Reklama

Reklama

Rapl - Série 1

(série)
Česko, 2016, 12 h 52 min (Minutáž: 58–61 min)

Režie:

Jan Pachl

Scénář:

Jan Pachl

Kamera:

Marek Janda

Hrají:

Hynek Čermák, Lukáš Příkazký, Alexej Pyško, Lucie Žáčková, Tomáš Jeřábek, Kristýna Frejová, Cyril Drozda, Aneta Krejčíková, Sara Sandeva, Miroslav Etzler (více)
(další profese)

Epizody(13)

Recenze (68)

GeusX 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Výborný a napínavý akční kriminální seriál. Po shlédnutí celé první série bych ho zařadil mezi to nejlepší, co lze v domácí produkci v daném žánru vidět. Herecké výkony úplně všech herců a celého týmu kriminalistů jsou výrazné a přesvědčivé. Sledování každého dílu mne bavilo. 4-5 hvězd (osobní poznámka na okraj: musím se dodatečně podívat na sérii Cirkus Bukowsky, který mne minul) ()

malylada 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

1. série je celkově velmi podařená. Postavy jsou velmi dobře napsané a dokážou se za těch třináct dílů vrýt pod kůži. Trošku jsem měl problém v jednotlivých dílech s případy, které jsou velmi jednoduché a z detektivního žánru ne příliš strhující. Co se méně povedlo z detektivního žánru, tak vynahrazuje vývoj postav a bočních linek z osobního života, který se spojuje v zajímavé nitky. Poslední díly jsou výborně vygradované a určitě se Rapl může považovat za jeden z nejlepších českých seriálů......8/10 ()

Reklama

Ampi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jáchymov, dle údajů z roku 2018 má 2549 obyvatel, by při tempu vražd stál vylidněným městěm. Kdo by nebyl mrtvý, ten by se snažil do Karlových Varů, vnitrozemí nebo Německa. Když odhlédneme od tohoto faktu, tak Hynek Čermák je dobrým tahounem seriálu, jeho major Kuneš odpovídá názvu seriálu. Příjemně mne překvapily další postavy, atmosféru s prostředím jak někde v Skandinávii poblíž polárnímu kruhu, vícejazyčnost. Jen ta kauza Vágnerová mohla ke konci dostat více prostoru. Jsem zvědav na další sérii, prý se bude vyvraždovat Ústí nad Labem a dokonce i zahraničí v Černé Hoře. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

1. série Kunešova vyhnanství na sever mě bavila. Co na tom, že u nás neexistuje místo, kde by svítilo slunce tři hodiny denně a k severnímu polárnímu kruhu je to od nás nejméně čtyři dny jízdy na sobovi, když na Jáchymovsku řádí holohlavé ušaté torpédo, jehož jazykové schopnosti jsou pro mne častým zdrojem zábavy. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První série Rapla se mi líbila o trošku více než Cirkus Bukowsky, ale ani v zde se žádný velký zázrak nekonal. Kuneš se dostal do nového prostředí, nová partička vyšetřovatelů dokázala částečně pobavit – každý z nich měl nějaké ty trable, koroner tu a tam prohodil nějakou tu dobrou hlášku (až na to jeho „uvidíme po pitvě“ – ta mě srala). Ubylo erotiky, což mi nějak nevadilo, to však neznamená, že by tu byla absence nahoty. Některé případy byli dobré, jiné suché, stejně tak akční pasáže. Nicméně se to udrželo v lepším průměru – což znamená 60% (poté co jsem viděl i celou druhou sérii, zvedám o jednu hvězdu a na 70%). Hyneček Čermák jasně nejlepší, Sara Sandeva roste do krásy, Dolanský se tu moc neohřál a konečně jsem na vlastní oči viděl Alexeje Pyška – který propůjčil svůj hlas mimo jiné i takové STAR jakou je Bruce Willis … ()

Galerie (185)

Zajímavosti (58)

  • Natáčelo se v Praze - Karlíně, hlavním nádraží, Klánovicích, na dálnici A17 Drážďany, Jáchymově, Karlových Varech, Přebuzi, Božím daru. [Zdroj: Filmovamista.cz] (M.B)
  • Tento díl se natáčel v klášteru Teplá, na Božím Daru, Jáchymově, Holešovicích, Nuslích, Smíchově, Březové. [Zdroj: Filmovamista.cz] (M.B)
  • Filmová přehrada se natáčela na dvou místech – na Malé vodní elektrárně v Kadani a Flájské přehradě. (sator)

Reklama

Reklama