Reklama

Reklama

Rapl

(seriál)
Trailer
Česko, (2016–2019), 26 h 4 min (Minutáž: 58–70 min)

Režie:

Jan Pachl

Scénář:

Jan Pachl

Hrají:

Hynek Čermák, Lukáš Příkazký, Alexej Pyško, Lucie Žáčková, Tomáš Jeřábek, Jan Dolanský, Dana Černá, Jiří Vyorálek, Aneta Krejčíková, Stanislav Majer (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(26)

Detektiv Kuneš má zase jednou problém. Zmlátí přítele své bývalé ženy a hrozí mu odchod od policie. Vysoce postavená nadřízená má pro něj ale řešení – uklidí ho na stáž do zapadlého pohraničí. Má to jen jeden háček. Jeho skutečným posláním je objasnit dva roky starou vraždu policistky Wágnerové, jejíž vyšetřování uvázlo na mrtvém bodě. Kriminalita v pohraničí je však jedna z nejvyšších v republice – pašování, výroba drog, pytláctví, prostituce, vraždy. Kuneš musí řešit jeden obtížný případ za druhým a k tomu, proč do kraje přišel, se dostává až po čase a vlastně náhodou. (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele Malarkey k tomuto seriálu (2)

Série 1 (2016) (S01) 

Letos jsme vyrazili na dovolenou do Krušných hor a když nám první večer pan majitel penzionu sdělil, že kousek odsud se natáčel Rapl, hned večer jsme se do něj pustili. A nelitovali. Jan Pachl detektivky prostě umí. Hynek Čermák je přesně ta postava vyšetřovatele, která tady dlouhá léta chyběla. I když pravda, šlape mu lehce na paty David Matásek s Primáckou variací na Schimanskiho. Nicméně co dělá tento seriál opravdu jedinečný, tak to je právě atmosféra Krušných hor. Místní mě sice ubezpečili o tom, že v Jáchymově to opravdu tak strašný není, ale co by tvůrci pro kvalitní atmosféru neudělali, že. Třeba i radnici převlékli za policejní stanici, protože pořád je lepší snímat krásnou radnici, než-li nevzhledný dům, kde policajti v Jáchymově reálně sídlí. Za tu úžasnou a naprosto jedinečnou atmosféru, která v českých seriálech chybí, tvůrcům odpustím i tu sérii blbostí, které se zde děly. Řekl bych, že český policajt by se takhle prostě nechoval. Nicméně herecké obsazení to do puntíku zjemňuje a tak díl za dílem byla čest tento seriál sledovat. ()

Série 2 (2019) (S02) 

Kdybych byl profesor na filmařské škole, tak na Raplovi bych vzorově ukazoval, jak v první sérii napsat dobré postavy a jak v druhé sérii ty postavy totálně zkurvit. Nevím, co se Honzovi Pachlovi honilo hlavou, ale nelogický přesun celé policejní party z Jáchymova do Ústí nejenom, že nedává smysl, ale ještě zkurví na co šáhne. To, že se většina postav chová v první sérii dost šovinisticky jsem přecházel s tím, že to s tou Slepicí všichni tak zvláštně koulí, ale ona si ve výsledku ten respekt vydobýt vlastně dokáže. Druhá série už se ale s tím doslova nesere a předvádí situace, které by si mohla odpustit. Třeba vztah Lupínka s manželkou způsobil, že se z Lupínka stalo příšerný hovado. Navíc chybí i atmosféra Krušných hor a vyšetřování tu rázem je na úrovni Nováckých a Primáckých detektivek. Za mě velké zklamání. ()

Reklama

Reklama