Reklama

Reklama

Díky za čokoládu

  • Česko Sladká smrt (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Lausanne, Švýcarsko. Slavný pianista Andre Polonski se znovu žení. Klidná, ale nevyzpytatelná Mika, zdědila po svém otci továrnu na čokoládu. Dělá jí podezřele velkou radost, když tento sladký nápoj každý ráno připravuje pro manžela i jeho syna Guillauma, o kterém se šušká, že byl v porodnici zaměněn s jiným dítětem. Jednoho dne ale jejich práh překročí mladá talentovaná pianistka Jeanne... (Levné knihy)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (26)

troufalka 

všechny recenze uživatele

Asi dvacet minut jsem se těšila, že Isabelle hraje konečně normální srdečnou ženskou, která projevuje normální emoce. Omyl! Máme tu v pořadí další citově narušenou, leč vždy elegantně oblečenou. Navenek sice není chladná a odtažitá, ale co se odehrává uvnitř? Psychodrama okořeněné klavírními kousky pro fajnšmekry. ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Zde velmi podceněný film. Psychologické drama chvílemi na hranici hororu, kdy po celou dobu není jasné, jaké jsou motivy, jež daly vzniknout klidnému, chladnému zlu, jež vyvěrá z nitra podivné ženy, přičemž je docela dobře možné, že žádné takové motivy vůbec neexistují, ovšem tvůrci se neobtěžují nám to podrobně vysvětlovat - což je ohromně ku prospěchu věci. Gigantický podíl na silném vyznění má zejména Isabelle Huppert, která je své roli zcela originální a dokonalá. ()

Reklama

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Můj osmý film Clauda Chabrola a první, který jsem viděl v českém znění - to je jeho jedinou chybičkou (viz komentář igiho B.). Tradičně mistrné mysteriozní dílo, se zvláštním tajemstvím, netypickými mladými hrdiny pomalu rozplétajícími nitky děsivé záhady a zvláště zcela strhující Isabelle Huppert, která svoji chabrolovskou sofistikovaně zlou postavu zahrála s bezpříkladnou elegancí a noblesou. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Pozvolna plynoucí děj o konfliktních vztazích jedné rodiny, do které jednoho dne vstoupí Jeanne a tak se před námi začíná pomalu rozvíjet klubko záhad a tajemství z minulosti a jeho postupné rozvinutí směřující k očekávanému konci. Co se mně osobně líbilo, bylo celkem povedené vykreslení jednotlivých postav, kde na sebe nejvíc upozornila výborná Isabelle Huppert. Jinak souhlasím s tím, že to bylo spíš psychologické drama, než thriller a mojí velkou chybou bylo zřejmě i to, že jsem film viděla dabovaný. ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

No, řekl bych, že tohle je spíše psychologické drama, než krimithriller, každopádně je to docela zajímavá sonda do rodinného života psychicky nemocné ženy, snažící se bez nějakého jasného důvodu ublížit svým blízkým... I.H. je (jako vždy :-) výborná, tak jako celý tenhle komorní film... - - - P.S. Jediné, co kazilo při televizním uvedení (ČT1) divácký zážitek, byl tradičně naprosto plytký český dabing. M. Steinmasslová dabující I.H. byla opravdu hrozná, vůbec celý výsledný zvukový mix působil dojmem nějaké české televizní inscenace. Oni to snad dělají ti televizáci schválně, degradovat zajímavou a kvalitní světovou filmovou tvorbu jak jen můžou na roveň jimi >vyráběných< domácích sraček. Ta naše současná audiovizuální bída potom tak nevyčnívá, že... :-( ()

Galerie (26)

Zajímavosti (1)

  • Dům, kde se téměř celý film natáčel, byl v době natáčení majetkem Davida Bowieho. Ten se jej zrovna snažil prodat. (Hal_Moore)

Reklama

Reklama