Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Exploze zabije majitele kebabu a těžce zraní jeho neteř. Motivem může být touha zabránit lásce mezi muslimkou a Čechem. Nelze ani vyloučit pomstu ústeckého dopravního podniku. Do záhady pomůže vnést světlo teprve zkušenost z domácích zabíjaček. Željko si najde novou brigádu a také Kunešovi umožní vyřešení případu nový přivýdělek. (Česká televize)

(více)

Recenze (31)

Dr.Taby 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Proč? Ta scéna, kdy taťka Saddám brečí nad holkou, přijde tam Hádek, děda se ani nepříčí aby poprosil o pomoc je divná. Navíc mu muselo být jasné, že zjistí, že byl zastřelen. A pak podvržený návod na bombu s chybou tisku, jak kdyby tam bylo jeho rodné číslo. A závěr v kebabárně je tak nějak opravdový vrchol dílů. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Z tohoto dílu mám rozporuplné pocity. Policisté se konečně tváří, že vyšetřují. Ale zase jim musí pomoci téměř nečekaná událost. Ovšem lezou mi krkem telefonáty Željka a odposlech se slovníčkem. Slepici se musím omluvit, Pepíčka/Honzíka? je mi líto. Ale spíše to vypadá, jako by scénárista zapomněl... Postoj tvůrců k menšinám je veskrze pozitivní, zato my bychom se asi měli okatě stydět :) ()

Reklama

lumir40 odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Poslední díl druhé serie co zvládnu. Když jsem opravdu ztěžka přešel severskou kinematografii (Oddělení Q), kde je hodný arab a zlý Dán (jako domácí), říkal jsem si, to snad ani ne. A ejhle! Po dost dobrém Raplu 1., přichází severský styl i k nám. Ani ne kvalita, ani ne nápad, ale jen ten hnus - já se snad ani nebojím říct, vlastně zrádcovský hnus. Výborně ČT, výborně. ()

kumite odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Už jsem se zařekl, že na další díly té hrůzy nekouknu, ale nedalo mi to a byla to chyba ! Hádek v jedné scéně kulhá, aby vzápětí už nekulhal. Po těch 12 silných úderech do obličeje měl Hádek jen malou odřeninu pod okem ? To jako fakt ? Jak to, že ten zavražděný Mustafa neměl v plicích žádné ty kouřové zplodiny, když byl zavražděn až chvíli po výbuchu a po požáru ? Napřed tvrdili, že v plicích nic není, protože byl právě zavražděný již před výbuchem ? :)) Co to bylo za kebab restauraci, když byla v jakémsi opuštěném průmyslovém areálu ? Nejblíže snad bylo jen to srandovní mini depo MHD z Ústí ? Co na té arabské vývařovně bylo tak lukrativního, že o to Hájek stál tolik, když dokonce ...... Konečně v devátém dílu (!!) vysvětlili aspoň to, kam zmizelo mimino Slepičkové z první série. No, vysvětilli, no .... Aspoň že je ze Slepičkové a Máchy taková úderná protiterostická a protiextrémistická skupina. Mácha je navíc drsňák, protože řidiči autobusu bez zaváhání rozbije letící vrtulník na dálkové ovládání, což může policista přece běžně dělat. Vždyť ten řidič byl podezřelý z teho extrémismu, ne ? Těm se může podle ČT všechno. ()

salahadin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

SPOILERY - BACHA! Tak když začal další díl ságy pana Raplíka, seděli jsme s manželkou pohodlně v křesle a tak nějak rozpačitě zkusili Kebabu věnovat svou pozornost. Hned na začátku jsme jednohlasně vzdychli: "Jejda, to bude Hádek." Zaznělo to, jen co se objevil na place. Dál to asi nemá cenu rozvádět. V Četnických humoreskách jsem přijal, že jakmile se pachatel objeví na plátně, ihned ho poznám. U Rapla mi to přijde nefér vůči divákům. Opravdu dobrá scéna přišla spolu s Honzíkem... ()

Galerie (14)

Zajímavosti (3)

  • V epizodě vystupují dva extrémističtí autobusáci Dopravního podniku města Ústí nad Labem, ale ke konci epizody, kdy jim Kuneš (Hynek Čermák) připravuje extra pálivý kebab, je v detailnějším záběru vidět, že oba autobusáci oblekají bundu Dopravního podniku Praha (lze poznat podle loga dopravního podniku). (Daniel13185)
  • V průmyslové zóně, kde stál Kebab Aleppo, lze vidět Robur LO 3000 v provedení autobusu. Robur LO 3000 byl 3tunový nákladní automobil vyráběný východoněmeckým výrobcem průmyslových vozidel VEB Robur-Werke Zittau v letech 1973 až 1984. (sator)
  • Nalezenou vražednou zbraň osahali tři policisté, aniž měli rukavice, a to vše před sejmutím otisků. (sator)

Reklama

Reklama