Reklama

Reklama

Láska a přátelství

  • Francie Love & Friendship (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Lady Susan Vernon (Kate Beckinsale) je krásná vdova, která přijíždí na své panství přečkat fámy o svých krátkých aférkách, které hýbou slušnou společností na konci 18. století. Susan se rozhodne najít nejvhodnějšího manžela nejen sobě, ale i své dceři Frederice (Morfydd Clark). (Adusa68)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (34)

MoiJe 

všechny recenze uživatele

Celé by to viac fungovalo ako divadelná inscenácia, ako film to nie je ani dostatočné dráma, ani dostatočná komédia, ani dostatočná romanca, a obecne nie dostatočné. A na to, koľko intríg je na pozadí (spoiler alert) to vlastne všetko dopadlo veľmi spokojne pre úplne všetkých a celkom logicky usporiadane. ()

TedGeorge 

všechny recenze uživatele

Vyloženě půvabná jednohubka, která sice ze začátku působí jaksi bez tváře a chuti, ale časem se rozjede do skoro až screwballovských rozměrů ze světa Jane Austenové. Nejenom díky kongeniálnímu volovi, siru Martinovi. Ten film samozřejmě stojí a padá na Lady Susan v podání Kate Beckinsale. Ta je tu tak neskutečně zlá, že jí budete chtít přehnout přes koleno a naplácat pořádně na holou. Velká škoda slabšího závěru, jinak bych šel ještě o stupínek výš. P.S Nádherná angličtina. Nutno slyšet na vlastní uši. P.P.S Chloe Sevigny překvapivě nevýrazná a vlastně zbytečná. ()

Reklama

Sidonka 

všechny recenze uživatele

Austenová je moje gusto. Ale tato dosti volná adaptace novely Lady Susan, nad níž jsem původně zajásala ("Sláva! Stylová romantika! Kostýmní drama! A vtip k tomu! To musím zaručeně vidět a doporučit všem ostatním romantičkám!") se bohužel úplně nezdařila.:) Citově se mě toto dílko příliš nedotklo a chvilkami působilo až únavně. Připadala jsem si "nezúčastněně." Řadí se to k hůře zfilmovaným adaptacím. ()

Greg25 

všechny recenze uživatele

Lady Susan je rané dílo Jane Austen psané v dopisech z různých úhlů pohledu. V době raného mládí Jane Austen to byla velice populární forma psaní románů (jen o pár let dříve vyšli například Nebezpečné známosti Choderlose de Laclose - dodnes patrně nejpopulárnější román napsaný touto formou). Zfilmování takového díla s sebou však nese jistá rizika. Jednak se v dialozích tak úplně nemůžete opřít o původní dílo a jednak různé úhly pohledu na děj od různých postav si taky úplně nemůžete ve filmu dovolit. Rovněž děj musíte přeskládat do plynulejšího a přirozenějšího rytmu a někde musíte scény, které se odehrávají "mimo dopisy" přidávat. Výsledkem v tomto případě je spíš natočení frašky připomínající neobratnou salónní komedii uváděnou v zapadlém divadle. Bohužel dialogy nejsou moc vybroušené (psal si je režisér sám) a postavy jsou sledovány jaksi zpovzdálí a nezúčastněně. Nejsou tady úplně dobře vysvětleny pohnutky hlavních protagonistů a to občas dokonce i u hlavní postavy lady Susan (kniha ve svém závěru navíc nekončí zcela jako film, který si hodně domýšlí). Je to škoda, protože Kate Backinsale by tady herecky měla nakročeno ke Glenn Close a Anette Bening coby představitelkám manipulativní markýzy de Merteuil připomínající svým naturelem i lady Susan. 50% ()

Galerie (40)

Zajímavosti (11)

Reklama

Reklama