Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Po bouřlivém večírku na nákladní lodi vyplaví Labe mrtvolu ženy. Kuneš s Lupínkem sice dostihnou loď těsně na hranicích, ale hlavní podezřelý jim uprchne. Doktor Knecht navíc přijde s nálezem, který by mohl ohrozit celé Ústí. V podpalubí se totiž skrývá velice nebezpečný náklad. Podplukovník Rohan je pro svoji posedlost Željkem stále nepoužitelnější pro vyšetřování. (Česká televize)

(více)

Recenze (20)

Hirogen 

všechny recenze uživatele

Marně přemýšlím, proč tvůrci dělají z diváka naprostýho kreténa. Nebo ze sebe? Tak třeba tady. Vezmou si plánky lodě. komplet ji prohledají. Nic nenajdou. Myslel jsem, že hledají těch 15 konzerv z prvního dílu a že v tom budou drogy. 15 konzerv je opravdu, jako hledat v kupce sena. Na to by seděl i ten falešný rozvaděč. Jenomže uvažujme. Za rozvaděčem je přes 20 uprchlíků. To si v těch plánkách nevšimli, že tam má být ještě nějaký kumbál? Kam ten celý den chodili uprchlíci na záchod, jak dýchali, když ta místnost byla "skrytá"? Pokud tam byla větrací šachtam proč se o ni nikdo nezajímal, kam vede? Vemte si, že uprchlíci tam vydrželi bez větrací šachty minimálně celou noc a den. Minimálně. To nemluvím o namakaných policajtech (kdyby to byli měšťáci...), kteří jdou odvést hlavního podezřelého na záchod, dokonce se podívají, jestli tam není okno, aby náhodou neutekl. Pak ho tam ale nechají samotného a jdou si na kafíčko a koukat na plejboj. To si mohli tvůrci dovolit před šedesáti lety v Pyšné princezně "hele ptáček", ale dnes, tady? Proč nevymysleli nějaký inteligentnější útěk? Takovýhle krávoviny jsou v každým dílu :-( ()

Reklama

salahadin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ještě těm čtyřem blbejm jeden lojza scházel, třeba Okamura. Přehlídka filmařské nemohoucnosti dle mě pokračuje. Seriál se snaží být protivný, resp. téměř vůbec nepracuje se svými postavami - buď je to přemoudřelý patolog nebo chlastající Rohan a do toho všichni svorně hází kyselý xichty. Atmosféra - a to se už budu opakovat - nula nula prdlačky. Více než co jiného mě druhá várka Rapla štve, ať už celkovou nezajímavostí, nebo v každém díle se vyskytujícími logickými lapsy! Borec skočí do vody - jasně, nemá čisté svědomí - a kam si jako myslel, že doplave před motorovou lodí? Hmm. A podezřelý utíkající skrz okénko, zatímco si kluci policajtský prohlíží Playboy, hmm, má cenu tohle ještě vůbec komentovat? Zajímá mě, jak tohle všechno dopadne, tak to dokoukám. Ale už teď lituju, že jsem vůbec začal. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Migranti…V posledních letech dost ožehavé téma, takže se ani moc nedivím, že se objevili i v tomto seriálu. Pachl sám řekl, že chtěl tyto „témata dnešní doby“ přenést do svého díla – ovšem ne vždy se jeho úsilí setkalo s pochopením diváků. A ani v tomto případě tomu nebylo jinak. Jasně, mělo to zajímavou atmosféru, většina hlavních postav se vrací ke svému standartu a nechovají se až na Rohana jako totální blbečci – viz Mácha a Lupínek, ale ani to nestačí. Druhá série se sice taky udržet propojení napříč všemi díly, ale víc se mi zamlouvala vražda policistky a tajemství v dolech, než černohorská mafie. Navíc ani změna prostředí na mě neudělala moc dobrý dojem a těhotná Kunešova dcera už vůbec ne – též to má se čmoudem… ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nový Rapl pokračuje. Dnes dokonce zalitý zpočátku sluníčkem. Hutná atmosféra první série je tatam. Asi do poloviny dílu jsem měl dokonce i radost, že zde nefigurují mafiáni z Montenegra. Bohužel mi ji tvůrci opět zkazili. Policisté si ani dnes neodpustili megabotu, takže prohlášení Máchy, že nejsou tak hloupí, jak se říká, vzalo za své. Oproti minule zlepšení, ale ještě to není ono. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (7)

  • Z důvodu nakažlivé nemoci jsou utečenci internování ve stanu a přísně hlídáni a vyšetřovatelé vedou výslech oblečeni v neprodyšných overalech s maskami, když se ale jeden utečenec pokusí uniknout, zasahuje policista v běžné uniformě, kdy nemá ani rukavice. (sator)
  • Cvičitel fitness říká: „A uděláme něco s tvojí kysňó.“ Kysna je v brněnském hantecu bedna/krabice, tedy něco vnějšího. V tomto případě má kulturista na mysli postavu cvičenky. (sator)
  • V této epizodě zazní legendární písnička od skupiny Olympic, a to „Okno mé lásky“. (Winster)

Reklama

Reklama