Reklama

Reklama

Rapl

(seriál)
Trailer
Česko, (2016–2019), 26 h 4 min (Minutáž: 58–70 min)

Režie:

Jan Pachl

Scénář:

Jan Pachl

Hrají:

Hynek Čermák, Lukáš Příkazký, Alexej Pyško, Lucie Žáčková, Tomáš Jeřábek, Jan Dolanský, Dana Černá, Jiří Vyorálek, Aneta Krejčíková, Stanislav Majer (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(26)

Detektiv Kuneš má zase jednou problém. Zmlátí přítele své bývalé ženy a hrozí mu odchod od policie. Vysoce postavená nadřízená má pro něj ale řešení – uklidí ho na stáž do zapadlého pohraničí. Má to jen jeden háček. Jeho skutečným posláním je objasnit dva roky starou vraždu policistky Wágnerové, jejíž vyšetřování uvázlo na mrtvém bodě. Kriminalita v pohraničí je však jedna z nejvyšších v republice – pašování, výroba drog, pytláctví, prostituce, vraždy. Kuneš musí řešit jeden obtížný případ za druhým a k tomu, proč do kraje přišel, se dostává až po čase a vlastně náhodou. (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele boni k tomuto seriálu (3)

Rapl (2016) 

Velmi příjemné překvapení. Nová česká seriálová tvorba jde absolutně mimo mě, po několika neblahých zkušenostech již novým seriálům tuzemských televizí nedávám šanci, takže o existenci a hlavně kvalitě Rapla jsem se dozvěděl až s dvouletým zpožděním, ale tak aspoň jsem si ho mohl dopřát v plné parádě a nečekat týden na další pokračování. Některé díly sice sklouzávají k běžné rutině klasických krimi seriálů, naštěstí to ale vyvažuje výborně zvolená lokace, která opravdu nemá chybu, a celkově až překvapivě zdařilý vývoj postav a jejich vztahů po stránce charakterové, profesní atd. A samozřejmě výborný Hynek Čermák, nějak zvláště rozvádět netřeba. Jsem upřímně zvědavý na druhou sérii, ale zároveň z ní mám trochu strach, neb si tvůrci nechali prostor tak akorát na to, aby to šlo s kvalitou dolů. Ale tak necháme se překvapit. __ Bohužel druhá série dopadla ještě hůře, než bych si kdy vůbec dokázal představit, takže 4* nechat nemohu. Ani mi to nestojí za to, abych k tomu psal něco dalšího, možná někdy jindy.... ale spíš ne. ()

Exekuce (2019) (S02E01) 

Jsem asi jediný, komu se nejvíc líbila ta zápletka s Kunešem aka soukromým (v)očkem zámořského střihu (stylu), ale nemůžu si pomoct, sice to bylo příběhově relativně prosté, lépe řečeno byl celý příběh jako dělaný dle pár vět na přebalu knihy s Philem Marlowem, ale ta atmosféra, tak ta byla 101% noirovská. A to já strašně rád. Jinak hlavní dějová linka se stáčí relativně zajímavým - ale nejsem si úplně jist, jestli šťastným - směrem, uvidíme. Kuneš je stále dostatečně sarkastický, několik hlášek mi opět vyloudilo široký úsměv na tváři. Za soukromé očko 4*, za hlavní příběh 2*. Umíme víc, Kuneši, umíme víc. Hlavně tedy příběhová mini odbočka s Pavelkou byla vyloženě impotentní. Ale jinak solidní průměr na začátek, takže doufám, že až se protagonisté zaběhnou v novém prostředí, tak opět přijde ta správná jízda a já se budu těšit na každý nový díl. ()

Útulek doktora Knechta (2019) (S02E05) 

Prozatím nejlepší díl druhé série, bez debat. Sice to je stále plné alogičností, člověk tak nějak nemůže uvěřit tomu, že to je od stejných tvůrců, neb oproti sérii první je to stále jen slabý odvar, ale konečně z toho přestaly bolet oči, vrátila se stará hutná atmosféra, děj získal nějaký spád, čili v kontextu dřívějšího festivalu marnosti musím hodnotit alespoň z části kladně. A po delší době mohu k dalšímu dílu vzhlížet s mírnou nadějí. Snad se konečně Pachl rozpomněl, jak se píše dobrý scénář, a ta prozatímní agónie bude moci být alespoň lehce pozapomenuta. ()

Reklama

Reklama