Reklama

Reklama

Rapl

(seriál)
Trailer
Česko, (2016–2019), 26 h 4 min (Minutáž: 58–70 min)

Režie:

Jan Pachl

Scénář:

Jan Pachl

Hrají:

Hynek Čermák, Lukáš Příkazký, Alexej Pyško, Lucie Žáčková, Tomáš Jeřábek, Jan Dolanský, Dana Černá, Jiří Vyorálek, Aneta Krejčíková, Stanislav Majer (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(26)

Detektiv Kuneš má zase jednou problém. Zmlátí přítele své bývalé ženy a hrozí mu odchod od policie. Vysoce postavená nadřízená má pro něj ale řešení – uklidí ho na stáž do zapadlého pohraničí. Má to jen jeden háček. Jeho skutečným posláním je objasnit dva roky starou vraždu policistky Wágnerové, jejíž vyšetřování uvázlo na mrtvém bodě. Kriminalita v pohraničí je však jedna z nejvyšších v republice – pašování, výroba drog, pytláctví, prostituce, vraždy. Kuneš musí řešit jeden obtížný případ za druhým a k tomu, proč do kraje přišel, se dostává až po čase a vlastně náhodou. (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele Ampi k tomuto seriálu (3)

Série 1 (2016) (S01) 

Jáchymov, dle údajů z roku 2018 má 2549 obyvatel, by při tempu vražd stál vylidněným městěm. Kdo by nebyl mrtvý, ten by se snažil do Karlových Varů, vnitrozemí nebo Německa. Když odhlédneme od tohoto faktu, tak Hynek Čermák je dobrým tahounem seriálu, jeho major Kuneš odpovídá názvu seriálu. Příjemně mne překvapily další postavy, atmosféru s prostředím jak někde v Skandinávii poblíž polárnímu kruhu, vícejazyčnost. Jen ta kauza Vágnerová mohla ke konci dostat více prostoru. Jsem zvědav na další sérii, prý se bude vyvraždovat Ústí nad Labem a dokonce i zahraničí v Černé Hoře. ()

Exekuce (2019) (S02E01) 

Nehodnotím jednotlivé díly, většinou až celou sérii. Nicméně k ním mohu napsat komentář. Tým kriminalistů z Jáchymova se skoro komplet i s patologem přestěhoval do Ústí nad Labem. Kde i přes velikost krajského města je méně vražd než v odstrčeném krušnohorském městečku. Dialog, který mne zaujal: Protože jsou intelektuálně nekompatibilní. Ty vole, to nevím, jak přeložit. ()

Operace Ofsajd (2019) (S02E02) 

Ocenil bych kromě Hynka Čermáka i herecký výkon Antonina Duchoslava. Citát dílu: Vždyť je to košile Kurta Uldricha vůdce drážďanského povstání (asi to bude výmysl stejně jako nazi fanouškové neexistujícího Spartaku). Rybí tuk tak pobavil. ()

Reklama

Reklama