Reklama

Reklama

Stůl číslo 19

  • Česko Prostřeno pro lásku (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Bývalá hlavní družička Eloise (Anna Kendricková) – která byla zbavena své funkce poté, co jí ženichův svědek bez velkých cirátů poslal kopačky formou textové zprávy – se přesto rozhodne s hlavou hrdě vztyčenou zúčastnit svatby své nejstarší kamarádky. Zde je společně s podivnou směsicí neznámých svatebčanů usazena ke stolu na konci tanečního sálu, na který všichni jednoduše zbyli. Většina z nich totiž měla jen s lítostí odmítnout pozvání a poslat pěkný dárek ze seznamu. Jakmile však tajemství všech začnou vyplouvat na povrch, Eloise se od osazenstva stolu číslo 19 dozví pár zajímavých věcí. Přátelství – a někdy i láska – se může zrodit za těch nejnepříznivějších okolností. (HBO Europe)

(více)

Recenze (57)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Musím poměrně zásadně odmítnout tvrzení kolegů, že se jedná o tuctový romantický film. Vůbec ne, naopak jedná se film postavený na kvalitním humoru, který se projevuje v grimasách hlavních postav, situací ve kterých se ocitají a dialozích. Například dialogovky u svatebního stole odpadlíků jsou hodně neortodoxní, ale ono i vyznání lásky Eloise směrem k lodi jsem v jiným filmu neslyšel. Hodně švarných jinochů zde píše, že magnet tohoto filmu je Anička a jistě že je, ale mně přitáhl k filmu především Tony Revolori (fans Wes Andersona vědí ) a jeho scéna se žádostí o tanec mně za mou víru odměnila měrou vrchovatou. Jedná se tedy o hodně zábavnou a velmi netradiční romantiku. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Můj jediný důvod, proč jsem si film pustil, byla Anna Kendrick. Nakonec ona je jediný důvod, proč jsem filim dokoukal. Neurážlivá jednohubka ze světa amerického dramata. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Co Vás pojí s nevěstou a ženichem?" Celkem nic, jedná se totiž až o stůl číslo 19, což je stůl těch, kteří měli s lítostí odmítnout pozvání a poslat pěkný dárek ze seznamu. Kdyby mě tedy někdo někdy na nějakou svatbu pozval, tak skončím přesně u tohoto stolu, ale všichni vědí, že nemám čas, tak mě raději nezvou. Nicméně obsazení stolu mi s přibývajícími drinky připadalo stále zábavnější a přivedlo mě na myšlenku, že nechat si vytetovat smajlíka na konec penisu není vůbec špatný nápad. A mám-li něco ocenit, tak je to "úspěšný byznysmen" Walter, protože takový magor by byl ozdobou každé svatby, a vypalovačka Bad Reputaion zpívaná ve španělštině. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Nehodí se tam, nejsou vítaní ani jinde, nakonec tak skončí u stolu někde vzadu. Aby se neřeklo. Pozvaní, ale ve skutečnosti nechtění. A to včetně Eloise, která ještě nedávno patřila k nejbližším rodiny, protože chodila s bratrem nevěsty. Teď sedí u svatebního stolu s podivnou směsicí a řeší, co bude dál. Už jsem to psal víckrát – Anna Kendrick by měla trochu zvolnit a pečlivěji si vybírat role a scénáře. Tentokrát to sice není průšvih, ale někdejší nominace na Oscara (Lítám v tom) nebyla náhodná. Tohle děvče má talent, s přehledem vypíchla další nejistou/zranitelnou postavu, a když už kdysi úspěšně vyžehlila svou účast ve Stmívání, jednoduše potřebuje pořádnou roli s pořádnými dialogy. První půlhodinka milá, místy vtipná, jakmile se ovšem dostáváme do dramatičtějších poloh, kvalita jde dolů. Ze svatby coby tradičního rituálu, místa nespočtu trapasů a spektra nejrůznějších individuí šlo určitě vymačkat víc, finále neuspokojilo. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Čakal som to horšie. Ale Anna Kendrick u mňa patrí k herečkám, ktoré aj slabší príbeh dokážu oživiť svojim šarmom a milou charizmou. Ide síce len o takú patetickú melodrámičku rozdelenú na jednotlivé postavy, ktorých jedinou výhodou je, že pôsobia strelene, no výsledný dojem nebol najhorší. Toho humoru by som však prijal viac, aby sa zvýraznila horko-sladká pachuť celého príbehu. Priemer. 60/100 ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Doufejte, že se vám dostane víc než jen svatebního veselí, a přání bude vyslyšeno. Přijde cosi v podobě "třinácté komnaty". Eloise dostane od své dávné kamarádky pozvánku na svatbu. Zbude na ni jen stůl číslo 19, kam se usazují nechtění a nedůležití hosté, a zde se zrodí postupné přátelství s pěti dalšími, do té doby neznámými svatebčany. A současně s nimi vyplují na povrch i trable, které má nejen hlavní hrdinka se svým někdejším přítelem, který je na svatbě též přítomen, ale také neortodoxní stará dáma, mladý a sexuálně frustrovaný Ind, rasově smíšený manželský pár středních let, zažívající vztahovou krizi a trestanec v podobě nerda. Většina filmu je fixována na jediné prostředí, tím je svatební sál, jakmile se z něj se šesti hrdiny (přibližně v polovině filmu) vzdálíme, přijde na řadu psychologická sonda do jejich duší, abychom v závěru zjistili, že se až tolik nestalo, a filmový život jde dál. Anna Kendrick si jen s obtížemi hledá divácké sympatie, její afektovaná kreace moc nebaví, lepší herci jsou k vidění ve vedlejšácích. Je vysoce pravděpodobné, že režisér Jeffrey Blitz se sám v minulosti účastnil nějaké okázalé svatby, kde zažil pár svatebčanů, co si stěžovali na životní problémy. A tak vznikl tenhle film, k němuž námět dodal i Mark Duplass, ano, ten Duplass, který ve dvou hororech Creep ukazuje své zvrácené nitro. Se svým bratrem ale nakonec ztratil o film zájem, převzal a přetvořil jej tedy Blitz. Celkově výsledný film nebude nijak v divácích rezonovat. Je znát, že režisér dává přednost dialogům a situačním komediím, takže tohle dílko má nejen téměř divadelní ráz, ale vše se zde řeší na poli kvalitnějšího sitcomu, do něhož nějakým nedopatřením zabloudily i psychologické prvky. V podstatě ucházející snímek. ()

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Eloise se rozešla s přítelem, ale stále musí na svatbu jeho sestry, kterou pomáhala připravovat. Protože už je ale bejvalka, skončí u stolu outsiderů č. 19. Ale všechno není jen černé, protože se na hostině objeví sexy a charismatický Australan s tajemstvím... I tohle je lákavý koncept na romantickou jednohubku. Ale tenhle film má pár karet v rukávu a dovede příjemně překvapit. Z outsiderů u stolu se vyklubou zajímavé a vitpné figurky, které postupně odhalí v jádru lidské a někdy i smutné osudy. Včetně Eloise. S romantickými komediemi je to v posledních letech špatné, takže za tenhle milý malý poklad jsem vděčná. Jo, kapesníčky po ruce doporučuju! ()

Dzeyna 

všechny recenze uživatele

Achjo. Takovej hezkej plakát + celkem zajímavý název a žánrové zařazené a nakonec totální americká romantická nudná klasika. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Vo svete filmov vždy existuje priestor pre guilty pleasure, alebo filmy, ktoré istým magickým spôsobom fungujú, že sa človeku páčia. Napriek tomu, že by dokázal nájsť na ňom veľa vecí, ktoré nie úplne fungujú a sú schopné ho ťahať dole. No musím sa priznať, "Table 19" ma veľmi držalo a bavilo. A môže za to podľa mňa hlavne výber hrdinov, ktorí sa spoznajú práve pri avizovanom stole. Pretože musím sa priznať, to postupné vybudovanie priateľstva medzi nimi funguje vynikajúco a má svoje skvelé momentky. Anna Kendrick je výborná a skvele vie podať svoju postavu. Možno mám pre túto dámu trošku slabosť, ale väčšinou je podľa mňa vynikajúca. A v tomto filme to platí. Jane Squibb je rovnako vynikajúca a priam z nej túto rolu cítim. Ako keby odjakživa vedela, ako to má správne zahrať. Skvelá. Lisa Kudrow a jej manžel v podaní Craiga Robinsona majú svoje vtipné momentky a veril som im to. A ani poslední dvaja členovia za stolom - "Walter" a "Renzo" sú tiež vtipní, no súčasne aj v prípade, že film chce podať svoje dramatické momentky, tak to zvláda skvele. Nemôžem povedať, že by sa tu pár otravných postáv nenašlo, ako napríklad "Nikki" no film sa na ne nijako zvlášť nesústredí. Venuje sa tomu čo má. Ľuďom sediacimi za stolom číslo 19. A pre mňa to funguje. Hudba vo filme je dobrá a majú na svadbe dobrú kapelu, ktorá zahrá pár skutočne dobrých skladieb. Nevedel som, či ma film nadchne, no nakoniec som s ním spokojný. Áno, je to stokrát obohrané, plné klišé a všetkého možného, no na druhú stranu ma to primälo spomenúť si na moju svadobnú hostinu s mojou manželkou a vrátilo mi to všetky tie príjemné momentky, ktoré sme tam spolu prežili. Je to film, pre ktorý mám slabosť a nebudem to zakrývať. A určite som k nemu milší, než by som mal byť, no nebudem sa hanbiť za to, že sa mi páčil, keď je to pravda. Skúste sa na to pozrieť a možno zistíte, že to funguje aj pre vás. Aby som však ešte neklamal, tak ak by som mal mať jeden závažnejší problém s filmom, tak by to bol jeho humor. Málo vtipov vypáli správne a väčšinou človek len ostane potichu bez smiechu. Nekrúti hlavou, ani nie je otrávený debilitou fórov, no jednoznačne sa snažili tvorcovia o nejaké jednoduchší a bezpečnejší humor, no čakal som, že sa budem smiať viac. Takže takto to uzavriem. Hodnotenie: B ()

Happens 

všechny recenze uživatele

Neskutečná komedie s tak nepredikovatelným poměrně komorně laděným scénářem jedné prosté svatby jednoho netradičního stolu. Nikdo si tu na nic nehraje, všichni skončí charakterově obnažení, než se nadějete. Komedie nepřináší ani chvilku oddechu/nudy, udržuje ve smíchu nebo v napětí s romantickou linkou napříč příběhem. Jako vždy ČSFD selhalo při hodnocení komedií. Smutné. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Gagy nic moc, celkem nefeministické. Šest zkoumaných charakterů, mnoho klišé. Už od začátku se koukáte na hodinky. ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Mám rád Annu Kendrick i Lisu Kudrow, ale tenhle film by se mohl zařadit mezi ty nejvíc zbytečné vůbec. Nechápu, kdo měl nutkání něco takového natočit. Absolutně to nedávalo smysl a příběh byl tak slabý, že už to ani víc nešlo. 20% ()

Jinny 

všechny recenze uživatele

Sympatický film o jedné svatbě, kterou nakonec vidíme jenom optikou party hrozně necool lidí, kteří k sobě objeví vzájemné sympatie. Drama je tu takové všední a postavy vám snadno připomenou někoho, koho znáte - a možná i sebe samotné. Zkrátka komedie bez přehnaných ambicí, u které skutečně platí, že pohladí. ()

hansel97 

všechny recenze uživatele

Spíše drama, ale docela povedené. Milá jednohubka, která vás zabaví velkou řadou postav s dostatečným množstvím prostoru a zvratů, ale něco velkého za tím nehledejte. A ta Anička. <3 ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem komedii, dostal jsem v podstatě smutné drama s uslintaným happy endem. Anna Kendrick by ve filmu mohla stát a stejně by se člověk na ten film díval, tady bylo zajímavé, že charakterově její postavu docela do pozdaí zatlačil manželský pár Lisy Kudrow a Craig Robinson, ti byli hodně dobří. Ind byl vcelku zbytečný a s vykulencem mohla být větší sranda. Příběhově takové nemastné neslané, pár vtípků se povedlo ale ten film hodně rychle zapadne. I u obdivovatelů Anny. ()

Dale 

všechny recenze uživatele

Mám rád filmy o outsideroch, ale tu mi ani jeden z nich neprišiel dosť zaujímavý ani dosť divný a celý ten ich príbeh bol rovnako nezaujímavý ako oni. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Komorná rom com, na ktorej zaujme štipľavý scenár a odviazané a hlavne odhodlané herecké výkony. Zostava, ktorá sa zišla pri stole číslo 19, je presne vystrúhaná, aby pobavila divákov, z ktorých väčšina sledujúcich je rovnakého razenia. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Člověk by si myslel, že to bude zajímavá komedie - zajímavá hlavně díky obsazení - ale ono je to nakonec docela hořkosladké. A není to špatné. Jenže pak se tvůrci rozhodli, že všechno zabijí tím, že předvedlo tak pitomý konec, jaký se dlouho neviděl. Když nevíš jak, tak sázej a profláknuté hollywoodské recepty. ()

Mikita 

všechny recenze uživatele

Zajímavé obsazení a ještě zajímavější pohled na svatbu a osudy lidí, co se potkali jen úplnou náhodou. Jen zdvořilostní pozvánky změní několika podivínům život. Pomohou najít přátelství. Milé to bylo. ()

Reklama

Reklama