Reklama

Reklama

Ruka na kolébce

  • USA The Hand That Rocks the Cradle (více)
Trailer

Obsahy(1)

Manželé Claire a Michael Bartelovi čekají druhý přírůstek do rodiny. Při lékařské prohlídce je Claire vystavena nepříjemnému obtěžování ošetřujícího gynekologa. Celou věc ohlásí, v následku čehož doktor Mott spáchá sebevraždu. Manželka doktora Motta, shodou okolností také těhotná, když se tuto informaci dozví, potratí. Rozhodne se pomstít. Pod cizím jménem přijme práci chůvy u Bartelových. Postupně si získá náklonnost obou dětí, podaří se jí zbavit prostoduchého černocha Solomona, pracujícího u Bartelových, stejně tak úspěšně zinscenuje "náhodou" smrt rodinné přítelkyně, která začala tušit podivný původ starostlivé chůvy. Claire se hroutí rodinný život, podezírá manžela z nevěry, ona sama jen o vlásek unikne smrti, ale už tuší, kdo je původcem rozpadu její rodiny. Odhodlá se bít o své děti a muže... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (49)

kingik 

všechny recenze uživatele

Zůstal bych u průměru. Bylo možná zaděláno na víc. Curtis Hanson je režisér, který svým filmům o nejrůznějších psychopatech, v tomto případě psychopatkách, neumí, anebo snad ani nechce dát pořádné tempo. Většina pasáží plyne tak neskutečně pomalu, až to rozčiluje. Rebecca De Mornay byla jednu chvíli obsazovaná do rolí duševně narušených žen a své role celkem zvládala. Tady hraje chůvu, která se vetře do rodiny, aby se pomstila. Postrádal jsem více napětí, větší tempo a jinak to bylo celkem v pohodě. Typický film od Curtise Hansona, tak bych to napsal. 60% ()

blackJag 

všechny recenze uživatele

Neoriginální psycho thriller sledující osvědčené filmařské cesty s výživnou hereckou příležitostí pro De Mornayovou, která díky svým zlým očím vystřihla psychopatickou mrchu jako hrom - herecká poloha, která Rebecce sedí asi nejvíc. Jedna z prvních větších filmových příležitostí pro Julianne Mooreovou a vůbec ne špatný výkon Ernieho Hudsona, v roli pro něho dosti netypické. 55% ()

Reklama

biopanic 

všechny recenze uživatele

Hýbal mi žlčou už ako dievčatku, keď som ho sledovala s rodičmi; scéna gynekologického vyšetrenia ma máta veru dodnes. Rebecca De Mornay je mrcha mŕch a pri sledovaní máte neskutočnú chuť jej /aspoň/ jednu zabiť, za čo dávam hviezdičku navyše, kedže za a) v poslednom čase narážam na viac-menej samé nemastné-neslané filmy, kde ma častokrát viac zaujmú predmety položené na plazme ako samotná plazma; za b) zamrazilo ma už len pri pohľade na jej šialené modré oko na plagáte. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

I když už je to přes dvacet let, tak pořád má Ruka na kolébce něco do sebe.Určitě to není nějakou vytuněnou zápletkou nebo extra budovaným napětím. V tomhle případě jsou zachovány všechny žánrové postupy. Nicméně je tu výborná Rebecca De Mornay, která si tady bezskrupulózní mrchu nechala patentovat a i další herci mají celkem solidní úroveň včetně tehdy nepříliš známé Juline Moore. Ve své době to byla pecka, z dnešního pohledu je to tak za 65%. ()

TomStrom 

všechny recenze uživatele

Rychle jsem prolítl zdejších pár komentářů a hojně se v nich objevuje výhrada, že je ten film pohříchu klišovitý. No, možná máte pravdu, ale já to tak vidět nemohu, jelikož to byl vůbec první thriller o srovnávání skóre, který jsem viděl a dodnes si ho pamatuju. A to jsem ho prvně viděl někdy tuším ve druhé třídě, až tak se mi vryl do paměti. Když jsem se na něj podíval po skoro dvou desítkách let, tak už tak úplně nadšený nejsem, na plný počet by to chtělo, aby to dopadlo tím druhým způsobem, lehce poladit scénář a dialogy a hlavně dramatičtější chickfight na závěr. I tak jsem ten film asi trochu nadhodnotil, ale vem to čert, vždyť ten film stál skoro na začátku mé dráhy svébytného filmového znalce a tak se od té nostalgie oprostit nemůžu, tím spíš, že se mu podařilo prodrat mezi Predátora, Vetřelce a Noční můru v Elm Street, což jsou filmy, které na mě v tom věku taky tak silně a blahodárně zapůsobily. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (12)

  • Prostredie a miesto malo byť pôvodne v Atlante v štáte Georgia. (Arsenal83)

Související novinky

Verhoevenova krvavá kolébka

Verhoevenova krvavá kolébka

01.06.2009

Aféra Thomase Crowna 2, zdá se, zmizela v propadlišti dějin. Paul Verhoeven, který ji měl režírovat, má momentálně volno a může se soustředit na přípravy historické detektivky s Millou Jovovich… (více)

Reklama

Reklama