Reklama

Reklama

Rapl

(seriál)
Trailer
Česko, (2016–2019), 26 h 4 min (Minutáž: 58–70 min)

Režie:

Jan Pachl

Scénář:

Jan Pachl

Hrají:

Hynek Čermák, Lukáš Příkazký, Alexej Pyško, Lucie Žáčková, Tomáš Jeřábek, Jan Dolanský, Dana Černá, Jiří Vyorálek, Aneta Krejčíková, Stanislav Majer (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(26)

Detektiv Kuneš má zase jednou problém. Zmlátí přítele své bývalé ženy a hrozí mu odchod od policie. Vysoce postavená nadřízená má pro něj ale řešení – uklidí ho na stáž do zapadlého pohraničí. Má to jen jeden háček. Jeho skutečným posláním je objasnit dva roky starou vraždu policistky Wágnerové, jejíž vyšetřování uvázlo na mrtvém bodě. Kriminalita v pohraničí je však jedna z nejvyšších v republice – pašování, výroba drog, pytláctví, prostituce, vraždy. Kuneš musí řešit jeden obtížný případ za druhým a k tomu, proč do kraje přišel, se dostává až po čase a vlastně náhodou. (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele cheyene k tomuto seriálu (4)

Rapl (2016) 

Když skončily Případy 1. oddělení, zoufal jsem si, že se již tak povedeného a kvalitního českého krimi seriálu nedočkám. Netvrdím, že Rapl je stejně skvělý či dokonce lepší, avšak je-li o něco slabší, tak ne o moc a v řadě ohledů nejen, že nezaostává, ale naopak výše zmíněný seriál převyšuje. Čím? Zejména svoji atmosférou, které nahrává i perfektně zvolené prostředí Krušných hor, jež je přímo stvořené pro případy ohledně prostituce, pašování drog a pochopitelně i vražd. Pravdou sice je, že řada případů je poměrně snadno průhledná, avšak to vše kompenzuje již zmíněná výtečná atmosféra, ale také výborně napsaná postava Kuneše či jeho kolegů, z nichž stojí za zmínku Lupínek a Rohan. Neméně zajímavé jsou pak osobní osudy všech hlavních hrdinů. Rapl není o nic horší než Cirkus Bukowsky, možná je i lepší, byť Cirkus se mi zdál o chloupek napínavější. Už teď očekávám další sérii a pevně doufám, že tvůrci nesleví ze započaté kvality. ()

Série 2 (2019) (S02) 

Po velmi dobré 1. sérii jsem se na pokračování těšil a očekával jsem obdobnou kvalitu. Očekávání však zůstalo nenaplněno. První díl se mi sice dost líbil a přisliboval dobrou podívanou, ale s každým dalším dílem se naděje na důstojné pokračování prvního Rapla rozplývaly. Atmosféra Krušných hor je pryč, chování postav je nezajímavé a často nelogické, zejména pak během vyšetřování či policejních akcí, zápletka kolem Jugoslávců není zdaleka tak chytlavá jako ta kolem Etzlera a Dolanského v předešlé sérii. A samotný závěr? Nečekaný, definitivní... a to je jedině dobře. ()

Exekuce (2019) (S02E01) 

Kuneš opět válí hned od začátku. Scéna s filmem ve výtahu neměla chybu. "Varuju tě!" a ten následný záběr "Přebral." vskutku pobavil. Zápletka kolem nevěry sice nebyla nejlepší, ale věřím, že nad tím vším bude viset daleko zajímavější příběh, který nás bude bavit. Návrat starých postav potěšil. Normálně bych dal 4*, ale vzhledem k tomu, jak nízké hodnocení to tu zatím má, přihazuji pátou (dle mého si tato epizoda zaslouží 70-72%). ()

Útulek doktora Knechta (2019) (S02E05) 

Pobavily zejména dvě zajímavosti: 1) Máchova matka sleduje Nemocnici na kraji města. 2) V čase 46:40-46:53 můžeme vidět na televizní obrazovce, kolem které prochází Slepičková, scénu ze seriálu Cirkus Bukowsky. ()

Reklama

Reklama