Reklama

Reklama

Devadesátník Zev (Christopher Plummer) se po smrti své ženy vydává z pečovatelského domu na útěk a na sedm desetiletí odkládanou cestu za pomstou. Bojuje se selhávající pamětí, ale má instrukce od přítele Maxe (Martin Landau), kterému podává zprávy o misi, v níž potřebuje získat zbraň a najít muže, odpovědného za smrt jejich rodin v Osvětimi a skrývajícího se pod cizí identitou. Zevovo urputné odhodlání ho vede na dobrodružnou cestu plnou neočekávaných zvratů při hledání toho správného viníka. Napětí, otázky morálky a šokujících odhalení v netradičně pojaté road-movie o stínech nacismu. (APK Cinema Service)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (310)

NinonL 

všechny recenze uživatele

Závěr filmu, který se mi jinak líbil, odkryl pár nelogických scén. SPOILER! Proč tedy Zevovi tak vadil nacistický fanda v domě třetího v pořadí Rudyho Kurlandera? Proč mu tak vadil jeho fanatický syn? Proč mu tak vadil pes? KONEC SPOILERU Jinak film nebyl špatný, ale víc by se mi líbil klasický konec bez takovýchto fantasmagorií. Proto srážím body na průměr. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Naprosto strhující Hitchcockovsky koncipované drama, jehož tvůrci na své filmové gerontofilní spiritistické seanci vyvolávají ducha Simona Wiesenthala. Tak dokonale napsaný scénář, jak to provedl Benjamin August, už jsem dlouhou dobu nezaregistroval. Komorní, nízkorozpočtový film-road movie se skvělým hereckým výkonem Christophera Plummera. Ozvuky temné strany duše. Lidská perfidnost je neskonalá... Remember - Memento mori ... Heil fucking Hitler ()

Reklama

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Všichni zúčastnění geronti hrají, jako by byli v nejlepších letech. Zjišťuji, že trpím nějakou zvláštní slabostí k filmům, kde se starší pán rozhodne odněkud zdrhnout a na stará kolena se vzít osud do vlastních rukou. Taktéž mám pocit, že se v poslední době roztrhl pytel s filmy zaobírajícími se tímto tématem. Nicméně, to je zřejmě jediná podobnost tohoto snímku s ostatními. Zbytek je vcelku originální. Když se pokusím zalovit v paměti, tak jsem snad neviděl snímek, ve kterém byla člověku stařecká demence ku prospěchu. Někdy se ale opravdu může velmi hodit zapomenout na hříchy minulosti. Režisér pro diváky vystavěl vskutku luxusní příběh o honbě za pomstou s naprosto luxusním závěrečným rozuzlením, ze kterého mi nefalšovaně spadla čelist. Počátek filmu byl lehce rozpačitý. Jakmile se ovšem člověk do děje ponoří, tak jej již snímeček nepustí. Několikrát dokonce spolusledovatelka orgasmicky vykřikla nadšením. Vynikající záležitost. Viděno v rámci Společné výzvy s Lucinkou. Film nám vybrala uživatelka eLeR. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Tak jsem si celou dobu říkala, že je to jen takový neškodný remake francouzského filmu Poslední zločin (2008). Ovšem ten konec, který opustil zákony elementární logiky a přenesl diváky do škváru nejhrubšího zrna, ten mne přesvědčil o škodlivosti této zcela zbytečné předělávky. SPOILER To si jako skutečně hlavní hrdina 70 let nevšimnul, že se jmenuje jinak? Tak to měl štěstí, že mu to jiný dědek připomenul a on si během sekundy všechno vybavil. A k tomu všude okolo dělala parta ochotníků překvapení. To jsem vážně jediná, komu ta stupidní pointa vadí? ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Před minulostí se nedá utéct. Ani po sedmdesáti letech. Skvělý Christoper o tom (ne)ví svoje. A tak vyráží. Hledat domnělého vraha, napříč státy. Od jednoho podezřelého, k dalšímu, aby nakonec našel sám sebe. A pohlédl do očí pravdě, na kterou už vlastně zapomněl. Ale zapomínat se nemá a tak konec tohoto filmu ve mně utvrdil naději, že pár takových lidí, by snad mělo ještě cenu hledat. I když je vlastně už rok 2016. ()

Galerie (48)

Zajímavosti (15)

  • Scenár bol zdieľaný s odborníkmi na Alzheimerovu chorobu, aby sa zabezpečilo, že presne zobrazuje dejové prvky o senioroch trpiacich demenciou. (Arsenal83)
  • Když ve filmu hraje Zev Gutman na klavír, slyšíme skutečně hrát představitele hlavní role Chritophera Plummera. V domově důchodců, kde navštívil Kurlandera č. 2 si zahrál  "Andante z opusu 25 klavírního koncertu č.1 G moll" od Mendelssohna a v domě Kurlandera č.4 úryvek z "Isoldiny smrti z lásky" z Wágnerova "Tristana a Isoldy". (Klot)
  • Aby Jürgen Prochnow vypadal starší pro roli Rudyho Kurlandera, musel být použit speciální make-up. (aporve)

Reklama

Reklama