Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nezvěstný patolog Knecht znepokojuje ústecké kriminalisty, kteří jsou ale naplno zaměstnáni vyšetřováním ohořelého těla na kališti. Spojitost s přepadením transportu peněz je skoro jistá, a tak jejich síly směřují k záchraně jediného živého svědka. Boj s časem začíná… (Česká televize)

Recenze (30)

heavy66 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Už jsem to pochopil, 2.série je parodie! Pokus o českou tarantinovku. Policajti jezdí na zásah vrakem taxiku, ožralý velitel neustále jebe Čepičkovou a Slepičkovou a někam je posílá, patolog ukazuje Slepičkové zraněného zajíčka, zatímco mafiáni prchají zadním vchodem, Lupínková dřepí ve vaně v noční košili, prostě je to jasné! Začíná se mi to líbit! Mudr.Knecht forever! ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Souhlas – stupidita scénáře začíná být „do nebe volající“, ale zas jsem se u tohoto dílu docela pobavil. Atmosféra se v posledních dílech výrazně zlepšila, tým kriminalistů už taky začal něco dělat a sem tam „vysolí“ nějakou tu zábavnou hlášku, Kuneš se pořád drží a patolog válcuje zbytek osazenstva (ač k nevíře, protože v první sérii mi lezl neskutečně na nervy – v druhé je to alkoholik Rohan). Mafiáni se chovají jak trotli – no stejně tak i policajti a jen takové malé info pro některé zde komentující jedince: Predrag Bjelac tu hraje úplně jinou postavu než v Cirkusu Bukowsky – proto ho Kuneš nezná…!!! ()

Reklama

sorrow 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Slepičková – patolog Knecht volal, že nepřišel do práce z důvodu otravy zvěřinou, Lupen – vždyť Knecht je známý vegetarián, Kuneš – to zní jako volání SOS, Rohan – Slepičková, zajeďte to prověřit. Taková malá jedličkárna… A podobných stupidit je Rapl 2 plný. Ano, potulují se zde mafiáni z východu, jeden z nich je postřelený a Rohan tam pošle samotnou Slepičkovou… Mácha nemůže, ten zkoumá olejovou skvrnu a smaží řízky pro maminku v plesnivém pokoji. Mafiáni z východu nechají Knechta žít, to určitě. Zabavte tu policistku a my odkráčíme zadním vchodem, abyste pak mohl všechno vyslepičit policii. Myslím si, že Knecht i Slepičková by již byli na pravdě boží. Kuneš s Lupenem jdou sami dva proti mafiánskému gangu, nevolá se na takové akce zásahovka? Ta olejová skvrna, ta byla super, čekal snad někdo, že pachatelem bude někdo jiný než Gazda? Divák to má naservírované na talíři a aby i on si té skvrny všiml, musí po ní Mácha teatrálně uklouznout. Ten výjezd mafiánů přes papírová vrata byl také moc pěkný. Gazda na sebe už víc upozornit nemohl (rozbité auto, sledování mafiánů, návštěva v nemocnici, kterou mu Rohan zakázal apod.). Jeden advokát zamotá polici hlavu tak, že si nechají uprchnout Wimmera, ten před nemocnicí nasedne do auta a ani si nezkontroluje, že vzadu leží mafián s nabitou bambitkou. A co to vězení, Željko tam křičí do mobilu, že by ho museli slyšet až na bráně, to nikomu nevadí, že telefonuje? Já myslel, že byl od začátku pod drobnohledem a nejednou se o něho nikdo nezajímá? Gazda plánuje loupež desetiletí a je tak hloupý, že si do auta nedá nějaké igelitové pytle, aby nezanechal stopy vláken z přepravních tašek s penězi? A vše si schová u sebe doma na zahradě? Opravdu, jako vážně? Pobavilo mě to zkoumání fotek ze svatby, jak ten fotograf vždy přesně vyfotil Gazdu, nejprve jak telefonuje, pak jak se vytrácí ze svatby, opravdu směšné… V tomto díle se tedy potvrdilo, že Kuneš Predraga nezná, ačkoli Kuneš z Cirkusu Bukowsky tuto postavu znal, to nedává smysl, opravdu nešlo použít jiného herce? Ještě že hodný exekutor nechal Kunešovi tu čupr kytaru, jinak by se do Londýna asi nedostal. Dvojka je bohužel naprosto stupidní, zatím všechny díly naprostý podprůměr, bohužel horší než Specialisté na NOVĚ… ()

Untentrauer 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Katastrofální díl plný nelogických rozhodnutí a ještě debilnějších zvratů. V tomto díle udělali z kriminalisty Pavelky křiváka co vykrádá transporty peněz a vraždí mafiány i svědky....Díl, ve kterém zdrhne z nemocnice člověk s průstřelem kolena, kde nikomu není divné, že jejich patolog nechodí do práce....Prostě tohle je bída. ()

mira007 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Co na to říct? Patolog Knecht je můj oblíbenec a zápletka s kpt. Gazdou v podání Pavelky taky nebyla nejhorší, ale při srovnání provedení a počtu nesmyslů s S01 je tahle epizoda celkem bída. PS: Pobavilo mne že dům Gazdy je ten samý, který si "zahrál" v Metanolu jako dům, kde pachatel dostavuje bazén. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (9)

  • Když Kunešovi (Hynek Čermák) jeho dcera oznámí, že je těhotná, přehodí věty v jejich logice. Nejdřív řekne: „Proč si nezavolala dřív, dalo se s tím ještě něco dělat,“ a teprve poté se ptá, v jakém je měsíci. (sator)
  • Bulvární titulek: „Padouch nebo hrdina?“ je narážkou na film Limonádový Joe (1964), odkud hláška pochází. Celá zní: „Padouch nebo hrdina, my jsme jedna rodina!“ (sator)
  • Ford Escort Turnier kapitána Gazdy (Ondřej Pavelka) jezdí s registrační značkou 4U6 7442, která je vidět i v okamžiku, kdy se na voze zadře motor. O několik scén později má ale na zvedáku v policejní laboratoři tabulku s číslem 3U6 9313. (Martin_L)

Reklama

Reklama