Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Chvíli to vypadá, že na lyžařském zájezdu o zimních prázdninách bude Kuneš honit jen nápadníky své dcery Johany. Požár horské chaty plné dětí a nalezené tělo nevěrné učitelky ovšem připraví Kuneše o dovolenou... (Česká televize)

Recenze (32)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Tak to já Vám snad nemusím připomínat nespojitost mezi tímhle případem a mojí dovolenou." Tak ta skončila, Kuneši a já nevím, jestli je to dobře. Patrně poprvé mě totiž Rapl nebavil, protože na nikoho nevystříkl, nikoho neurazil a s nikým neprošel zdí. Navíc mě vyloženě štvaly postavy typu popleteného airbankového vyšetřovatele Máchy, věčně ožralé paní podplukovníkové a tria vyřehtaných třídních debilů. K dobru Kunešovi přičítám jenom elegantní nastoupení na lanovku a hru na schovávanou s GIBSem. ()

Radko 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na lyžiarskom zájazde si každý rád zajazdí. Nielen na lyžiach, ale aj jeden s druhým a druhý s treťou. Od vzájomného trenia slizníc potom nikdy nie je ďaleko k nenávisti. A nenávisť, ako je známe motivuje často k činu. Avšak môže to byť slepá stopa, pretože je tu ešte jeden pyroman. Takže ako to všetko bolo, dozviete sa, ak si pozriete tento zo série trochu vybočujúci. Vybočujúci, tak trocha stredoškolsko otcovsko výchovno/ vyšetrujúci rapeľ. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Školní výlety – potažmo lyžák – jo to byli zlaté časy. Chlastání (ne)povoleno, sem tam nějaký ten teen románek, ale vražda? Učitelka zemřela opravdu škaredým způsobem, Kuneš nemá oddech ani na dovolené a do toho všeho bláznivý žhář…Po dvou vážně slušných dílech přišel zase jeden z těch průměrných, přesto si myslím, že ani v tomto případě nejde o špatnou podívanou. Jen to chtělo více atmosférických scén (jako třeba ta se zapálením stodoly, u které ochranáři omdlévali)… ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hned, když jsem zase slyšel "skřípění zubů", tušil jsem něco nekalého. Fakt by mě zajímalo, jestli se producenti podívali, za co vysolili své peníze, protože jestli jsou s takovým výsledkem spokojeni, hrozí nám, že zaplatí i nějaký podobný projekt. Opět mě dostal náčelník, který už něco zažil, takže přesně ví, jak se bude vyvíjet případ žháře a nařídí vyšetřování budoucí vraždy. Příliš jsem nepochopil majora Kuneše, když si před průchodem plameny hodil na hlavu ručník, měl si ho, myslím, alespoň namočit... Obrovský herecký výkon předvedla Barbora Vágnerová, marně přemýšlím, proč ji obsadili, předpokládám, že se chtěla jen ukázat v televizi, takže nežádala honorář. Korunu všemu nasadil jako obvykle vrchní tušitel Kuneš, jeho věta: "Jedinej člověk, kterej tam ten klíč od pokoje Pechníkový mohl schovat, jste vy, Martino.", by se mohla tesat do kamene. ()

GeusX 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Trochu škoda, že nebylo vyšetřování víc komplikovanější neboť odhalení i s motivy pachatele bylo pro pozorného diváka snadnou záležitostí. Mezi první šesticí dílů bych to hodnotil jako slabší mezi nadprůměrnými. ()

Marsik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

ČT1 HD - Rapla sleduju s železnou pravidelností a na další díl se celý týden hodně těším. Avšak tenhle díl, kdyby mě minul, tak by se rozhodně nic nestalo. V dlouhodobé dějové linii ohledně Kuneše (osobní život nebo hlavní vyšetřování vraždy Hany W.) se totiž neposouváme ani trochu dále. Snad jen, že Kunešova ex se znovu vdala, ale to takový terno není. No a případ tohoto dílu byl sice zajímavý, ale s těmi studentíky mi to tolik nevonělo. Beru to tak, že tentokrát nám tvůrci dali prostor si vydechnout po předchozích dvou nadupaných dílech, odvedli na chvíli naši pozornost od hlavního dění a v dalších dílech to opět bude ta stará dobrá jízda, kde se doufám vrátí na scénu i Honza Dolanský. Navíc Rapl je Kuneš a Kuneš je Rapl, takže i tento slabší díl hodnotím 4 hvězdičkami. 72% (with J.) ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ze Sněženek a Machrů, včetně zmateného Máchy, se nám vyklubalo další pěkně zamotané drama. Popravdě mi ale trochu vadilo přehnané chování školního ansámblu, ať již mládeže, tak učitelů. Jako již skoro obvykle jsou zde následovníci Komenského za pitomce. Ale nejhůře mi bylo, když kurz pokračoval, jakoby nic. Případ by byl jinak napsán velice umně. Každopádně jsem zvědavý na příběhovou linii pana podplukovníka (ne jeho ženy, pokud se tyto linie nějak neprotnou), na druhou stanu mi již uniká linie příběhu Kuneše, jeho případu a jeho důvodů k pobytu v horách. ()

otík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Spíše průměrný případ, ale pořád Kuneš to zachraňuje. Vyjede si se svou dcerou na hory a tam se samozřejmě odehraje mord, který si zaslouží vyšetřit. A Kuneš se svým parťákem Muchou to vyřeší s naprostou grácií. Hezká, ale smutná role pro Barboru Vágnerovou. PS: scénárista buď v životě nebyl na školní akci nebo je úplný magor. Už někdo zažil, aby když na lyžáku uhoří jedna z pedagožek, aby se pokračovalo dál, nemluvě o tom, že vyhořela chata pro ubytování? Tady jste pane Pachl těžce přestřelil, tohle byla blbost nad blbosti. ()

Eleanor05 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ohodnotila bych možná i čtyřmi hvězdičkami, ale vyčíst z naprosto zuhelnatělého těla to, že zavražděná zemřela na krvácení do mozku, a ne na uhoření, už bylo až moc přitažené za vlasy. ()

jefff 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

I Rapl si vybral slabší chvilku a po asi nejlepším dílu série přichází i nejhorší. Ale i tak je to lepší standard tuzemské produkce. Kuneš si i tentokrát střihl pár super scén, i když jich bylo méně. Schovka před Vaculíkem je skvělá. ()

Carodej_pes 

všechny recenze uživatele

Školní výlety v dřevěných chatkách měly pro mne nepříjemnou atmosféru vždy. Jenže tady umře člověk (a to zdánlivě dost nechutně), čímž odpudivost zasazení nabírá na své míře. A mě pak doslova zaráží, že v šoku (který smrt chtě nechtě musí vyvolat v každém, echt pak když se jedná o známého člověka) je z toho všeho jen jediný člověk, a to navíc vrah. Neuvěřitelně špatně uchopený díl, který chtěl být buď surrealistickým filmem (při takovém čtení je pak dost komický) nebo klasicky detektivním (a při takovém čtení je pak těžce odbytý). ()

Reklama

Reklama