Reklama

Reklama

Rapl

(seriál)
Trailer
Česko, (2016–2019), 26 h 4 min (Minutáž: 58–70 min)

Režie:

Jan Pachl

Scénář:

Jan Pachl

Hrají:

Hynek Čermák, Lukáš Příkazký, Alexej Pyško, Lucie Žáčková, Tomáš Jeřábek, Jan Dolanský, Dana Černá, Jiří Vyorálek, Aneta Krejčíková, Stanislav Majer (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(26)

Detektiv Kuneš má zase jednou problém. Zmlátí přítele své bývalé ženy a hrozí mu odchod od policie. Vysoce postavená nadřízená má pro něj ale řešení – uklidí ho na stáž do zapadlého pohraničí. Má to jen jeden háček. Jeho skutečným posláním je objasnit dva roky starou vraždu policistky Wágnerové, jejíž vyšetřování uvázlo na mrtvém bodě. Kriminalita v pohraničí je však jedna z nejvyšších v republice – pašování, výroba drog, pytláctví, prostituce, vraždy. Kuneš musí řešit jeden obtížný případ za druhým a k tomu, proč do kraje přišel, se dostává až po čase a vlastně náhodou. (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele Lukoboss k tomuto seriálu (5)

Rapl (2016) 

Jojo, je to jenom počáteční nástřel hodnocení, přece jenom je před náma ještě hodně dílů, ale tak nějak předpokládám, že si to ty 4* zaslouží. No a pokud ne, tak to tady budu upravovat, dopisovat a měnit. Zatím velká pohoda na českej krimi seriál! EDIT 3.4.2019 Za mě dobrý. Nemůžu říct, že by tam nastal nějakej zásadní úpadek, i když se možná trochu víc vtipkuje, než by bylo třeba. Nicméně v závěru druhé série jde solidně do tuhýho a gradace je tady víc než slušná. ()

Nástřel (2016) (S01E01) 

Asi není moc co řešit. Tenhle žánr jde u nás postupně nahoru, konečně se to začíná zbavovat nějakýho patosu nebo případně občasných vtípků, aby se téma odlehčilo, a dává to prostě na vážnou notu po celou dobu. To je taky v pořádku, je to kriminálka, vyšetřuje se tam vražda, takže pohádku nečekejte. H. Čermák je prostě dobrej, jemu takový role sedí, celkově ponurá atmosféra se povedla (taky asi dobře vyšlo počasí na tohle). Na první díl jako otvírák k sérii všechno v pohodě, jenom bych to možná trochu oživil, chvílema je to až moc konverzační (ale zase ne nějakou divokou akci, to ne). Nicméně je vidět, že to točí J. Pachl, protože už ty jeho dvě gangsterky byly výborný, takže se žádnýho propadáku ani neobávám. ()

Křížová cesta (2016) (S01E02) 

Tenhle díl byl určitě horší, zejména jeho závěr a snaha aspoň nějakou miniakci. To vypadalo dost amatérsky, ale jinak vcelku v pořádku. Líbí se mně kamera a zvuk, tam je vidět, že si dali hodně záležet. Jen by to chtělo ty scénáře nějak vylepšit trochu. V tomto díle je snaha zakombinovat několik případů do sebe, ale nedaří se to na 100%. ()

Smrt na lovu (2016) (S01E03) 

"Když jsme ti parťáci, tak bysme si mohli tykat, ne?" - "Rubi." - "Kuneš!" :D ()

Zatmění (2016) (S01E05) 

Musím uznat, že díl od dílu je to lepší a lepší. Tak pěkně se to celý proplítá a spojuje, že jsem až překvapenej, co jsme to natočili za kriminálku. Atmosféra velice slušná, jen tak dál! ()

Reklama

Reklama