Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kuneš se zabydluje v Ústí a současně řeší svoji bezútěšnou finanční situaci. Společně se svými kolegy se snaží proniknout do prostředí ústeckých neonacistů. To, co se původně zdá jako náhodný důsledek hromadné bitvy dvou skupin fotbalových „ultras“, je ve skutečnosti úkladná vražda. I Rohan je zcela ponořen do svojí obsese Željkem. Informátor Željkovi zabaví telefon a tím ho odřízne od světa. Msta na sebe nenechá dlouho čekat. (Česká televize)

(více)

Recenze (57)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Internet je něco jako vesmír. Akorát mnohem víc nekonečnej. A místo hvězd jsou tam tuny porna." Rapla Kuneše mám rád, takže lekce z internetu či jeho splývání s davem jsem si užil. Tím pozitiva končí, protože Adolfovi potomci byli trapní, vloupání do skříňky se tvářilo legálně, machrování poručíka Slepičkové na zmláceného svědka zavánělo parodií a Máchovo zatýkání na kole ("Halt! Polizei.") snad ani nechci komentovat. A nevíte, za co hraje ten Pelta? ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dokonalá parodie. Nácek Cabadaj plus pan tvůrce který nemá o prostředí fotbalových fans evidentně ani tucha. To se potom jeden skvěle pobaví. Jo aha ono to bylo asi míněno vážně, tak to pardon.20% ()

Ampi

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ocenil bych kromě Hynka Čermáka i herecký výkon Antonina Duchoslava. Citát dílu: Vždyť je to košile Kurta Uldricha vůdce drážďanského povstání (asi to bude výmysl stejně jako nazi fanouškové neexistujícího Spartaku). Rybí tuk tak pobavil. ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Fotbalové prostředí je můj šálek, ale tohle byla slabota. Ač jsem Příbramák a fotbalový stadion jsem poznal, tak díl bohužel o ničem. První dva díly této série nesahají první sérii zatím ani po paty. ()

salahadin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Miluju dialog typu: "Je mrtvej." A druhej odpoví: "Jak mrtvej?" Super! Proslovy Tondy Duchoslava trhaly uši dynamitem. Željko mě vůbec nebaví, ale protože to je zatím jediná dějová linka, co nemá ukončení v rámci daného dílu, nechávám bez hodnocení. Vyšetřování mrtvolky, určené pro výuku nových pitváků, mě ale nebavilo taky. Vtipné momenty, které diváka baví, Rapl má, ale zrovna od Rapla já vtipné momenty nečekal, spíš tu atmosféru a příběhy. Prozatím se zdá, že Pachl mnohem lépe zvládl práci s atmosférou neutěšené přírody (1. série), přesedlání do města mu zatím uškodilo. Jestli byla 1. série leckdy málo uvěřitelná, druhá série je (zatím) za hranou. Jo q doporučuji tvůrcům trochu naštudovat anatomii lidského těla, podle mě patolog neví, kde jsou orgány. ()

CarloRizzi 

všechny recenze uživatele

Režiséru Janu Pachlovi asi došla inspirace, jinak jsi to nedokážu vysvětlit. Zřejmě si rád oblíbil seriál Případy 1. oddělení a díl Klubové barvy (S01E14) a kdo tento díl viděl,tak mi dá za pravdu. Více zítra nebo až budu mít chuť psát. Jinak seriál jde od deseti k pěti. Nebýt Kuneše asi na ten seriál nekoukám. ()

Crocuta 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Viky Cabadaj je celej Hitler, jen ten knírek mu chyběl :-). "Rapl" se, soudě podle prvních dílů 2. série, stává spíše jakousi parodií-komedií s pokulhávající logikou s docela slušnou porcí kravin v každé epizodě. První řada mne dost bavila a v "Operaci Ofsajd" se ve vězeňské cele před kamery po delší době vrací jedna osvědčená rokycanská mlátička, tak ze sympatií ke krajanovi a kvůli starým časům tomu dám ještě šanci... ()

Marze 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V éto epizodě, věnované válce fotbalových fanoušků s neonacistickým podhoubím, se hned dvakrát dostane ke slovu zásahová jednotka což je rozpočtově velkorysé. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zas až taková katastrofa jak tu někteří popisují, mi tento díl nepřišel. Největší kokotinou mi skutečně přišla jízda Jeřábka na kole – protože tohle si polda dovolit nemůže a ihned by letěl. Atmosféru to mělo jakžtakž slušnou (průměrnou), „Cabadaj“ coby vůdce holohlavých vymaštěnců svou roli taky zvládl vcelku dobře, Kuneš zase perlil a konečně se více zapojil i zbytek týmu + alespoň tu byla zmínka o dceři i Rohanově staré. Scéna z patologie byla úsměvná. Takže klasický průměr… ()

halogenka 

všechny recenze uživatele

Druhá série Rapla zatím hodně velká slabota. Jako kdyby to psal a točil někdo úplně jiný. S demontrací můžeme začít už otřesnou znělkou, vizuálně to šlo taky znatelně dolů, každý díl provází spousta nelogičností, v tomto díle i hodně blbé herecké výkony (Duchoslav), zápletky působí dost těžkopádně. A v neposlední řadě z detektiva drsné školy, který má v první sérii celkem solidní můžo, udělali zoufalého zřízeného pantátu (chvílema se Kuneš až podobá Čermákově roli z Dabing Street). Škoda přeškoda. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kromě kamery jako by toto nebyl snad ani starý dobrý Rapl. Ultras byli více než cokoli směšní, nejvíce jejich přehrávající šéf. Ostatní děj mě nijak nepotěšil, navíc byl případ rozdělen, přitom se dějem proplétá už Željko. Kuneš je skvěle hláškující flegmatik, Mácha šašek, ale tentokrát zde bylo i na mě až příliš hloupostí. ()

WinnJets odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak jak se mi líbila první série, tak tohle byla skutečná fraška. Tady bylo odfláknuté snad úplně všechno. Fotbalové scény jsou naprosto tragické a působí spíš jako ze špatné parodie a bohužel ani s ostatními detaily si tady evidentně nikdo hlavu nelámal. Tak si to shrňme - je tady jakýsi imaginární fotbalový klub Spartak Ustí nad Labem, hrající své domácí zápasy zcela nelogicky na stadionu v Příbrami vzdáleném od Ustí cca.150km a navíc do domluvené bitky fanoušků dvou neexistujících týmů měli dle režisérů jít fotbaloví Ultras (ti se přitom starají výhradně o fandění, vyrábějí chorea, atd) do bitek totiž chodí fanoušci z řad Hooligans..Co se týče Skinheads, tak ti kteří nosí trička s Českým lvem rozhodně neuctívají Adolfa Hitlera a udělat z nich konzumenty drog je další perlička, jelikož ty konzumují především skupinky jako jsou obyvatelé kliniky, tedy anarchisté z naší slavné antify. Když už chci něco takového točit, tak by bylo fajn si alespoň něco málo o tomhle prostředí nastudovat... No a to jak si Mácha vesele jezdil na předraženém kole zraněného svědka, už musel vymyslet úplný magor, jelikož to by si nikdo z policistů nikdy nemohl dovolit. Bohužel to tenhle díl celé táhne hodně rychle ke dnu... ()

otík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Další z řady zcela průměrných krimi případů, bohužel tu tentokrát chybí nějaká ta raplovina. Na druhou stranu Kunešova alergie na plíseň stojí zato. Závěrečná scéna přeci jen dodala celému dílu lepší světlo a navnadila na třetí díl. Druhá série jaksi začíná hned od začátku zaostávat za originalitou jedničky a začíná se řadit mezi průměrné krimi seriály. ()

ghatos 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

No tak to byla teda zábava :) . Tohle byla taková ještě tvrdší variace na rané devadesátky alá Nahota na prodej. Zatím co v 94 roce opravdu náckové měli nějaký takový dress code a svůj hůrá styl, tak dnes je to úplně někde jinde. Celé ztvárnění nazi scény bylo opravdu někde na úrovni parodie. Do toho propletení s hooligans Spartaku Ústí nad Labem (odkazuje se na reálný klub 1. FK Příbram, i když se to fiktivně odehrává v Ústí nad Labem a Příbram samozřejmě nikdy tvrdé jádro neměla). Navíc režisér by si měl nastudovat základní pojmy fotbalové subkultury. Ultras opravdu nemusí být chuligáni. Celkově je to sranda, jak to všechno přehrocené. Třeba fotbalista Šlapko chlastá tvrdé přímo na lavičce při zápase...no prostě bizár :) . Navíc, když vidíte ve scénáři kličku, jak se pořídil záznam ze skinheadské rvačky (ne fakt, to chuligánský fight nebyl), tak jen doslova hledíte :) . No a Duchoslav byla taková třešnička na dortu, ale dres Schalke byl teda fakt parádní ;) . Bavil jsem se, ale tím, čím jsem se bavit původně nechtěl...56%. PS: Předsedo, já jen doufám, že budeš mít podobný inspirativně-motivační projev jako Antonín Duchoslav ;) . ()

netahlo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak tohle byla podpasovka a jasnej flusanec do ksichtu vsem fanouskum tohoto serialu. Dil, ktery pusobil jako delany na objednavku neziskovek a Cabadaj balancujici na hrane parodie. Takhle ne, pane Pachl. To by vas pracujici lid nemel rad! ()

Reklama

Reklama