Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Po bouřlivém večírku na nákladní lodi vyplaví Labe mrtvolu ženy. Kuneš s Lupínkem sice dostihnou loď těsně na hranicích, ale hlavní podezřelý jim uprchne. Doktor Knecht navíc přijde s nálezem, který by mohl ohrozit celé Ústí. V podpalubí se totiž skrývá velice nebezpečný náklad. Podplukovník Rohan je pro svoji posedlost Željkem stále nepoužitelnější pro vyšetřování. (Česká televize)

(více)

Zajímavosti (7)

  • Cvičitel fitness říká: „A uděláme něco s tvojí kysňó.“ Kysna je v brněnském hantecu bedna/krabice, tedy něco vnějšího. V tomto případě má kulturista na mysli postavu cvičenky. (sator)
  • Loď v příběhu se jmenuje Beskydy. Jedná se o zadokolesový vlečný motorový remorkér vyrobený roku 1956 společností České loděnice, n. p. Praha, závod Mělník, určený původně pro vlečení nákladních lodí bez vlastního pohonu. Díky svému malému ponoru, kolesovému pohonu a vysokému výkonu se může plavit i za nízkého stavu vody. (sator)
  • V této epizodě zazní legendární písnička od skupiny Olympic, a to „Okno mé lásky“. (Winster)
  • Scéna shledání Draga (Predrag Bjelac) se svými syny, začínající v čase 44:03, se má odehrávat v Černé hoře, ale je patrné, že byla natáčena v Česku. Silnice je lemována svodidly typického českého tvaru z produkce Nové Huti v Ostravě-Kunčicích a patníky jsou také typu používaného v České republice s lichoběžníkovými oranžovými odrazkami. Patníky v Černé hoře mají odrazky červené obdélníkové. Také scéna, ve které Drago telefonuje s Željkem a následně zabije řidiče nákladního vozu, byla natáčena v Česku, čemuž napovídá provedení vodorovných dopravních značek, stožárů vysokého napětí a lamp veřejného osvětlení. (Martin_L)

Reklama

Reklama