Reklama

Reklama

Láska a přátelství

  • Francie Love & Friendship (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Lady Susan Vernon (Kate Beckinsale) je krásná vdova, která přijíždí na své panství přečkat fámy o svých krátkých aférkách, které hýbou slušnou společností na konci 18. století. Susan se rozhodne najít nejvhodnějšího manžela nejen sobě, ale i své dceři Frederice (Morfydd Clark). (Adusa68)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (34)

mira.l 

všechny recenze uživatele

Slušný chaos v postavách, neméně podobný chaos v ději, pokud to nějaký mělo, vlastně to z větší části byly jen takové typické prázdné řeči tehdejší anglické nižší aristokracie. Ale hezká hudba, výprava a především krásné kostýmy, díky kterým se na to moc dobře kouká, i když je to vlastně typicky Austenovské, čili skoro o ničem:). ()

cherita 

všechny recenze uživatele

Kate Beckinsale si svou roli očividně užívá. Ani se jí nedivím. Lady Susan je opravdu neodolatelná mrcha, kterou by si s chutí střihla každá herečka. Jako hlavní postava filmu má ale ten problém, že za celou dobu neprojde žádným vývojem a ani na okamžik nezapochybuje o správnosti svého jednání. Divák se tak může jejími intrikami povrchně bavit, ale ne se s ní sžít, což činí celý film poněkud chladným. Obzvlášť když není kolem žádná jiná postava, se kterou by se dalo sympatizovat (všichni z toho nakonec vyjdou jako naprostí hlupáci). Dovedu si představit, že v předloze to mohlo fungovat lépe (nečetla jsem), ale film vyžaduje trochu odlišný přístup. Kostýmy a výprava jsou samozřejmě skvělé. ()

Reklama

silentname 

všechny recenze uživatele

Myslím si, že na jedno pozretie film pohodlne stačil. Neviem či mal od tohto filmu niekto vysoké očakávania, no môžem povedať, že minimálne to nijako moc nesklamalo. Pochválim veľmi dobrú výpravu, vynikajúce kostýmy, skvelá práca na účesoch herečiek. Okrem toho musím pochváliť aj hudbu a ani príbeh nie je najhorší. Rozhodne to funguje lepšie ako sme mali ešte v prvom štvrťroku film Pride & Prejudice & Zombies. Fanúšikovia Jane Austenovej budú podľa mňa spokojní a rovnako aj všetci, ktorí majú radi romantické alebo dramatické filmy zo 17-teho alebo 18-teho storočia. Herci sú podľa mňa okey, no nikto ma skutočne nijako nezasiahol ani nič. Film je proste len pekný na pozeranie, no nič z neho pre mňa moc nekričí ako super. Proste je to okey film s veľmi dobrými kostýmami a výpravou, ktorá človeka presviedča a relatívne zaujímavým príbehom. Nič viac, nič menej. Hodnotenie: C+ ()

MoiJe 

všechny recenze uživatele

Celé by to viac fungovalo ako divadelná inscenácia, ako film to nie je ani dostatočné dráma, ani dostatočná komédia, ani dostatočná romanca, a obecne nie dostatočné. A na to, koľko intríg je na pozadí (spoiler alert) to vlastne všetko dopadlo veľmi spokojne pre úplne všetkých a celkom logicky usporiadane. ()

TedGeorge 

všechny recenze uživatele

Vyloženě půvabná jednohubka, která sice ze začátku působí jaksi bez tváře a chuti, ale časem se rozjede do skoro až screwballovských rozměrů ze světa Jane Austenové. Nejenom díky kongeniálnímu volovi, siru Martinovi. Ten film samozřejmě stojí a padá na Lady Susan v podání Kate Beckinsale. Ta je tu tak neskutečně zlá, že jí budete chtít přehnout přes koleno a naplácat pořádně na holou. Velká škoda slabšího závěru, jinak bych šel ještě o stupínek výš. P.S Nádherná angličtina. Nutno slyšet na vlastní uši. P.P.S Chloe Sevigny překvapivě nevýrazná a vlastně zbytečná. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (11)

Reklama

Reklama