Reklama

Reklama

Devadesátník Zev (Christopher Plummer) se po smrti své ženy vydává z pečovatelského domu na útěk a na sedm desetiletí odkládanou cestu za pomstou. Bojuje se selhávající pamětí, ale má instrukce od přítele Maxe (Martin Landau), kterému podává zprávy o misi, v níž potřebuje získat zbraň a najít muže, odpovědného za smrt jejich rodin v Osvětimi a skrývajícího se pod cizí identitou. Zevovo urputné odhodlání ho vede na dobrodružnou cestu plnou neočekávaných zvratů při hledání toho správného viníka. Napětí, otázky morálky a šokujících odhalení v netradičně pojaté road-movie o stínech nacismu. (APK Cinema Service)

(více)

Videa (3)

Trailer 4

Recenze (310)

berny2468 

všechny recenze uživatele

Cesta za pomstou, jakou jsem dosud nezažil. Výborně vygradované drama, které má silnou oporu ve výborném Plummerovi a také ve scénáři, který je propracovaný a vše ve správný okamžik převrátí, což s ne vždy povede. Samozřejmě to má též své chyby, jako třeba ,,důchodcovské tempo", které po čase uspávalo, ale zase na druhou stranu má svoje kouzlo. A k tomu kouzlu často pomáhala povedená hudba. Film Vás donutí přemýšlet o nacistickém vymývání mozků a proto tento film vřele doporučuji....80%. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Tak jsem si celou dobu říkala, že je to jen takový neškodný remake francouzského filmu Poslední zločin (2008). Ovšem ten konec, který opustil zákony elementární logiky a přenesl diváky do škváru nejhrubšího zrna, ten mne přesvědčil o škodlivosti této zcela zbytečné předělávky. SPOILER To si jako skutečně hlavní hrdina 70 let nevšimnul, že se jmenuje jinak? Tak to měl štěstí, že mu to jiný dědek připomenul a on si během sekundy všechno vybavil. A k tomu všude okolo dělala parta ochotníků překvapení. To jsem vážně jediná, komu ta stupidní pointa vadí? ()

Reklama

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Plummer je nejen starej mazák, ale navíc stále těžkej machr. Tohle si dát v 88 letech...!!!! Kam se hrabe Keitel s Cainem :-) ! Film se zpočátku jen zvolna rozjížděl a jelikož mi z obsahu byla hlavní kostra známa, nečekal jsem nějaká významná překvápka. O to více jsem na konci koukal u titulků s otevřenou pusou! Ona se totiž dokonale vymyšlená pomsta (zde doslovně) někdy může solidně vymknout kontrole... Tohle byla opravdu hodně netradiční a zároveň sakra originální road movie. Jak vidno, k natočení super filmu a navíc vracejícímu se do válečných let stačí jen jedna vlajka s háknkrajcem, jedna židovská hvězda, fotka Himmlera a pár jízdenek na Greyhound Bus. Přesto tu máme drama přímo ukázkové ! Je dobře, že téma holocaustu z filmů nevymizelo a Kanaďáci maj za to u mne dva palce nahoru, protože od nich bych takovéto téma zrovna nečekal. Samozřejmě lví podíl na tom celém má Egoyan, ale plnou váhu pozornosti na sebe po právu strhává Christopher a v jedné chvilce i Norris, který si svého amerického poldu z vidlákova dal s opravdickým gustem, budícím u diváka odpor... Opravdu parádní věc! 4 náboje do glocku. * * * * ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Každé ráno si musí vzpomenout, že mu zemřela žena, a posunout se zase o několik šouravých kroků blíže k cíli, jehož splnění jí slíbil na smrtelné posteli. Už jen tohle téma je samo o sobě zatraceně silné. Plummer z něj ale navíc ve své pomstychtivé roli ublíženého Žida ždíme ještě mnohem víc - thrillerového a dost možná i krvavého víc. Drsná důchodcovská revenge jízda, která spiklenecky pomrkává na takové perly hollywoodské kinematografie, jako je např. Vykoupení z věznice Shawshank, Memento nebo Věčný svit neposkvrněné mysli. Beze srandy. ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Před minulostí se nedá utéct. Ani po sedmdesáti letech. Skvělý Christoper o tom (ne)ví svoje. A tak vyráží. Hledat domnělého vraha, napříč státy. Od jednoho podezřelého, k dalšímu, aby nakonec našel sám sebe. A pohlédl do očí pravdě, na kterou už vlastně zapomněl. Ale zapomínat se nemá a tak konec tohoto filmu ve mně utvrdil naději, že pár takových lidí, by snad mělo ještě cenu hledat. I když je vlastně už rok 2016. ()

Galerie (48)

Zajímavosti (15)

  • Scenár bol zdieľaný s odborníkmi na Alzheimerovu chorobu, aby sa zabezpečilo, že presne zobrazuje dejové prvky o senioroch trpiacich demenciou. (Arsenal83)

Reklama

Reklama