Reklama

Reklama

Rapl

(seriál)
Trailer
Česko, (2016–2019), 26 h 4 min (Minutáž: 58–70 min)

Režie:

Jan Pachl

Scénář:

Jan Pachl

Hrají:

Hynek Čermák, Lukáš Příkazký, Alexej Pyško, Lucie Žáčková, Tomáš Jeřábek, Jan Dolanský, Dana Černá, Jiří Vyorálek, Aneta Krejčíková, Stanislav Majer (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(26)

Detektiv Kuneš má zase jednou problém. Zmlátí přítele své bývalé ženy a hrozí mu odchod od policie. Vysoce postavená nadřízená má pro něj ale řešení – uklidí ho na stáž do zapadlého pohraničí. Má to jen jeden háček. Jeho skutečným posláním je objasnit dva roky starou vraždu policistky Wágnerové, jejíž vyšetřování uvázlo na mrtvém bodě. Kriminalita v pohraničí je však jedna z nejvyšších v republice – pašování, výroba drog, pytláctví, prostituce, vraždy. Kuneš musí řešit jeden obtížný případ za druhým a k tomu, proč do kraje přišel, se dostává až po čase a vlastně náhodou. (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele Mallinali k tomuto seriálu (3)

Echt gold (2019) (S02E03) 

Neví někdo, proč na konci ti Romové přišli k panu patologovi? Okradli hromadu lidí a najednou jenom tak přijdou právě za doktorem, řeknou ze je fajn a vrátěj mu prachy (a pak mu pravda dva litry zase vezmou)? A jak ho našli? Proč až po tom co je vyhmátli? Já to fakt nepobral. ()

Kebab Aleppo (2019) (S02E09) odpad!

Co to bylo? Co dělal Kuneš na konci v Kebabu? A proč byl náhlý zvrat jasny od úvodních titulků? Za starých časů byl vrahem vždycky zahradník, dneska ten nejblondatejsi na place. ()

Dobro došli! (2019) (S02E13) 

Popravdě, celá druhá série Rapla mi přišla, jako kdyby se pan Pachl stylizoval do Belmondovy role spisovatele Francoise Merlina, který v Muži z Acapulca začal postupně likvidovat svého hrdinu Boba Saint-Clare. Dost tomu pomáhá i vyjadřování pana režiséra a scénáristy v jedné osobě, který kritiku druhé řady svádí na hloupého českého diváka, který "nedohlédne dál než za hranici svého plotu". No, podle mého ještě pár takových arogantních vyjádření a možná nezničí jenom Kuneše a spol., ale také svou dosud poměrně dobře rozjetou kariéru. Jinak k samotnému poslednímu dílu - po třech průměrných (Útulek doktora Knechta, Cvokhaus, Ryba smrdí od hlavy), jednom nadprůměrném (Ahoy Sázavo), sedmi silně podprůměrných a jednom vyloženě odpadovém (Kebab Aleppo) díle, přišel dle mého další díl spíše průměrný. Lupínek ve slipech na střeše, rychlá záchranná akce až po kvalitním spánku na pláži, jediný strážce v sídle mafie, vyslání zkorumpovaných policistů na letiště předtím, než tam hrdinové dojedou, které nemá z neznámého důvodu žádný efekt, Rohanovy nevyplacené diety (???), cesta z Černé Hory do ČR přes Ukrajinu (???), nevysvětlený návrat Lupínka k ženě, Kuneš si chce odsedět těžko odhalitelnou vraždu mafiána někde na Ukrajině v plné sazbě (???), sledovaný střelec zvládne (asi sonarem) najít Rohana uprostřed lesa a sejmout ho, než mu v tom někdo zabrání, poloromská svatba Máchy (který k nim měl z celého týmu asi nejdál) a řada dalších bizarností a nelogičností na tak malém prostoru. Ale dobrodružné to bylo a některé scény byly zajímavé. Suma sumárum, asi začnu hledat, jestli ještě nějaký tvůrce udělal v tak krátké době ze svého úspěšného seriálu v druhé řadě skoro úplně jiný seriál, v jiném žánru, s obrácenými charaktery...a přinejlepším poloviční kvalitou. Možná je to světový unikát a pan Pachl za to dostane nějakou cenu... ()

Reklama

Reklama