Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kuneš má sbaleno. Zdá se, že v kraji ho nemůže zdržet vůbec nic. Ale když se v ohrožení ocitne jeho dcera Johana, stává se z něj skutečný Rapl. Spolu s Lupínkem musí využít všech zákonných i nezákonných prostředků k její záchraně. (Česká televize)

Recenze (38)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Tak konec hry. Tohle je válka." Rohan s Kunešem ve válce proti drogové mafii a GIBsu mě bavili. Sice to žádní ukrutní bouchači nejsou, ale postavili se tomu čelem a toho si cením. Taky slyšet Katapulty z gramofonové desky ve mně vyvolalo hezké vzpomínky. A pokud někdo stále odmítá milionové majetky z dědictví po Lukasi Rohanovi, tak mám jisté podezření, že to byl můj otec, strýc nebo bratr a cítím povinnost se o ty pozemky, domy a auta postarat. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

„Zazvonil zvonec a jedné pohádky je konec“…A nebo ne? Nakonec to v rámci možností vcelku dobře dopadlo a to nejen díky KGBákovi…Kuneš a Rohan to vzali do vlastních rukou a akce z říše scénáristových snů byla na světě. Co na tom, že realita by byla dost odlišná. Poslední díl první série se nesl v duchu většiny ostatních – tudíž průměrné podívané. Tak uvidíme, co přinese ta druhá… ()

Necrotongue odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak teda jo, dostal jste mě pane Pachle, tu sérii šťastných zakončení jsem už fakt nevydýchal. Jen je mi líto, že v závěru nezazněl kankán, v jehož rytmu by přitančil prst paní podplukovníkové, který by vzápětí za obrovských ovací všech přítomných přirostl na místo. K tomu už se mi ani nechce nic psát a odkazuji vás tudíž na Ozzyho2, který to hezky shrnul. ()

GeusX 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

I přes slibný popis ČT "..stává se z něj skutečný Rapl" hraje Kuneš v závěrečném díle až druhé housle. Dokonce i humorných scén je pomálu a ani se nekoná pořádná akční scéna. Poněkud nevýrazné zakončení velice kvalitní krimi série s otevřenými vrátky pro další pokračování. ()

Silence 

všechny recenze uživatele

Poslední díl tedy dává jinak sympaticky atmosférické a v určitých mezích realistické sérii zabrat... Přeplácané, překotné a místy až směšné zakončení série, která vlastně mohla se zdviženou hlavou klidně skončit již dílem předcházejícím. Sice by zůstaly některé nezodpovězené otázky, ale to je přeci úplně normální. Místo toho je tu tenhle zbytečný přílepek, ve kterém se toho stane více, než ve všech ostatních epizodách dohromady... ()

Wysch 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je mi to líto, ale stejně jako u Cirkusu závěr je prostě odfláknutej. Zaprvý chybí katarze ohledně vraha tý policajtky, kvůli který Kuneš do Krušnejch hor vůbec přijel. Odfláknuto. Že to byl přece jen nakonec Etzler, to aspoň potěšilo, protože to dodrželo alespoň základní postup detektivního / kriminálního příběhu. Zadruhý chybí pointa ve vztahu Lupínek a jeho žena, ale to se obávám, že je jen další berlička pro druhou sérii. Zatřetí chybí Kuneš a nějaká ta Kunešovina. Začtvrtý totálně zazděný Vaculík, taky další berlička pro druhou sérii. No a zapátý absolutně nedotažený vztah Kuneš | dcérka | Jitka Ježková (tedy Gregorova vdova). Celej ten závěr seriálu je jasný prostředníček pro to, aby se natočila druhá řada, a Kuneš by si ji i zasloužil, jenže teď s větší produkcí, větším rozpočtem a hlavně - HLAVNĚ - kvalitnějším scénářem. Jan Pachl je bezpochyby solidní režisér, který má cit pro severskou kameru a filtry a dokonce i střih; ke všemu obklopil výtečnýho Čermáka výtečným hereckým ansámblem, ačkoliv jsem si v prvních epizodách třeba o Příkazkým myslel svoje; a celkem dobře pracuje s klasickým postupem kriminálky, ale pokud se jedná o ústřední příběhovou linii (zde vražda Vágnerový, nebo jak se ta policajtka píše; a Etzlerův ústřední "záporák"), je Pachl slabý spisovatel, který neumí zvýraznit pointu a dovést příběh do pořádného konce. Už jsme to zažili u Cirkusu a Rapl to bohužel znovu zopakoval. Je to věčná škoda, protože Rapl je na české poměry pořád vynikající záležitost hlavně díky své severské atmosféře a překvapivě zajímavými postavami, a to i v postavě Lucase, Máchy nebo Slepice. Jenže to, co by mělo tuhle kriminálku táhnout, totiž ústřední příběh, postrádá v zásadě krizi, peripetii i katarzi. A to je, dle mě, dost velká chyba, která zbytečně Rapla shazuje. Poslední epizoda budiž nejslabší, ale jinak je Rapl výtečnej seriál a já si ho opravdu užil. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Poslední díl sliboval velkou akci. Ta ale bohužel nenastala, Kuneš se na rapla nezměnil, pomineme-li jednu menší akci, kterou jsme ale viděli již v téměř každém z minulých dílů. Rozuzlení ale bylo uspokojivé, i když trochu zkratkovité, navíc poslední scéna bez obrazu mě skutečně nepotěšila. Vtip tentokrát obstaral bývalý farář. Chci více! ()

otík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pěkný díl na závěr, vrchol seriálu. Všechny cesty se uzavírají, případ je vyřešen, Lupínek vyžehlí problémy své manželky, Kuneš zůstává se svou dcerou i v rajónu a případ Vágnerové je také bohužel pro Rohana v tajnosti uzavřen. Krásná tečka za tím naším případem. ()

Master19 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Až do doby, kdy vezmou Kuneš s Rohanem věci do svých rukou to bylo vynikající završení. Poté parodie, která se sesypala jako ta narovnaná polena... Happyend opravdu jak z pohádky. Škoda. ()

Eleanor05 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Naivní, povrchní a nereálné, jako celý tenhle seriál, ale poslední díl byl alespoň trochu akční. Do příští série prosím tvůrce, pokud chtějí budovat hutnou atmosféru a nedaří se jim to pochytit ze zahraničí, aby se podívali na český seriál Pustina. Možná pak nebudou postavy v luxusně zařízených domech (v chudém pohraničí!) chodit na podpatkách a ve značkových riflích. A možná pak nebudou dělat podobné debiloviny, jako, například, že drogovému bossovi doprovázeného gorilami, budou neozbrojeni jenom tak sdělovat, že s ním končí obchod. Nikdy by mě nenapadlo, co by se tak podobnému člověku, v opuštěné lokalitě staré továrny, mohlo asi přihodit. Linka Wagnerové byla navíc neskutečně odbytá a dala se odhadnout nejméně v polovině seriálu, takže dohromady nic moc. ()

ghatos 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vyhrotilo se to řádně. Velké peníze, osobní záležitosti. Pachl to pojal spektakulárně v rámci české kriminálky. Kladný závěr, pár věcí naivních...budiž. 73%. ()

MI-380 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Šablonovitost, zkratkovitost a nepravděpodobnost na maximu, zároveň ale dobré napětí, řízné a vtipné dialogy, spád, a hlavně závěrečné přijatelné uzavření hned několika případů současně: 70% - stejně jako celá série na hranici mezi 3 a 4*. V porovnání s Pustinou prohra, ale i druhé místo potěší. ()

.baris.

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

U dobrých seriálů se zakončení vždy bojím - když se něco nepovede podle mých představ, dokáže mi to zkazit zážitek ze všeho předchozího. U tohohle kousku byly ale moje obavy zbytečné, finále bylo grandiózní. Rapl se povedl a já mám velkou radost. ()

Reklama

Reklama