Reklama

Reklama

Ataraxia

(amatérský film)
Krátkometrážní / Experimentální
Slovensko, 2015, 3 min

Režie:

Ján Molnár

Scénář:

Ján Molnár

Obsahy(1)

Ataraxia je experimentálna snímka, v ktorej sú zachytené sny samotného tvorcu vo veľmi náročnej a prakticky neuchopiteľnej forme. V stroboskopickom besnení sú tu zachytené výjavy z najtemnejších kútov mysle, ktoré si tvorca zapisoval vždy čerstvo po prebudení alebo ešte v polospánku, kedy nebol úplne pri zmysloch. Z tohto dôvodu ide o veľmi autentické a pejoratívne vyjadrenie, ktoré neohlodala racionálna stránka bdelej mysle. (JohnMiller)

(více)

Recenze (6)

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Nevím no, já tyhle projekty, kdy se hodí na hromadu nějáký materiál a prožene se strobem, čb-filtrem a nějákýma efektama -prostě moc nežeru. Kdyby tam místo Gigera prdnul vlastní obraz, místo Lucifera (jestli to byl on) vlastní sick videomatroš atd atd.. hodnotil bych to mnohem lépe... Ale pokus dobrej. ()

Allica 

všechny recenze uživatele

No i když jsem zcela proti experimentům, protože jim nikdo nerozumí a z filmovosti se toho ukáže prach bídně málo, tak musím uznat, že tohle je jeden opravdu z mála, který mě zaujal a díky širokoúhlému formátu, se stal pro oko zajímavější, přesto stále ale nic neříkající a pro normálního diváka to pochopitelně není. Nejsem si jistá, že by se na tom někdo něco naučil. Je to asi něco takového, jako když vidíme expresní obraz. Vypadá to zajímavě, ale to, co to vypráví, to může vědět většinou jenom autor. Nehledě na to, že tady asi po patnácti vteřinách mě opravdu začaly bolet oči a jsem ráda, že jsem to viděla jenom na obrazovce a za světla, protože tohle kdybych viděla třeba v kině na festivalu amatérské tvorby, tak by mi ty oči musely prasknout a rozlítnout se po sále. ()

Reklama

Trancetino odpad!

všechny recenze uživatele

Dávam odpad, ale ináč veľmi dobre použiteľné na diskotéku ako stroboskop, kde majú menšie plátno a nejakú tú oldies akciu, keď už je tam ten rok 1980. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Nikdy jsem neviděl film (kraťas..), který by takto dokonale vykreslil noční sny, případně noční můry ... Nevím jak komu, každý to máme jinak, ale mě to hodně asociovalo formou moje noční snění. Jen ty moje sny mají opimističtější charakter ... :)) Každý výjev zřejmě vypráví svůj příběh, který ale zná jen samotný autor ... Za mě není co řešit ... ()

Galerie (5)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama