Reklama

Reklama

Ta xue xun mei

  • Hongkong 踏血尋梅 (více)
Trailer

Obsahy(1)

Po tom, ako sa na políciu jedného dňa príde udať mladý muž menom Tching (Michael Ning), polícia na čele s detektívom Chungom (Aaron Kwok) začne vyšetrovať brutálnu vraždu šesnásťročnej modelky Wang Tia-mej (Jessie Li), ktorej telo sa nikdy nenašlo. Na konci vyšetrovania bude čakať nielen na detektíva Chunga šokujúce odhalenie pravdy. (sochoking)

(více)

Recenze (8)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Docela vyhájpovaná kriminálka. Tempo je poměrně rozvleklé a nic podstatného se celou stopáž neděje, je zde i spousta flashbacků, což mě iritovalo a špatně se i orientuje, ale na jednu stranu chválím námět, který je docela originální společně s motivem vraha. Zaujala i detailně ukázána porcovačka,avšak pro mě je tohle nedostačující. Byl bych mnohem raději, kdyby za celý film umřelo lidí více, protože vizuál i gore vypadalo více než lákavě. 60% ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Od Port of call som očakával bežný kriminálny thriller, ktorý som síce nedostal, ale na to si nakoniec ani nemôžem sťažovať, aj toto mi celkom vyhovovalo. Práve tá prvá tretina, ktorá ešte pôsobí štandardným kriminálnym štýlom si ma vlastne ani moc nezískala, ale následne už film prejde do celkom slušnej drámy, kedy dostane priestor samotná obeť, jej problémy a pocity, ale aj téma prostitúcie a toto mi už prišlo nielen podstatne lepšie zvládnuté, ale hlavne zaujímavejšie. A tak kriminálna línia ide úplne do úzadia, ale nemal som s tým problém a navyše aj tak sa tu dá dozvedieť všetko dôležité ohľadom páchateľa, len pocity z jeho odhalenia sú kvôli žánru a motiváciám aj tak úplne iné. A preto ani o akčnej stránke sa tentoraz vôbec hovoriť nedá. Plusom je určite obsadenie, síce Aaron Kwok je v poslednej dobe až príliš obsadzovaný, pričom ho zase tak moc neobľubujem, ale táto postava mu výborne sadla, bola nielen zaujímavá, ale aj skvelo zahraná, takže tentoraz ho môžem len chváliť. No a okrem neho za zmienku stojí hlavne sympatická Jessie Li ako samotná obeť, ktorá ťahá celú tú dramatickú líniu. A po režijnej stránke nemám výhrad, vizuálne je to atraktívne a vyhovovala mi aj atmosféra. Takže síce nedávam lepšie hodnotenie, na to je tá dráma až príliš neoriginálna a znovu si to už určite nepozriem, ale celkovo sa mi to páčilo, slušný dej, herci a aj technická stránka, dobrý film. 68% ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Zajímavý thriller, který mě na jednu stranu svým tempem tak trochu ubíjel, na druhou stranu jsem si ale zároveň říkal, že to není tak špatné. Jsou zde scény, které dovedou docela vyrazit dech, alespoň v případě, pokud nejste na něco podobného zvyklí. Ale pak zase nastoupí tempo, které je ubíjející. Lehký nadprůměr. ()

LangiJ 

všechny recenze uživatele

Hodně povedený krimi filmík, který si všechny ty ocenění právem zaslouží. Takový celkem normální začátek, kdy se policejní tým v čele s Aaronem Kwokem pouští do vyšetřování vraždy mladé prostitutky, nenasvědčoval tomu, kam až se to celé vyvine a že všechno pěkně na tvrdku ukážou a popíšou. Překvapily i celkem odvážný scény, které nejsou u asijských filmů zas tak moc běžné. Je tam hodně flashbacků, ve kterých jsem se ze začátku mírně ztrácela, ale pak to vše začalo do sebe zapadat a "kousek po kousku" nám osvětlují pozadí zločinu a dávají odpověď na otázku "proč?" Přeloženo. ()

Cedr 

všechny recenze uživatele

Temný Cat III krimi snímek na motiv skutečných událostí (google keywords "wong ka-mui hong kong") se z očekávané detektivní procedury velmi rychle přehoupne do sociálního dramatu. Jinými slovy, místo detektivně tradičního "jak" film klade větší důraz spíš na otázku "proč". Příběh je odvyprávěn nelineárně, což filmu překvapivě prospělo víc než by se mohlo zdát. Aaron Kwok za svou roli vyšetřovatele právem sklidil vlnu chvály, protože předvádí svůj životní výkon. Špičková režie prostá všech neduhů současných HK filmů vyloženě zavání stylem hongkongské kinematografie tří dekád zpět. Velký podíl na tom velmi syrové zobrazení Hong Kongu, které jako by vypadlo z klasických snímků jako Long Arm of the Law (1984). Port of Call jednoznačně patří mezi HK top posledních deseti jinak filmově rozporuplných let. ()

Solverino 

všechny recenze uživatele

Za mě naprosto super, 5 hvězd. Super pomalá a snová atmosféra, velmi velmi smutný konec. Zajímavé čínské reálie. Naprosto špica! Velmi originální námět i motivace vraha. A must see! ()

lineker 

všechny recenze uživatele

Do temna laděné sociální drama, které je naoko obohaceno kriminální zápletkou. Vše je však rozkryto již v samém úvodu a to co se celým filmem vine jako pomyslná nit je jediná otázka. A to proč? Na vysvětlení se vyplatí počkat. ()

Reklama

Reklama