem opět na 60 minut s velkým zaujetím sledoval. 80% (with J.) ()

Wysch 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pravděpodobně po první epizodě se jedná o tu nejsilnější - nejen storytellingem, kterej má hlavu, ale hlavně postupným dokreslováním charakterů, které se nepletou, které jsou uvěřitelné, a které hlavně mají svoji roli. I ten Etzler je pravděpodobně v seriálu z nějakýho důvodu, a je jen škoda, že ten, kdo napsal byť jen jeden příběh s detektivní zápletkou, už ví, proč tam je. Což je škoda. Do konce seriálu (první řady) je ještě dlouho, a tak nějak doufám, že si pro Etzlera připravil Pachl jinej osud a důvod, proč se s prominutím sere do každý epizody. Z tý skály totiž mohl sletět kdokoliv, že ano. Jo a jedno velký WTF je manžel tý Hany W., kterej se ani nepotřebuje podívat, koho to zašili, aby věděl, že to nebyl on. Má pravdu ale, ne že ne. Asi taky napsal nějakou detektivní story. ()

dyfur 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

........nesedel mi rozpor : aranžmá vraždy a celá tá sofistikácia okolo a....nakoniec primitív z polepšovne.....a prišlo sa na to tak "ledabolo" ako...?... náhoda ako Brownov pohyb.....csfd81% ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Stále jsem unesený nadšením z téměř perfektní filmařiny. Postavy policistů jsou tak různorodé, že k sobě padnou, krušnohorská krajina přes filtry tajemná a působivá, případy temné jako božídarské rašeliniště. Konečně jsme se dostali k původnímu zločinu, byť posun byl do strany, nikoli kupředu. ()

otík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kuneš si v tomto díle vyřídí osobní věci s milencem své manželky, pak ale veškeré úsilí věnuje společně s kolegy hledání vraha žen, které jsou brutálně zavražděny a umístěny v podivných polohách na podivných místech. Celé pátrání se pak propojí s hlavním případem, kvůli kterému je Kuneš v horách. Ne všechno však dopadne tak, jak by to Kuneš očekával. PS: trošku mě zaráží, že zatímco divák už dávno ví, že sadistický vrah žen nemůže být vrahem ženy, po jejím vrahovi Kuneš v horách pátrá, nechá scénárista všechny detektivy si myslet, že ho konečně chytli. ()

mira007 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Námětem jeden z nejmrazivějších dílů - případ sadistického seriového vraha , který unáší mladé ženy, drží je nahé v řetězech , mučí, znásilňuje a nakonec mrtvé složitě aranžuje jako umělecké dílo. Trochu Amerika, ale jako filmový zážitek velmi dobré. ()

mh.mail 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

60% — Za tu závěrečnou „honičku“ s motocyklem jsem něco ubral. Jinak tento díl měl význam především z hlediska hlavního případu, který se jako červená nit táhne celou sérií. Až na drobnosti mi tam zatím nic moc nevadí. ()

Ozzy2 odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Informace vám podá tisková mluví poručík Slepičková:)Holka pro všechno-sekretářka, tisková mluvčí, vyšetřovatekka:)))Tahle parta fízlů, co si každej jede na vlastní pěst by nechytla a ni myš do pastičky.Na tomhle oddělení si každý dělá, co chce a přesto to funguje.Proč se to jmenuje Rapl???Je to scénárista, nebo kdo to je?Čermák je nejnudnější fízl všech dob.Charisma nula, jen je arogantní, on v tom autě bude prostě hulit dál a Lupínek bude dál blejt z okýnka.Fakt je to komedie jak vyšitá! ()

waska 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

No konečně ! Rozpaky jsou pryč, optě je tu prvotřídní kriminální zábava. Ta kamera mě fakt elektrizjue, že kdybych nevěděl jakej je Jáchymov naprostá prdel, chtěl bych tam bydlet. ()

UM3L3C 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zatím nejpoutavější díl! Na poměry český seriálový konkurence mě Rapl rozhodně baví (proto 4*), ikdyž k dokonalosti skvostů jako Bron/Broen nebo The Killing má hodně daleko, hlavně co se scénáře týče. ()

Reklama

Reklama