Reklama

Reklama

Rapl

(seriál)
Trailer
Česko, (2016–2019), 26 h 4 min (Minutáž: 58–70 min)

Režie:

Jan Pachl

Scénář:

Jan Pachl

Hrají:

Hynek Čermák, Lukáš Příkazký, Alexej Pyško, Lucie Žáčková, Tomáš Jeřábek, Jan Dolanský, Dana Černá, Jiří Vyorálek, Aneta Krejčíková, Stanislav Majer (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(26)

Detektiv Kuneš má zase jednou problém. Zmlátí přítele své bývalé ženy a hrozí mu odchod od policie. Vysoce postavená nadřízená má pro něj ale řešení – uklidí ho na stáž do zapadlého pohraničí. Má to jen jeden háček. Jeho skutečným posláním je objasnit dva roky starou vraždu policistky Wágnerové, jejíž vyšetřování uvázlo na mrtvém bodě. Kriminalita v pohraničí je však jedna z nejvyšších v republice – pašování, výroba drog, pytláctví, prostituce, vraždy. Kuneš musí řešit jeden obtížný případ za druhým a k tomu, proč do kraje přišel, se dostává až po čase a vlastně náhodou. (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele GeusX k tomuto seriálu (11)

Rapl (2016) 

Fakt dobrý! Zdařile zobrazený drsňácký polda se suchými hláškami, zajímavé potavy kolegů, poutavá kamera a kriminální příběhy. 85% ()

Série 1 (2016) (S01) 

Výborný a napínavý akční kriminální seriál. Po shlédnutí celé první série bych ho zařadil mezi to nejlepší, co lze v domácí produkci v daném žánru vidět. Herecké výkony úplně všech herců a celého týmu kriminalistů jsou výrazné a přesvědčivé. Sledování každého dílu mne bavilo. 4-5 hvězd (osobní poznámka na okraj: musím se dodatečně podívat na sérii Cirkus Bukowsky, který mne minul) ()

Oheň (2016) (S01E06) 

Trochu škoda, že nebylo vyšetřování víc komplikovanější neboť odhalení i s motivy pachatele bylo pro pozorného diváka snadnou záležitostí. Mezi první šesticí dílů bych to hodnotil jako slabší mezi nadprůměrnými. ()

Agent (2016) (S01E08) 

Ano i filmařům něco ujede - chvíli (jakoby) sněží, za okny však nic. A ta trapná školácká chyba při "načapám tě", která se ve filmech opakuje stále... Až na tohle to byl opět velmi fajnový napínavý díl. ()

Amok (2016) (S01E09) 

Tvůrci drží velmi slušný nadstandardní krimi laťku. Případ opět je trochu zašmodrchanější a osobní linie pokračují v rozvíjení, které je zajímavé. ()

Black Jack (2016) (S01E10) 

Tento díl patřil mezi to slabší z toho co nám RAPL nabídl. Mezi nadstandadními jednotlivými epizodami Rapla slabší, jinak na krimi lepší průměr. Nějak mi tam chybělo víc vysvětlení některých nezodpovězených otázek z osobního života hlavních aktérů. ()

Tichá voda (2016) (S01E11) 

Další z povedených případů, který není tak jasný jak se na první pohled zdá. A jedna z postav (u níž jsem měl hned zpočátku trochu pochybnosti o úplné "čistotě") odhaluje svou stinnou stránku. ()

Zdař Bůh! (2016) (S01E12) 

Pár scénáristických minut navíc a mohl by to být klidně i díl závěrečný, díl ve kterém se zásadní kriminální kauza objasnila. Ale tvůrci ještě zřejmě chtějí v jedné epizodě dostatečně urovnat osobní stánky života seriálových postav. Tento díl je opět slušně napínavý a nadstandardně akční. ()

Zimmer frei (2016) (S01E13) 

I přes slibný popis ČT "..stává se z něj skutečný Rapl" hraje Kuneš v závěrečném díle až druhé housle. Dokonce i humorných scén je pomálu a ani se nekoná pořádná akční scéna. Poněkud nevýrazné zakončení velice kvalitní krimi série s otevřenými vrátky pro další pokračování. ()

Exekuce (2019) (S02E01) 

Rozjezd nebyl vůbec špatný. Hodně zajímavých míst. A bohužel opět takové ty trapně naivní a ve filmech opakující se neschopnosti bachařů ohlídat vězně pod superochranou, aby nekul pikle... ()

Dobro došli! (2019) (S02E13) 

První série mne bavila hodně, na druhou sérii jsem si bohužel nenašel čas ... až zcela náhodou jsem usedl jen k jednomu jedinému dílu. A zrovna k tomu poslednímu. No nic, no... Na finále jsem čekal trochu víc. ()

Reklama

Reklama