Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V Ústí přetrvává stav nebezpečí. Uprchlý podezřelý z vraždy cizokrajné ženy je konečně nalezen, ale s igelitovým pytlem na hlavě a bez života. Potvrzuje se propojení podivného nákladu s černohorskou mafií. Lupínek se za dramatických okolností seznamuje s novým členem rodiny a následně málem přijde o život. Ale Kuneš zasáhne v pravý čas. Náměstek primátora Tlustý nakonec přichází s pomstou Rohanovi, která je jak vystřižená ze sametové revoluce. (Česká televize)

(více)

Recenze (33)

sorrow odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Proč dělá p. Pachl z policistů takové idioty? Kuneš s Lupenem dostali od Černohorců už jednu nakládačku a opět to jedou řešit sami bez zásahovky. K tomu je navíc jeden těsně před chcípnutím a druhý se s kocovinou a bez pistole skoro neudrží na nohou, i tak vše dobře dopadne. Na oddělení jsou všichni tak dementní, že oddělení pomalu, ale jistě přebírá Mácha, kterého třeba napadne odposlouchávat Žejlka. Vtipné je, že tento super nápad, který měl někoho napadnout už v první epizodě, Rohan nejprve zkritizuje, aby i jemu po čase došlo, že to je nápad celkem dobrý. Policii tlumočí obsluha z kebabu. Osobně mě pobavil jen ten hlídač z obchodního centra, který se tak moc snažil „bubáky“ dohonit. Bohužel, celkově hrůza. ()

mira007 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

To, že bych jako filmový divák dostal to, co jsem dostal od první série, jsem už u druhé série vzdal, ale tento díl mne pobavil jako regulérní komedie ( a nemyslím tím jen nechtěné faily nebo nelogické hlouposti, ). Víc než krimi to dnes bylo zajímavější jako vztahovka ( Lupínka opouští žena ) a romantika ( Mácha si nabrnkl slečnu se zmrzlinou, která si jednou zahrála v pornu - Saru Venclovskou ). Musím taky vyseknout respekt za dvě nadprůměrné akce: 1) hon na migranty po celém obchoďáku is WTF snahou zachytit je koštětem na eskalátoru 2) bouračka s BMW ()

Reklama

salahadin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Cha! Tohle voličům SPD nedělejte! Za prvé, cajtíkům až v 7. díle došlo, že by mohli Željka odposlouchávat modernější nezabitnou technologií! Wow! Šikovní kluci. Respekt. Za druhé - černohorská mafie je banda pitomců. Jednak nechávají svědky jako Slepičkovou a Knechta, jednak jen tak nechají doručit zásilku hledanému majiteli lodě a zase ji nechat odjet. Což má za následek - ejhle? - příjezd Vožralýho a Nachcípanýho - teda super elitní výsadek P ČR. Tenhle seriál přesedlal z žánru krimi do žánru komedie. ()

ArthasKarfa 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dvojka Rapla se Vám nikdy nezačne líbit, pokud v ní budete stále hledat odraz jedničky, postavy a hlavně prostředí se úplně změnilo, pokud si díly chcete užít musíte koukat z jiné perspektivy, která už není Kunešovská jako v jedničce, ale je policajtská, ve které občas táhne za provaz Mácha a chvilku Lupínek. Jednička měla genius loci, dvojka se hledá, ale důležité je, že se občas najde a dá se na to koukat. ()

Brtniik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Komentoval jsem první díl první řady (4h) a již po druhém dílu jsem ohlásil konec sledování tohoto seriálu. Včera jsem na návštěvě (čekaje na Most!) utrpěl další díl. Nestačil, jsem se divit, kam se seriál posunul. Rapl už není zdrcený z rozchodu s manželkou, pořád bydlí porůznu jak se namane, přesto je nějaký uvolněný a pořád si libuje v přibližování se pokud možno co nejšílenějším vozidlem – v tomto dílu vlastnoručně řídí (až testuje) taxík... V policejním kanclu pořád vládne příkladná nekolegialita hraničící se šikanou. No nevím, toto že je detektivka?! ___ Jak seriál nějakou dobu úspěšně běží, nabral rytmus a já si uvědomil, jak se v Čechách vlastně točí filmy. Základem (takový korpus či křemíková destička) je veselohra. Má-li to být romantický film, vrazí se tam záběry krajiny, nějaká ta mlha, jímavá hudba a detaily pleti hlavních protagonistů. Má-li to být rodinný film, pochopitelně jsou tam děti, nejlépe špatně mluvící lehce přibržděný klučina a nějaké to domácí zviřátko. Má-li to být pohádka, vrazí se tam dementní král, proradní rádcové, mudřec z lidu, trocha cetek a vše okořenit trochou elektronických kouzel. Má-li to být detektivka, vrazí se tam mrtvola(y), houkačky, forenzní team a furt se telefonuje. Má-li to být veselohra, o něco víc se tam padá, postavě „blbka“ se nasadí silné nehezké brýle, dílem nechť se míhne skupinka „trhlých“ seniórů a nějaký ten podivín a je to... ___ Čili obecně (začínající scénáristé a režizéři zbystřete – následuje návod na tutově úspěšný film), na syžet Kameňáku 1+n či Babovřesků se naroubuje ta která ingredience vychylující dílo do zamýšlené kategorie, trochu toho PP – zbůhdarma nehrabe ani ta slepice a úspěch filmu je zaručený. Ovšem Kameňák či Babovřesky jsou to vždy, na to je třeba brát zřetel... Čest výjimkám! ()

Galerie (13)

Zajímavosti (2)

  • Slepičková (Lucie Žáčková) obdaruje arabské děti plyšovými prasátky, které je přijmou. Jenže arabské etnikum považuje prasata za nečistá. (sator)
  • Mácha (Tomáš Jeřábek) říká, že je velký rozdíl mezi gyrosem a kebabem. Příprava obou pokrmů je podobná a tkví v grilování kousků masa na jehle. V gyrosu najdeme maso vepřové, výjimečně jehněčí, na rozdíl od kebabu, který se dělá výhradně z hovězího, jehněčího nebo kuřecího masa. Rozdíl je také ve speciálních směsích, kterými se maso koření, či v přílohách, které se k masu konzumují. (sator)

Reklama

Reklama