Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kuneš je opět v nesnázích. Dočasně si mimo službu přivydělává jako soukromé očko. Ale nebyl by to Kuneš, aby se banální sledovačka nevěrného manžela nezvrtla v sérii mrtvol. I Rohan má starosti. Asi největší s Željkem, u kterého existuje důvodné podezření, že se pokusí utéct z vězení. Kromě toho mu dělá vrásky budování nového vyšetřovacího týmu v Ústí. Stará parta Lupínek, Mácha, Slepičková jsou už na místě, ale ještě zbývá udělat místo právě pro Kuneše. (Česká televize)

(více)

Recenze (63)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nepopírám zklamání. Na druhou sérii jsem se celkem těšil, ale úvodní díl přinesl absenci některých postav (Kunešova dcera, milenka, Rohanova stará), o důvodu přesunu týmu z Jáchymova do Ústí taky zatím žádná zmínka (proč by šli pryč ze svých domovů do zablešené ubytovny bez teplé vody) – jediné štěstí bylo, že se celý díl točil hlavně okolo Kuneše coby soukromého očka a ten jeho případ byl taky úsměvný, ale čert to vem. Účinkování Predraga Bjelace zatím neřeším, ale ani v Cirkusu Bukowsky jsem z něj zrovna moc odvařený nebyl. A ta mafiánská odnož smrdí mírnou nelogičností již od samého začátku. Jan Pachl si dost možná odstřelí své dílo sám – protože je tu velké množství otazníků a ne všechny se divákům líbí. Takže pro jeho dobro doufám, že v dalších dílech do sebe začne všechno zapadat, jinak to už nebude ani průměr – zatím mi to přišlo dost suché… ()

Tucinka 

všechny recenze uživatele

upřímně jsem se hrozně těšila na nové díly... ale byla jsem z toho taková na rozpacích, jako role Kuneše super, ale co ty úlety ve smyslu ( mobily zásahovky, mobil v knize, sprej v šuplíku atd... )... takže si říkám, že raději o tom nebudu moc přemýšlet a budu doufat, že další díl už nebude obsahovat takové banální nedostatky, které mi narušovaly dobrý dojem ze seriálu. ()

Reklama

Eleanor05 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

WTF?! Tak obrat ke vtípkům příliš nevyšel. Ze začátku mě "dojalo", jak "profesionálně" Kuneš šmíroval, coby soukromé očko, a jak přepral stopadesátikilovou, o hlavu vyšší gorilu ve výtahu. Pokračovalo to trapasy s vyhazováním z práce ve vyšetřovacím týmu (s velmi "chytrým a vtipným" návodem, jak se vyhnout výpovědi a nechat za sebe vyrazit někoho jiného, nutno dodat, že se celá záležitost odehrávala mezi detektivy, kteří místo, aby řešili křivé nařčení, se mlátili ve služební době utěrkou a pili alkohol). A korunu tomu nasadila postava Dany Černé u Kuneše. Chci vidět úspěšnou ženskou v dobrým postavení, jak se jde vyspat s obtloustlým postarším maníkem v bílém nátělníku, který nedělá nic jiného, než chlastá a kouří (popel klepe u sebe v bytě na zem) a je v exekuci. :D Zkrátka jsem nevěděla, jestli je chování postav v prvním dílu druhé sezóny skutečně míněno vážně, nebo je to jen jakási hloupá komedie, protože takhle se nikdo nechová. Pořádný sestup kvality oproti předchozí sérii. ()

sorrow 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na druhou sérii Rapla jsem se moc těšil, ale první epizoda je zatím velké zklamání. Takového vykonavatele exekutora, aby dlužník pohledal, zadarmo odstěhuje rozpadlé skříně se zablešeným gaučem, ale super elektrickou kytaru, super fotoaparát i auto Kunešovi nechá. Asi Kuneš vše potřebuje k výkonu povolání, a tak si vykonavatel exekutora skočí za dva litry na zmrzku a vše co má nějakou cenu mu nechá doma, haha, to je úplně ze života, přesně takhle to při výkonu exekuce probíhá, a proto si na exekutory všichni stěžují. Proč se vlastně celý díl jmenoval exekuce? Protože to magické slovo má přitáhnout diváky k televizím? Pokud by ta pasáž s exekucí v epizodě nebyla, nemělo by to na děj žádný význam. Trapné, stejně jako další nelogičnosti - oběd trestance s Rohanem ve věznici, propašovaný mobil do vězení, utajený transport vězně pod dohledem novinářů a vlastně i to samotné přepadení, ale asi nejvíce trapné v tomto dílu bylo, jak si Mácha díky svému sprejerskému umu podržel své pracovní místo a následné vynesení jeho kolegy Pavelky z kanceláře. Taková rvačka o pracovní flek v době naprosté přezaměstnanosti, no ale kde takové místo nejdeš s ubytováním na polorozpadlé ubytovně, kde neteče ani teplá voda, za to stojí bojovat. Zápletka příběhu prvního dílu byla dost slabá. Úspěch či neúspěch druhé série bude zcela jistě stát na případu Željko, který se z vězení určitě v průběhu seriálu dostane, pak bude detektivům z Ústí zatápět, aby ho pak zase v posledním dílu dopadli či dokonce rovnou zlikvidovali. Také mě fascinuje, jak se každá buchta hned cpe Kunešovi do postele, opravdu přesně po tomhle každá žena sní, opravdu? Vzrušují je malí, obtloustlí, plešatí skoro padesátníci, kteří mají doma svinčík, mají exekuce a pořád jen chlastají a čmudí cigára? O tom tedy silně pochybuji… ()

a-ja odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

To jako fakt? Že polda jde za muklem jen tak do jídelny? To jako fakt? Že Kunešovi exekutor zabaví byt a kraviny, ale nechá mu auto? To jako fakt? Že pop klidně dá muklovi knížku, kterou nikdo neprohlídne, je v ní mobil a z toho pak mukl volá, řve při tom jako na lesy, a nikdo si toho nevšimne? To jako fakt? Že na ubytovně MV předtím asi bydleli cikáni? To jako fakt, že Jan Pachl je nejspíš krycí jméno pro sestry Bártů? To jako FAKT? ()

Galerie (16)

Zajímavosti (6)

  • Zmínka v 5. minutě o zvyšování kriminality na Ústecku díky vraždícímu narkomanovi je narážkou na skutečné události z roku 2008, kdy pětinásobný vrah Roman Postl po předčasném propuštění z vězení za vraždu zastřelil nejdříve manažera strojírenské společnosti z Teplic, posléze osmnáctiletého pumpaře v Ústí nad Labem a nakonec dvacetiletého Vietnamce a zasahujícího policistu v Chomutově. (Pimburger)
  • Epizoda se natáčela v Praze, Ústí nad Labem, Kolíně, Vykmanově a Černé Hoře (Kruče a Bar). (SONY_)
  • Scéna s přepadením vězeňského transportu na začátku filmu byla natočena v přístavu v Kolíně. Na jednom ze záběrů jedou po nábřeží v Kolíně podél Labe pod Starý most. Je to i drobná logická chyba, jedou po břehu s řekou po levé straně a během okamžiku proběhne přepadení v přístavu s řekou po pravé straně. (lukas.kohout)

Reklama

Reklama