Reklama

Reklama

Rapl

(seriál)
Trailer
Česko, (2016–2019), 26 h 4 min (Minutáž: 58–70 min)

Režie:

Jan Pachl

Scénář:

Jan Pachl

Hrají:

Hynek Čermák, Lukáš Příkazký, Alexej Pyško, Lucie Žáčková, Tomáš Jeřábek, Jan Dolanský, Dana Černá, Jiří Vyorálek, Aneta Krejčíková, Stanislav Majer (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(26)

Detektiv Kuneš má zase jednou problém. Zmlátí přítele své bývalé ženy a hrozí mu odchod od policie. Vysoce postavená nadřízená má pro něj ale řešení – uklidí ho na stáž do zapadlého pohraničí. Má to jen jeden háček. Jeho skutečným posláním je objasnit dva roky starou vraždu policistky Wágnerové, jejíž vyšetřování uvázlo na mrtvém bodě. Kriminalita v pohraničí je však jedna z nejvyšších v republice – pašování, výroba drog, pytláctví, prostituce, vraždy. Kuneš musí řešit jeden obtížný případ za druhým a k tomu, proč do kraje přišel, se dostává až po čase a vlastně náhodou. (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele Brtniik k tomuto seriálu (3)

Nástřel (2016) (S01E01) 

Docela dobré, ač mne první scéna málem odradila. Trochu mne překvapuje, že bezmála geniálnímu policajtovi nedocvakne, že ho baba fakt nechce a v této souvislosti dělá blbosti. Poněkud si to u mne polepil, když dceři (alespoň druhý den) neposlal SMS: „Hezké, děkuji!“. Bude asi citově trochu vyprahlý. Atmosféra na služebně rozhodně není záviděníhodná, ale potěšilo mne, že nemají geniální kolegyni. Pachatel mne nepřekvapil, „odhalil“ jsem ho dřív než herci. :-) Komisař Maigret čas od času pustí pachatele, který svět zbaví obzvlášť hnusného lumpa... Justice (narozdíl od zákonu lynče) je však příslovečně slepá a zbytečně „humózní“. Uvidíme, jak se bude seriál vyvíjet dál. Wysch – hezké. ()

Křížová cesta (2016) (S01E02) 

I když uvodní díl (přes uvedené výhrady) docela šel, druhý díl se nesl ve stejném duchu a co víc, připadal mi jako ročníková práce posluchačů FAMU, kteří se rozhodli, že prorazí. Má to ovšem i klady - pochopil jsem, proč se mi líbily Vraždy v kruhu – kolegové spolupracovali, někteří se i měli rádi a raději se koukám na pana Trojana než na jakéhokoli rapla. Nebudu se patlat v dalších konkrétnostech, se sledováním seriálu končím. ()

Bubáci (2019) (S02E07) 

Komentoval jsem první díl první řady (4h) a již po druhém dílu jsem ohlásil konec sledování tohoto seriálu. Včera jsem na návštěvě (čekaje na Most!) utrpěl další díl. Nestačil, jsem se divit, kam se seriál posunul. Rapl už není zdrcený z rozchodu s manželkou, pořád bydlí porůznu jak se namane, přesto je nějaký uvolněný a pořád si libuje v přibližování se pokud možno co nejšílenějším vozidlem – v tomto dílu vlastnoručně řídí (až testuje) taxík... V policejním kanclu pořád vládne příkladná nekolegialita hraničící se šikanou. No nevím, toto že je detektivka?! ___ Jak seriál nějakou dobu úspěšně běží, nabral rytmus a já si uvědomil, jak se v Čechách vlastně točí filmy. Základem (takový korpus či křemíková destička) je veselohra. Má-li to být romantický film, vrazí se tam záběry krajiny, nějaká ta mlha, jímavá hudba a detaily pleti hlavních protagonistů. Má-li to být rodinný film, pochopitelně jsou tam děti, nejlépe špatně mluvící lehce přibržděný klučina a nějaké to domácí zviřátko. Má-li to být pohádka, vrazí se tam dementní král, proradní rádcové, mudřec z lidu, trocha cetek a vše okořenit trochou elektronických kouzel. Má-li to být detektivka, vrazí se tam mrtvola(y), houkačky, forenzní team a furt se telefonuje. Má-li to být veselohra, o něco víc se tam padá, postavě „blbka“ se nasadí silné nehezké brýle, dílem nechť se míhne skupinka „trhlých“ seniórů a nějaký ten podivín a je to... ___ Čili obecně (začínající scénáristé a režizéři zbystřete – následuje návod na tutově úspěšný film), na syžet Kameňáku 1+n či Babovřesků se naroubuje ta která ingredience vychylující dílo do zamýšlené kategorie, trochu toho PP – zbůhdarma nehrabe ani ta slepice a úspěch filmu je zaručený. Ovšem Kameňák či Babovřesky jsou to vždy, na to je třeba brát zřetel... Čest výjimkám! ()

Reklama

Reklama