Reklama

Reklama

Dárek

  • Česko Křivdy z minulosti (více)
Trailer 2

VOD (1)

Simon (Jason Bateman) a Robyn (Rebecca Hall) jsou mladý manželský pár, jehož život se odehrává přesně podle představ a plánů. A to až do dne, kdy náhodně potkají Gorda (Joel Edgerton), Simonova dávného známého ze střední školy. Od té chvíle se jejich budoucnost začíná pomalu ale jistě rozjíždět po děsivém a šíleném tobogánu. Po několika dalších náhodných setkáních a nečekaných návštěvách Simon a Robin začínají být z Gordova chování a slov znepokojení. A navíc se začnou objevovat záhadné dary, díky nimž se odkrývají podivná tajemství z minulosti. A Robyn se tak nejen dozvídá znepokojující pravdu o tom, co se odehrálo před dvaceti lety mezi Simonem a Gordem, ale především stojí před nečekanými otázkami. Jak dobře opravdu známe nám nejbližší lidi? Je dávná minulost navždy už jen minulostí? (CinemArt)

(více)

Diskuze

pedvora

pedvora (hodnocení, recenze)

Miluju Joela Edgertona a mozna za zminku stoji, ze do filmu obsadil i sveho bratra a taky, ze ve filmu mel tmave kontaktni cocky. Na to jsem prisla az hodne pozde, kdy me na nem neco nesedelo 😁😁😁... Just saying...

Tryskomyš

Tryskomyš (hodnocení, recenze)

V dnešní době, když se dají udělat testy, tak taková pomsta dlouho nebude trvat, protože si to můžou zjistit jak to vlastně je. Leda že by on to nechtěl své ženě říct. A protože to vypadalo, že se s ním žena rozešla. A dítě by mu nepůjčovala tak by to mělo smysl, ale jinak si udělá testy a je po záhadě. No není to tak?

BloodyBeast

BloodyBeast (hodnocení, recenze)

Opravdu skvělý film. :-) Musím zatleskat Joel Edgertonovi protože skvělá režie, dobrý scénář a dobrý herecký výkon v jednom na debit, hmmmm to je velice dobré. :-)

Příspěvek byl smazán administrátorem.

lola10

lola10 (hodnocení, recenze)

Bluntman

Pochopitelně, proto jsem se snažila nedělat definitivní názory, ale pouze polemizuji. Domnívám se, že výsledek není úplně důležitý, jde přesně jak zmiňujete, o tu nevědomost, pochybnost..., ale otazník tam jistě byl. Pouze mě zajímalo, jak to vidí ostatní a zda se myslíte, že to bylo či nebylo Gordovo dítě.

Bluntman

Bluntman (hodnocení, recenze)

lola10

(SPOILERY) "Mezitím tam Gordo tajně chodil a zvideokazety bylo patrné, že jí zneužíval když byla v bezvědomí." - Ne, nebylo to patrné, pouze naznačené, aby zasel semínko pochybnosti ohledně otcovství dítěte. Pokud by ženu skutečně znásilnil, jaksi by na významu pozbyla samotná pomsta spočívající v rozšířené lži s devastujícími následky. 

na příspěvěk reagoval lola10

kamigava

kamigava (hodnocení, recenze)

lola10

To její bříško bylo právě lehce přehlédnutelné. :-D Ale jo, mohl jí oplodnit. Gordo sice možná tu jistotu neměl, ale hlavní je, že Simon jí zřejmě neměl určitě potom, co byl tak zdrcený. Zmínka o očích toho dítěte však nabádá tomu věřit. Já to taky tak pochopil. Gordo se mu pomstil tak, aby měl do konce života černé svědomí. Moc by mě ale zajímal celý ten Gordův životní příběh. Natočil bych o tom nějaké drama, aby se vědělo, co všechno tu křivdu zapříčínilo.

lola10

lola10 (hodnocení, recenze)

kamigava

Poznámka o několik měsíců později sice nepadla, ale za to ty měsíce vlastně proběhly formou těhotenství. Děj se odehrává, když ještě nebyla ani těhotná a poté byl střih a už měla bříško a oslavu s dárečky pro miminko. Mezitím tam Gordo tajně chodil a zvideokazety bylo patrné, že jí zneužíval když byla v bezvědomí. Pravděpodobnost, že zrovna on byl oplodnitel je jistě malá a jeho jistota, že v porodnici na konci je to vlastně jeho dítě, není žádná. Ale možná proto, to tak chtěl, aby se pomstil a dal mu právě tu nejistotu, se kterou musel žít....Takto jsem to pochopila já, ovšem být to tak nemusí :)

na příspěvěk reagoval kamigava, Bluntman

kamigava

kamigava (hodnocení, recenze)

lola10

Bylo by to vůbec možné, aby měla Gordovo dítě? Předtím se přece vůbec neznali. Nebyla tam ani žádná poznámka - o několik měsíců později apod.

na příspěvěk reagoval lola10

lola10

lola10 (hodnocení, recenze)

Bluntman

Děkuji za odpověď. Jednoznačný závěr to opravdu nebyl, každopádně jsem nad tím nepřemýšlela tak, že by se mu chtěl pomstít stejně, ale hlavně pomstít a to nejlépe nějakým drastickým hodně krutým způsobem ... Což by to dítě určitě bylo. Ovšem jestli to tak mělo být a prakticky je to asi celkem nepravděpodobné :) Ale ta jeho narážka na dítě a jeho oči...

Bluntman

Bluntman (hodnocení, recenze)

lola10

Konec je záměrně nejednoznačný, aby bylo na každém, jak to bude vnímat. Pokud bychom se přiklonili k variantě Gordova dítěte, tak by pak nedával moc smysl ten plán se pomstít stejným způsobem, jakým Simon ublížil. Gordovi.

na příspěvěk reagoval lola10

lola10

lola10 (hodnocení, recenze)

Bohužel jsem na sledování filmu neměla až takový klid, jak jsem zvyklá :) Ale chci se jen ujistit, že jsem konec pochopila správně :) Robyn měla Gordovo dítě ? Díky za odpověď :)

na příspěvěk reagoval Bluntman, kamigava

Uživatel Lenina666 smazal svůj příspěvek.

Bluntman

Bluntman (hodnocení, recenze)

RUSSELL

Vzpomněl, ale v The Gift byla působivost dána tím, že se sympatie/antipatie během filmu přesouvají z postavy na postavu a závěr je nejednoznačný. 

Enšpígl

Enšpígl (hodnocení, recenze)

Možný spoiler : já si vzpoměl akorát na Líbánky od Hřebejka. Ten španělský jsem neviděl

RUSSELL

RUSSELL (hodnocení, recenze)

Spoiler: Ještě někdo si během filmu, zejména na konci, vzpomněl na španělský Mientras duermes aka Sleep Tight?

Ten závěr mi přišel víceméně totožný a je to jeden z hlavních důvodů, proč to na mě nemělo až takový dopad, páč to bylo něco, co už jsem viděl a ve Sleep Tight to bylo rozhodně silnější!

na příspěvěk reagoval Bluntman, Tejkina

MATH

MATH (hodnocení, recenze)

Videno v ruskem dabingu v mistnim kine (mimochodem nenapadlo by me, ze do Ruska dojde film driv jak k nam ;D ). Kdyby se uz dalo hodnotit, dostane tak tri hvezdy. Nezklamal, nenadchl. Hudba je fantasticka, i kdyz mirne prehnana, herci misty prehravaji vic, nez by se hodilo. Gord je ale spravne posahany, napeti se postupne stupnuje (libi se mi, ze temer od zacatku je jasne, ze "neco" nebude v poradku a film vas tak v polovine nehodi do hororu), jako oddychovka s kamarady - proc ne ;)

Reklama

Reklama