Reklama

Reklama

Tři sestry v divadle Akropolis

(koncert)

Obsahy(1)

Koncert populární pražské skupiny. Tři sestry jsou česká hudební skupina, hrající původně punk. Později inklinovala k různým stylům hudby přes rock, punk rock, občas i metal až po hardcore. Textařem, hlavním zpěvákem a nejznámější osobností kapely je Lou Fanánek Hagen, vlastním jménem František Moravec, dalšími členy jsou Veronika Borovková (Veronika Harmonika), Tomáš Doležal (Ing. Magor) a další. Někdy se styl této kapely označuje také jako pubrock pro její texty s hospodskou tematikou. Počátky formování kapely jsou nejasné a spadají do doby, kdy hlavní představitelé skupiny chodili ještě na střední školu. Od roku 1982 hráli někteří z nich ve společné kapele Spálená tlumivka. V roce 1985 pak založili hudební skupinu Tři sestry. Název vymyslel Jiří „Hadr" Brábník
Kapela Tři sestry vydala své první album „Na Kovárně to je nářez" roku 1990. Po celá devadesátá léta a později až do současnosti pak skupina vydávala poměrně pravidelně nové desky. Roku 1993 původního harmonikáře Supa nahradil nový, Sup II. V roce 1994 skupinu opustil kytarista Nikotýn, kterého nahradil Ronald Seitl a opět přistoupivší František Sahula. Velkou ztrátu soubor utrpěl v lednu 1996, kdy tragicky zahynul bubeník Hadr. Nahradil ho o rok později Bubenec, který také účinkuje na tomto koncertu. Roku 1996 odešel také Sup II., kterého nahradila Supice (Veronika Harmonika). František Sahula soubor opět opustil roku 1997, ale je zastoupen na této nahrávce svou hudební tvorbou.
Koncert populární skupiny Tři sestry byl natočen 26. 9. 1997 při přímém přenosu z divadla Akropolis v Praze. Letos (2015) si připomínáme 30. výročí založení souboru. (Česká televize)

(více)

Recenze (8)

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

V tom sedmadevadesátým to byl v Akropoli slušnej nářez, publikum (ještě bez těch debilních mobilů) skvěle poguje (i když toho joudu, co tam celej koncert vyřvává "Kovárna! Kovárna!", bych pověsil za koule do průvanu, i na Fanánkovi je vidět, jak ho sere :-), Sestry odehráli svoje nejzásadnější skladby, co v té době měli na triku, Fan ještě s třetí ledvin(k)ou, Angelo mutuje zní živě bžilionkrát lépe než na desce (což se nedá říct třeba o Pijánovce), Supice (ta Madonna) skvěle vysekla Šetři se chlapče... jo, tenkrát to tam muselo být boží. Nelíbí se ti to? Tak... lež, lež, máš krátký nohy... ;-) ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Tři sestry se těsně po vrcholu svého tvůrčího období nechaly zvěčnit na koncertě, ke kterému mám nejednu výtku. Zejména mi vadí, že píseň Šetři se chlapče zpívá žena, což poněkud nedává smysl, že Fanánek zapomíná texty, což nahrazuje mumláním či jiným textem a že nejnářezovější skladby večera (Život je takovej, Zelená, Kovárna) přišly ještě před vrcholem. Přesto si myslím, že kdybych v Akropoli toho večera byl, tak bych jednu hvězdu přidal. ()

Reklama

Kulmon 

všechny recenze uživatele

Na sklonku tisíciletí jsem byl na koncertu Tři sester a co si pamatuju, playlist byl podobný. Staré dobré punkové fláky z prvních alb, kdy za to poslední dobré sesterské považuji Švédskou trojku. Poté Fanánek klesl k rádiovému popíku zprvu leckdy ještě poslouchatelnemu, někdy od Lihové školy umění to s původními sestrama nemá ale lautr nic společného. Takže za mne již naživo nikdy. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

V priebehu deväťdesiatých rokov minulého storočia sa pôvodná kultová zostava pražskej pub punkovej skupiny Tři Sestry pomaly rozpadla. Bubeník Hadr tragicky zahynul, gitaristi Nikotín a Franta Sahula boli z kapely vyhodení a harmonikár Sup dobrovolne odišiel. Celé to ostali ťahať len kapelník Ing.Magor a spevák Lou Fanánek Hagen. Pribrali ku sebe nových muzikantov a hrali ďalej. Jeden z prvých koncertov v novom zložení odohrali 26. septembra 1997 v divadle Akropolis. Zahrali väčšinou staré známe skladby, ale už to nie sú tie divoké punkové Tři Sestry ako za starých časov. *** ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama