Reklama

Reklama

Star proti silám zla

(seriál)
  • USA Star vs. The Forces of Evil
Animovaný / Komedie / Rodinný
USA, (2015–2019), 28 h 12 min (Minutáž: 20–23 min)
(další profese)

VOD (1)

Série(4) / Epizody(77)

Obsahy(1)

Hvězduše Motýlová je neobvyklá princezna, odvážná dívka, kterou rodiče pošlou kvůli bezpečí z jiné planety na Zemi, a která změní životy všech kolem sebe, zatímco bojuje se zloduchy. (Disney Channel)

Recenze (14)

zdepapepa 

všechny recenze uživatele

Za poslední dobu mám za sebou až podezřele mnoho kreslených seriálů, které se nějakým způsobem braly hodně vážně (co mě teď napadá, tak to byli Bojack Horseman, Archer, Bob's Burgers, Over the Garden Wall, Rick and Morty, Avatar: The Last Airbender, The Legend of Korra, The Dragon Prince, Disenchantment, One-Punch Man, DuckTales a určitě by se našly i jiné). O to víc jsem tak dokázal ocenit tuhletu "blbinu" a "taškařici", která mě zejména v první sérii, ale i v těch dalších, bavila a která mě vrátila zpět do mladých let. S postupem času ale dospěla Hvězduše i seriál, což byla vítaná změna, že se neopakovaly příběhové linky a ani nestagnovalo prostředí. Ke konci to však trochu drhlo kvůli přemíře politického dramatu a shipping wars. Je to vlastně převlečené harem anime s jasnou, ale o to komičtější, inspirací v seriálech jako je Sailor Moon nebo Dragonball Z. A se srovnáváním s jinými seriály nekončíme - milostné trojúhelníky jsou tam ještě šílenější než měli Ross a Rachel, shipping wars bez přehnání srovnatelné s Avatar: The Last Airbender, pro diváky seriálu The Middle - Eden "Sue Sue Heck" Sher se pro roli Star evidentně narodila. Zde však musím udělat odbočku na český dabing, který, ač ve většině hlasů není špatný, u Hvězduše vůbec nefunguje aneb jak zabít výjimečnost postavy volbou dabérky, která dabuje milion dalších věcí. A ano, jsem si vědom toho, že jsem to samé psal u Avatar: The Last Airbender. Nejvtipnější na tom je, že i tam dabovala jednu z hlavních postav. Jediné štěstí, že seriál neobsahuje příliš mnoho slovních hříček, takže překladově to není tragédie, ani v případě naprosto fenomenálních písní. Celkově audiovizuální prezentace i přes změnu studia je na vysoké úrovni. Zůstává občas až rozum stát, kolik výrazů jsou animátoři na Hvězdušině tváři schopni vyprodukovat. Ne nadarmo musí mít SvtFoE Discord několik dalších serverů čítajících dohromady zhruba tisícovku emojis. ()

SonGokussj 

všechny recenze uživatele

A je konec. Jedno z lepších "cartoons", které vás rozesmějí, udiví i zahřejí na srdci. Nedosahuje to kvalit Gravity Falls, ale dějakou se tam takové bláznoviny, že se člověk týden co týden těšil na nový díl. Je smutné, že to skončilo 4. sezónou, původně jich mělo být 5. Zakončení pěkné. Budu rád vzpomínat a určitě zas někdy kouknu... Sunday fun 80 % ()

Hanyou 

všechny recenze uživatele

Nevím no. Animace není tak pěkná, jako třeba u Gravity Falls a ani to není tak vtipné. Nápad je to sice dobrý a Star i Marco jsou fajn postavy, ale přesto jsem tomu až tak úplně nepřišla na chuť. Asi protože chybí pořádný příběh, který by to propojoval, a hlavní záporák je hodně slabý. Chybí tomu napětí, které v Gravity Falls doplňuje Bill Cipher nebo u Steven Universe Yellow Diamond. Edit: To je tak, když někdo hodnotí před koncem série. Ke konci se vše hodně zlepšílo, a to hlavně příchodem Tofeeho. Kéž by tam Ludo už nebyla, ale to se asi nestane. Season finale bylo skvělé. ()

JamesSi 

všechny recenze uživatele

SÉRIE 1: Tento seriál z myšáčí produkce vypráví o transdimenzionální princezně (dle dabingfóra se jmenuje v češtině Hvězducha) a jejím příteli polomexickém karatistovi Marcovi (jmenuje se jako kandidát na prezidenta USA Marco Rubio, který nikdy nikdy nezískal žádný hlas) Diazovi a jejich nekonečných soubojích s monstry. Když už mluvíme o těch monstrech - jejich šéf je naprosto trapný a nechápu, proč by ho kdokoliv poslouchal. (Nakonec ho přestanou poslouchat, ale proč ho poslouchali 20 let před tím vážně netuším) Soubojů je mnoho a nepředstavují žádné větší nebezpečí, což je špatně neboť víte, že Marco a Hvězducha je během 20 sekund za pomocí kouzelné hůlky a kcharate porazí. Hlavní postavy jsoh fajn. Animace je fajn. Humor je občas fajn a občas moc doslovný nebo trapný. Jednou z částí pořadu je fyzický humor - Marco spadne do kaktusů nebo mu někdo brutálně rozšlape obličej. Ten moc jinde nemusím, protože je dost primitivní na vytvoření, ale tady mi nevadil. Velkým problémem je taky kontinuita. Jak v animaci (postava má zavázanou ruku, v dalším záběru jí zavázanou nemá), tak v postavách. Místo, aby se vztahy mezi postavami vyvíjeli, tak se o nich dozvíme a pak zmizí. Například v Gravity Falls byli vztahy mnohem propracovanější. Tady mi přijde šité horkou jehlou. Vedlejší postavy jsou klišé nebo levné kopie postav z jiných pořadů - Bohatá mrcha a nerdovští kamarádi. Úvodní a závěrečný song je naprosto skvělý. 7/10 a doufejme, že v další sérii vyhodí Trumpova komanda Diazovu rodinu zpátky do Mexika a my se pak dočkáme epizody s drogovými kartely. SÉRIE 2: Předem se omlouvám za minulý přepolitizovaný komentář a pokusím se to u řady 2 vynahradit. Spousta chyb z první řady, které jsem kritizoval byla opravena (Kouzelná Hůlka není všemocná, vztahy jsou propracovanější, příběhy jsou originálnější). Některé problémy stále přetrvávají, zvláště kontinuity v animaci (postava má díru k mikině, pak jí nemá, pak zase má). Chápu, že je to těžké uhlídat v takovém kolosu, ale sakra je to rušivé. Dozvídáme se víc věcí ze světa Mewni, což je dobře. Dozvídáme se, jak si Ludo (neschopný záporák z první série) dokáže vybudovat impérium, což je dobře. Humor mi stále občas přijde trapný a občas celkem jde. Možná je to mnou a spoustě jiným lidem se bude líbit. Jsou zde epizody, které jsou originální (Running with Scissors, Ludo in the Wild, Starsitting/On the job a nebo třeba Goblin Dogs), jsou zde však epizody, kdy se nic nedozvíme o postavách, příběh odhadnete během minuty a nejsou vůbec originální. Každopádně se po tom vyhroceném finále těším na další řadu, která snad má přijít už v létě 2017 (ale pochybuji o tom). 8/10. ()

MnamBuchta 

všechny recenze uživatele

Jsem nesmírně spokojen s tímto seriálem, jak dokázal něco rozehrát a také to krásně zakončit. Díly jsou vždy o něčem jiném a lehce posouvají příběh a vztahy postav dopředu, i když si to ani neuvědomujete. Seriál vám představuje princeznu Star, která je v lidském světě a objevuje vše co je pro ní neznámé a jejím kamarádem Markem zažívají velice zábavné a někdy i poněkud emocionální dobrodružství. Krásná animace, dobře napsané a vtipné postavy, kreativní a originální potvůrky a příšerky, krásné světy které vás překvapí tím co skrývají, TO VŠE TENTO SERIÁL MÁ A JÁ SI TO TOTÁLNĚ ZAMILOVAL. Jediné co mě na tomto seriálu štve je, že jsem čekal trošku jiný konec, ale dostal jsem ještě lepší :D, což je nejspíš pozitivní než negativní. Přes to vše se jedná o velice kvalitní animovaný seriál, který si zamilujete a vždy budete chtít víc a víc. DOPORUČUJU 9,5/10 ()

avril4234 

všechny recenze uživatele

Najprv som zhliadla pár častí, ktoré mi zneli sympaticky a páčili sa mi, hoci mi prišli na môj vkus divné. Ale zdalo sa mi, že je to fajn seriál. Hlavné dôvody sú: 1. Songy; Oboje, ústredný aj záverečný (jedny z najlepších openings/ credits v animákoch). Prvá vec, pre ktorú som sa tento seriál odhodlala sledovať, hoci animácia je proti môjmu vkusu. 2. Marco; Jediná postava v seriáli, ktorá je mi sympatická vzhľadovo a celkom aj povahovo. Naviac, v dosť veľa epizódach skončí zle, takže ho mám rada aj z ľútosti, ako už u mňa býva zvykom. Avšak po zhliadnutí celej série som prehodnotila názor na seriál samotný. Okrem uvedených kladov, zvyšok seriálu je vlastne záporom. Ako som vravela, animácia nič moc a dejovo to nieje nijak odlišné od iných animákov tohto typu. Je to príliš divoké, až to ide na nervy a často to nechápem, plné veľmi trápnych, až odpudivých momentov (presne typ seriálov, ktorý ja neznášam). Plus, takmer žiadne emócie, pre ktoré ja filmy/ seriály sledujem. Ale tie songy proste nemôžem dostať z hlavy a nejak mi k seriálu podsúvajú pozitívny pocit, spoločne so sympatickým Marcom, takže to ma nejak núti sledovať to -avšak len jednorázovo (možno s výnimkou epizód, ktoré ma trochu zaujali), narozdiel od mojich obľúbených animákov, ktoré sledujem vkuse. ()

Scanerior 

všechny recenze uživatele

Tak jsem po Sovím domu, Městečku záhad a Amphibii došel i ke Star proti silám zla a opět to byla neskutečná seriálová jízda s brilantně naplánovaným příběhem a skvělými postavami. Seriál začne přivedením kouzelné princezny Hvězduše do lidského světa, kde se seznámí s Marcem a společně prožívají různá ulétlá dobrodružství a brání se útokům (B)luda, který se chce zmocnit Hvězdušiny magické hůlky. Příběh se více začne rozjíždět až se záporákem Toffeem, který je absolutně skvělý padouch této série a z mého pohledu je na úrovni Billa Ciphera. První řada vyvrcholí zajímavou událostí a člověk už v tu chvíli ví, že to nejlepší ještě přijde. Druhá série je opět plná různých dobrodružství, ovšem tu nejzajímavější kapitolu přejímá Bludo, který se neskutečnou cestou vypracuje zpět na vrchol a na přelomu druhé a třetí sezóny rozjede ty nejzajímavější události celého seriálu. Prvních několik epizod třetí série je naprosto úžasných a člověk u nich jen sedí s otevřenou pusou. Třetí série přinese také jednu další zajímavou postavu, u které jsem hodně dlouho jistě nevěděl na čem jsem a také tu máme "nového" záporáka, který mě osobně vůbec neseděl. Od třetí série se také děj přenáší primárně do kouzelného světa Mewni, což umožnuje další rozmanitá dobrodružství. Čtvrtá série je bohužel dlouho poměrně slabá skoro až nudná, dokud se nezačnou opět dít jisté příběhové věci, které ovšem nepřekonají začátek třetí sezóny. Samotný konec seriálu je však povedený a člověku je líto, že to všechno končí. Star proti silám zla má skvělé postavy, kromě Star a Marca je tu úžasný především Rejstřík (a jeho hláška Žachňour), Toffee a (B)ludo. Je vidět, že příběh byl opravdu plánovaný dopředu a děj je skvěle propracovaný. Příběhové epizody jsou úžasné, vedlejší epizody jsou někdy lepší někdy horší, ale je fajn, že se často využívají alespoň postavy z vedlejších epizod do hlavního děje. Stejně jako u jmenovaných seriálů na začátku recenze i tento má skvělou úvodní píseň s intrem a je to jeden z těch seriálů, který se k člověku prostě "přilepí" a je neskutečně smutné, když to končí. ()

Martin29 

všechny recenze uživatele

Viděny zhruba 3 díly. Má to něco do sebe některé díly jsou vtipné a i hlavní postavy jsou dobré. Baví mě i animace a závěrečný song. ()

LightBlue 

všechny recenze uživatele

Soundtrack je famózní, animace hezká. Dvě hlavní postavy nejsou špatně vymyšlené, ale některé vedlejší jsou bohužel přehlídkou klišé z animáků pro děti. Vtipy jsou průměrnější, nicméně pár z nich pobavilo. ()

Daniel.Homol 

všechny recenze uživatele

Stejně jako v případě Gravity Falls je SVTFOE jeden z asi nejlepších Disneyho seriálových počinů vůbec. Máme zde, sice trochu klišé, ale pořád skvělé postavy. Krásný rozmanitý svět a úžasné fantasy předměty, jako například ,,dimemsionální nůžky" U prvních dvou sérií sem byl trochu skeptický, ale z posledních dvou sem byl u vytržení a když seriál končil, skoro sem se rozbrečel. 9/10 ()

TrixxCZ 

všechny recenze uživatele

Skvělý animák, na tento a další (gravity falls, gumball atd) jsem se koukal jako dítě a rád se na ně koukám i teď ()

Zitaa 

všechny recenze uživatele

Fajn serial, animace se mi líbí a postavy (apiň teda ty hlavní) jsou fajn, co mě teda mrzí že se 3. A 4. Série už moc nesoustředila na ten koncept seriálu, ale jinak fajn oddychový animák ()

Patressezy 

všechny recenze uživatele

Nepřijde mi, že se o seriálu mluví tolik jako o ostatních americký animacích, které budují určitý svět (Adventure time, Steven Universe, Avatar), ale SvFoE si zaslouží místo v této elitě. Od poutavých postav a absurdního světa po ze začátku nevýrazný, postupně se vyvíjející příběh, který se nakonec stává značně rozsáhlým (jak to tak u tohoto typu seriálu bývá) je SvFoE seriál, který by si nikdo neměl nechat ujít. Vztah Star a Marca mi přišel taky velmi zajímavě podaný. ()

Indy_ 

všechny recenze uživatele

Pomyslný nástupce kultovního Gravity falls, s názvem Star proti silám zla. Seriál má však za mně lehce pomalejší rozjezd, který se zvedá až v půlve druhé série.  Na začátku lehce dětinský seriál, bez nejakého výraznějšího posouvání děje, ovšem jak sem již zmiňoval, rozjezd je silný a epický.  V poslední sérii mi ovšem příjde že to lehce upadá a samotný závěr je mezi fanbází velmi kontroverzní, mně se však líbil. 8/10 ()

Reklama

Reklama