Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kuneš je opět v nesnázích. Dočasně si mimo službu přivydělává jako soukromé očko. Ale nebyl by to Kuneš, aby se banální sledovačka nevěrného manžela nezvrtla v sérii mrtvol. I Rohan má starosti. Asi největší s Željkem, u kterého existuje důvodné podezření, že se pokusí utéct z vězení. Kromě toho mu dělá vrásky budování nového vyšetřovacího týmu v Ústí. Stará parta Lupínek, Mácha, Slepičková jsou už na místě, ale ještě zbývá udělat místo právě pro Kuneše. (Česká televize)

(více)

Recenze (63)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Jestli jste si přišla pro kalhotky, tak mi je zabavil exekutor." Já mám Rapla rád, takže jsem spokojený s tím, že ukázal, co jsou zač dobráci z GIBSu i to, že zásahovky před utajovaným zátahem odevzdávají mobily. Jenže ony je odevzdávají už před akcí a nikoli po seznámení se zákrokem, aby nikdo nemohl upozornit gangstery a novináře. Tak to nevyšlo. Stejně tak nevyšlo, že policajt nemůže zároveň pracovat jako soukromý detektiv. Ani ten mimo službu. Ale dost nářků. Rapl Kuneš je skvělý originál, jeho metody mě baví a jazyková nevybavenost je dokonalá. Ovšem termín "intelektuálně nekompatibilní" je naprosto brilantní a já trvám na tom, aby to ten dvoumetrový gorilák přeložil do angličtiny naprosto přesně. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kuneš opět válí hned od začátku. Scéna s filmem ve výtahu neměla chybu. "Varuju tě!" a ten následný záběr "Přebral." vskutku pobavil. Zápletka kolem nevěry sice nebyla nejlepší, ale věřím, že nad tím vším bude viset daleko zajímavější příběh, který nás bude bavit. Návrat starých postav potěšil. Normálně bych dal 4*, ale vzhledem k tomu, jak nízké hodnocení to tu zatím má, přihazuji pátou (dle mého si tato epizoda zaslouží 70-72%). ()

Ampi

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nehodnotím jednotlivé díly, většinou až celou sérii. Nicméně k ním mohu napsat komentář. Tým kriminalistů z Jáchymova se skoro komplet i s patologem přestěhoval do Ústí nad Labem. Kde i přes velikost krajského města je méně vražd než v odstrčeném krušnohorském městečku. Dialog, který mne zaujal: Protože jsou intelektuálně nekompatibilní. Ty vole, to nevím, jak přeložit. ()

salahadin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Rapl II aneb jestli to tak pujde dal, bude se serial vysilat v supermarketech v ramci detskych koutku. Bojim, bojim, ze 2. serie bude pruser skrz travici trakt. Prvni dil je bud nuda k uzoufani, nebo fakt velmi naivni a prostomyslna filmarina. Tech lapsu je tam hafo, ale u jednoho me fakt chytl zachvat. Pop jde zpovidat s bibli, v niz je - hadejte! jo a ten vul vola do zahranici a rve na celou veznici! Z drivejsi slusne prace s atmosferou zbyl jen dest a z Rapla zbyl plejboj, jemuz do kurniku skacou mature slipky. No wow. Prvni dil na me pusobi tak, jakoby ho reziser tocil pro divaky, kteri nechteji za zadnou cenu u filmu premyslet, staci jim, ze se to hybe, je to barevny a dobre se u toho usina. Snad se dalsi dily pochlapi. Enšpíglovy rejpavé kecy miluju, rád si je čtu, ten chlapec má nějakou zvláštní diagnózu. Jako jeho ošetřující lékař doporučuji, aby více papal cereálie ke snídani a měl pravidelnou stolici (nemyslím soudní). ()

honajz 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ze zcela prapůvodní atmosféry (a to mám ještě někde stažený ten zkušební pilot pro tehdejší diváckou soutěž „vyber, jaký seriál natočíme") se stala naprostá zbytečnost, s naprosto nelogickým jednáním postav, čile přehrávajícím Čermákem a spoustou prapodivných scén, nad nimiž se dá jen nevěřícně kroutit hlavou. ()

rikitiki odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Snad poprvé využívám, že na čsfd je možné v zájmu většího chaosu hodnotit jednotlivé epizody. Mě nevadí ani tak, že Kuneš je nejprovařenější klišé okopírované z filmů noir a s doplněnou várkou českého buranství. Drsný, jdoucí si vždy vlastní cestou, neohlížející se na pravidla, tvrďák, ale spravedlivý …. ach jo, to je teda ubohá invence scénáře. Ale dejme tomu, že použil obecně známou postavu drsného detektiva a zasadil ji do českého prostředí. Mě ani tak nevadí, že ten detektivní příběh byl naivní a průhledný. Ale co mě fakt naštvalo, že ve filmu z roku 2019 probudí v neděli ráno policejní šéf svoji sekretářku (v jejím vlastním bytě, ne ve své posteli!), aby jí nařídil, aby mu šla nakoupit? To jako vážně?!? ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nepopírám zklamání. Na druhou sérii jsem se celkem těšil, ale úvodní díl přinesl absenci některých postav (Kunešova dcera, milenka, Rohanova stará), o důvodu přesunu týmu z Jáchymova do Ústí taky zatím žádná zmínka (proč by šli pryč ze svých domovů do zablešené ubytovny bez teplé vody) – jediné štěstí bylo, že se celý díl točil hlavně okolo Kuneše coby soukromého očka a ten jeho případ byl taky úsměvný, ale čert to vem. Účinkování Predraga Bjelace zatím neřeším, ale ani v Cirkusu Bukowsky jsem z něj zrovna moc odvařený nebyl. A ta mafiánská odnož smrdí mírnou nelogičností již od samého začátku. Jan Pachl si dost možná odstřelí své dílo sám – protože je tu velké množství otazníků a ne všechny se divákům líbí. Takže pro jeho dobro doufám, že v dalších dílech do sebe začne všechno zapadat, jinak to už nebude ani průměr – zatím mi to přišlo dost suché… ()

GeusX 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Rozjezd nebyl vůbec špatný. Hodně zajímavých míst. A bohužel opět takové ty trapně naivní a ve filmech opakující se neschopnosti bachařů ohlídat vězně pod superochranou, aby nekul pikle... ()

Korbitch 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Solidní kvalitativní sešup. Ojedinělá temná atmosféra první řady je ta tam. Scénky z policejní stanice jsou trapnost jak pokusy o humor z Komisaře Rexe, logický kopance do koulí okovanou kanadou - ano, určitě nejdřív oznámíme trasu vězeňského transportu a až potom vyberu telefony od převážejících. Nad vodou to drží ovšem prostě opět Hynek Čermák, který valí jednu hlášku za druhou. Ještě bídnější start než první řada, která se ale skvěle rozjela. Bojim se, že tady se něčeho podobného asi nedočkám a už mám připravený Cirkus Bukowsky na spravení chuti. ()

dyfur 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

.....aký bol detektívny príbeh? ...neprišiel som na to....celé to nie je o parte kriminalistov a nejakom príbehu, ale o sťahovaní sa na nové miesto a súkromnom živote kriminalistov.....prvá časť druhej série bola veľkým sklamaním....a ako by toho nebolo dosť len som si tak skipol kto bude hrať v tejto sérii a....to celú túto série tam napchali zasa Ivo Trajkova ako šéfa balkánskej mafie - to tu načo zasa nakydali...... tá tématika mala skončiť v prvej sérii...csfd 59% ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nová série začala ostrou akcí, v cele ovšem končila dost hloupě. Aspoň nahluchlý Páka potěšil. Mezitím se ale pěkně zabydloval staronový tým a klesal Kuneš. Černého humoru, akce i napětí jsem měl dnes vrchovatě. ()

otík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

O co pomalejší rozjezd, o to snad více napětí a terna v dalších dílech. První díl je spíše humorný, snaží se budovat atmosféru a nechává sem tam Kuneše pořádně zaperlit. Drobný případ nebyl úplně špatný, děj s Željkem taky ušel. Uvidíme, co dál. ()

Eleanor05 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

WTF?! Tak obrat ke vtípkům příliš nevyšel. Ze začátku mě "dojalo", jak "profesionálně" Kuneš šmíroval, coby soukromé očko, a jak přepral stopadesátikilovou, o hlavu vyšší gorilu ve výtahu. Pokračovalo to trapasy s vyhazováním z práce ve vyšetřovacím týmu (s velmi "chytrým a vtipným" návodem, jak se vyhnout výpovědi a nechat za sebe vyrazit někoho jiného, nutno dodat, že se celá záležitost odehrávala mezi detektivy, kteří místo, aby řešili křivé nařčení, se mlátili ve služební době utěrkou a pili alkohol). A korunu tomu nasadila postava Dany Černé u Kuneše. Chci vidět úspěšnou ženskou v dobrým postavení, jak se jde vyspat s obtloustlým postarším maníkem v bílém nátělníku, který nedělá nic jiného, než chlastá a kouří (popel klepe u sebe v bytě na zem) a je v exekuci. :D Zkrátka jsem nevěděla, jestli je chování postav v prvním dílu druhé sezóny skutečně míněno vážně, nebo je to jen jakási hloupá komedie, protože takhle se nikdo nechová. Pořádný sestup kvality oproti předchozí sérii. ()

Reklama

Reklama