Reklama

Reklama

Ruka na kolébce

  • USA The Hand That Rocks the Cradle (více)
Trailer

Obsahy(1)

Manželé Claire a Michael Bartelovi čekají druhý přírůstek do rodiny. Při lékařské prohlídce je Claire vystavena nepříjemnému obtěžování ošetřujícího gynekologa. Celou věc ohlásí, v následku čehož doktor Mott spáchá sebevraždu. Manželka doktora Motta, shodou okolností také těhotná, když se tuto informaci dozví, potratí. Rozhodne se pomstít. Pod cizím jménem přijme práci chůvy u Bartelových. Postupně si získá náklonnost obou dětí, podaří se jí zbavit prostoduchého černocha Solomona, pracujícího u Bartelových, stejně tak úspěšně zinscenuje "náhodou" smrt rodinné přítelkyně, která začala tušit podivný původ starostlivé chůvy. Claire se hroutí rodinný život, podezírá manžela z nevěry, ona sama jen o vlásek unikne smrti, ale už tuší, kdo je původcem rozpadu její rodiny. Odhodlá se bít o své děti a muže... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (49)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $11,7miliónovTržby USA $88,036,683Tržby Celosvetovo $112,100,000║ Veľmi poctivo vystavaný thriller. Režisér Curtis Hanson keď ma dobrý námet dokáže divy. Herci výborný, dobrá gradácia a napätie. /90%/ ()

tron 

všechny recenze uživatele

Neoriginálny, ale zručne nakrútený, psychologický triler, zaujímavý skleníkom a tým, že v úlohe bežne písanej na mužské telo sa skvie žena (Rebecca De Mornayová bola ostatne vždy vhodná skôr na záporné postavy). Napriek scenáru, plného klišé, sa ale dobrému režisérovi Curtisovi Hansonovi podarilo vytesať napínavú atmosféru. Plus poteší retardovaný záhradník (Ernie Hudson). ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Průměrná podívaná bez nápadů a pořádné atmosféry, která neurazí, ale ani nezaujme. 50% je přesně hodnocení pro tenhle film. A 50% je hodnocení, které úplně nesnáším.. .hodnocení pro nijaký film, na který se ale přímo nedá nadávat. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Na první pohled jeden z těch filmů „jednou a dost“ má překvapivě slušnou kvalitu, a pokud si dobře pamatuju, tak i velmi hutnou atmosféru. A to zejména díky ústřednímu partu ďábelské Rebeccy De Mornay. Snad bude příležitost si některé do paměti zaryté scény (okázale dramatická smrt ve skleníku - filmový svět si začal Julianne Moore tak trochu pamatovat) někdy zopakovat.. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Mějte se na pozoru, když si pomstychtivá, bezskrupulózní mrcha dělá zálusk na vaši rodinu, aniž by plánovala, že budete nadále její součástí! Poměrně povedený thriller, spoustu fragmentů z děje dokážu vykutat ze své obvykle líné paměti i nějakých 15 let po shlédnutí. Tehdy by to bylo přinejmenším na 4*. Doba však pokročila a vkus se mi pozměnil, zpřísněl, tak se přikloním k nižší hodnotě - až bude příležitost, dám si repete filmu. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Zůstal bych u průměru. Bylo možná zaděláno na víc. Curtis Hanson je režisér, který svým filmům o nejrůznějších psychopatech, v tomto případě psychopatkách, neumí, anebo snad ani nechce dát pořádné tempo. Většina pasáží plyne tak neskutečně pomalu, až to rozčiluje. Rebecca De Mornay byla jednu chvíli obsazovaná do rolí duševně narušených žen a své role celkem zvládala. Tady hraje chůvu, která se vetře do rodiny, aby se pomstila. Postrádal jsem více napětí, větší tempo a jinak to bylo celkem v pohodě. Typický film od Curtise Hansona, tak bych to napsal. 60% ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Dnes už skoro klasický a ve své době překvapivě úspěšný thriller o vdově, která hledá pomstu za smrt manžela u mladé rodiny s čerstvě narozeným potomkem. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Pre diváka jasne nastavené od začiatku, kto bude ten zlý a kto dobrý, takže žiadne prekvapka neprídu, jediná záhada je, či Klára nájde ten sprej na astmu alebo nie. Ale nie že by ste jej to priali. Naivita tých dobrých postáv je naozaj pozoruhodná, keď ich celý čas ani nenapadne, že tie drobné pastičky nachystal nový člen rodiny. Medzitým človek už od začiatku vie, ako to dopadne, ohúrilo len jedno, že film už v roku 1992 poskytol ako kladnú postavu černocha, na čo si väčšina amerických žalárnikov, všetko obete krutého rasistického systému, musela od radosti zakrepčiť kuduro. ()

Jinny 

všechny recenze uživatele

Koukám na režii a on to Curtis Hanson, maník od L.A. Přísně tajné. Což je samo o sobě slušná reklama. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Ach ty vzpomínky, léto 92, poslední letní kino se spolužačkama ze základky, na plátně Ruka na kolébce, v hledišti ruce všude možně... Říká se, kam nemůže ďábel, tam nastrčí ženu. Já bych spíš řekl, že co nestíhá žena, tam pošle ďábla. Rebecca De Mornay je prostě ultimátní svině vraždící pouhým pohledem, od níž byste se nechali za ručičku odvést až na konec světa a pak jí nechat aby vás z něj zkopla. K tomu je třeba přidat parádního Ernieho Hudsona a líbeznou Julianne Moore (tohle byl pravděpodobně první film, v níž jsem ji viděl poprvé). 3.5* ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

I když už je to přes dvacet let, tak pořád má Ruka na kolébce něco do sebe.Určitě to není nějakou vytuněnou zápletkou nebo extra budovaným napětím. V tomhle případě jsou zachovány všechny žánrové postupy. Nicméně je tu výborná Rebecca De Mornay, která si tady bezskrupulózní mrchu nechala patentovat a i další herci mají celkem solidní úroveň včetně tehdy nepříliš známé Juline Moore. Ve své době to byla pecka, z dnešního pohledu je to tak za 65%. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

3,5 * za sálajúcu 90tkovú atmosféru, klišé tak predvídateľné, až je strhujúce a za celkovo vydarené thrillerové pobláznenie, ktoré v takejto podobe už v dnešnej dobe neuvidíte. ()

Tryskomyš 

všechny recenze uživatele

Po novém shlédnutí přidávám další hvězdičku. Až těsně před koncem jsem zjistila, že tu jednu z vedlejších rolí hraje Julianne Moore, avšak nemá tu svůj obvyklý hlas. ()

vesper001 

všechny recenze uživatele

Rebecca má zlé oči a jako záporná postava velký potenciál, rodinka jak z prospektu zas leze člověku od pohledu na nervy, ale potíž je v tom, že trvá nekonečně dlouho, než se hrozba uskuteční, tedy než ruka na kolébce popadne cep. Ale když černochovi vzali kolo, bylo mi do pláče, což se mi u ohraného tématu „zlá chůva útočí“ ještě nikdy nestalo. ()

TO 

všechny recenze uživatele

Myslím, že z otřelého schématu je vytěženo maximum. Přestože tento thriller ničím nevybočuje z rámce tohoto žánru a napětí je stupňováno naprosto běžnými postupy má pro mě chuť té nejvybranější lahůdky. ()

blackJag 

všechny recenze uživatele

Neoriginální psycho thriller sledující osvědčené filmařské cesty s výživnou hereckou příležitostí pro De Mornayovou, která díky svým zlým očím vystřihla psychopatickou mrchu jako hrom - herecká poloha, která Rebecce sedí asi nejvíc. Jedna z prvních větších filmových příležitostí pro Julianne Mooreovou a vůbec ne špatný výkon Ernieho Hudsona, v roli pro něho dosti netypické. 55% ()

Související novinky

Verhoevenova krvavá kolébka

Verhoevenova krvavá kolébka

01.06.2009

Aféra Thomase Crowna 2, zdá se, zmizela v propadlišti dějin. Paul Verhoeven, který ji měl režírovat, má momentálně volno a může se soustředit na přípravy historické detektivky s Millou Jovovich… (více)

Reklama

Reklama