Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Americká bláznivá komedie o studentech, kteří se rozhodnou ztratit panictví nebo získat více sexuálních zkušeností za hranicemi USA v mexickém Tijuanu. Jejich cesta "za poznáním" je přivádí do různých komických, ale i nebezpečných situací. Po 24 hodinách se vrací domů "poučeni" a z chlapců se stávají opravdoví muži. (Golden Crown)

Recenze (31)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Jedná sa o veľmi podarenú americkú bláznivú komédiu o študentoch, ktorí sa rozhodnú stratiť panictvo alebo získať viac sexuálnych skúseností za hranicami USA v mexickej Tijuane. V hlavných rolách mladučkí Tom Cruise a Jackie Earle Haley. Ich cesta "za poznámím" ich privádza do rôznych komických, ale aj nebezpečných situácií. Po 24 hodinách sa vracajú domov "poučení" a z chlapcov sa stávajú skutoční muži. Tom Cruise ťahá celý snímok a už v jeho mladom veku sa dal jasne poznať jeho veľký herecký talent. Veľmi mi v dnešnej dobe chýbajú takéto filmy, ktorých bolo v 80tych rokoch nespočetne. Myslím tým také filmy, ktoré sa odohrávajú v sexi 50tych rokoch a sú to len také road movies alebo sú proste o mladých bláznivých osobách, ktoré sa len rozhodujú ktorým smerom sa vydajú a spoznávajú pravý život. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Velké a velmi zábavné překvapení. Kluci se rozhodnout zaject do mexické Tijuany aby zde změnili svůj status "panic" . Což o to mexický ťapiny jsou jistě lákav exekutorky této změny, ale každá mince má i druhou stranu a tak se poměrně záhy rozjíždí serie ztřeštěných a zábavných situacií. Mě dostalo, jak mexické rajdy zavedou kluky do hornýho patra za ťapinama a odejdou s tím, že oni jsou jen barové pracovnice a to co tam sedí, teda na odpanění není uplnej ideál a Tomík od Cruisů procházi mezi ťapkama s takovým rezignovaným výrazem a vybere si snad tu nejhnusnější "Řekni mě že sem hezká" "jste hezká, pani" . Dialogy tam mají rovněž vysokou intelektuální úroveň "jéé ja zpoměl kondom." "a pero sis nezapoměl? " Nákup španělských mušek je další bezchybná událost. Jako kam se serou všechny ty pařby a další. Tohle bylo krásně naivní, osmdesátkový a hlavně vtipný. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Velké bílé slipky, Tom Cruise a mladíci, kteří se snaží rozesmát diváka a v Mexiku přijít o panictví. Nerozesmáli a u kritiky se setkali s chladnou odezvou. Dnes stále velký filmový tahák Cruise tehdy šlápl vedle a chytil se módní vlny filmů o dospívajících a pro dospívající. Mizerný scénář nezvládl na place „vyšperkovat“ ani Curtis Hanson (režisér L. A. – Přísně tajné nebo Divoké řeky), navíc přidal několik vyloženě nesmyslných scén. Dramaturgie selhává, herci prakticky nemají co hrát, v českém znění hned několik z nich dabuje dvojice Trávníček – Soukup. Snímek producentům nicméně ukázal, jak pracovitý a pokorný Cruise byl/je. Rád oprašuju staré kousky, ale to si raději pustím třeba jeho limonádový Koktejl nebo nestárnoucí Top Gun. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Začínající Toník ještě nebyl takovým garantem filmové zábavy jako o pár let později. Tehdy spíše představoval ženské lákadlo, kdy hrál prostě jen dalšího romantického hezounka. Tenhle film se zpočátku tváří jako úplná blbost, ale pár sympatických scén se z něj vydolovat dá. 40% ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Objektívne (po technickej stránke, hudobne, herecky) to až tak zlé nie je, v mojom hodnotení sa odrážajú hlavne veľké očakávania, bohužiaľ absolútne nenaplnené. Tešil som sa. Mám totiž rád teen komédie a predovšetkým tie z rokov osemdesiatych (hlavne teda Hughesa) a tie všetky ako také, majú jedno spoločné. Sú úplne iné, ako tie súčasné. No a pri Losin' It je problém práve v tom. Žiadna trápnosť, žiadne vulgarizmy, žiadny humor. Normálne neobdivujem kdejaké fekality, ale pri tomto filme by ma možno potešili aj tie. Je to totiž strašná, ale vážne že strašná nuda a horúci kandidát na výhercu ankety o najnezáživnejšiu a hlavne najnezaujímavejšiu teen komédiu všetkých čias. Prišlo mi, ako keby sa mi snažili znechutiť žánrové komédie tej doby a pri sledovaní ma neustále napadalo isté neobvyklé spojenie slov, na ktoré som myslel, že v súvislosti s teen komédiou v jej zlatom veku nikdy ani nepomyslím: Zlaté prcičky. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Začátek vypadá jako teenage american high school comedy, ale pokračuje to spíš jako road trip s jediným cílem zasunout, takže čistokrevný předchůdce všech devadesátkových American pie a podobných kulišáren. Vtipů je málo, když nepočítáme stále se opakující vzorec "naši hošíci jsou slabí a všichni místní pánové si do nich zaboxují nebo z nich vytáhnou doláče". Marie Fronková asi nedostala na dabing moc peněz, protože VŠECHNY MUŽSKÉ DOSPĚLÉ postavy si střídají prakticky pravidelně větu po větě Pavlové Soukup a Trávníček. Což se naprosto nedá. ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Pruměrná, občas trapná a potřeštěná komedie o třech nevybouřených adolescentech. Tom Cruise pobaví, Jackie Earle Haley šokuje, tedy ty, kteří jej nejdříve viděli ve snímku Jako malé děti. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Jedna z mnohých ´´panických´´ komédií, ktoré sa rojili na začiatku 80. rokov. Sú takmer totožné, zmena je len v hereckom obsadení a vlastne to dá brať podobne, ako keď slávne PRCIČKY priliali do ohňa teen komédie hektolitry oleja a spravili renesanciu žánru. Niečo podobné tu bolo o viac ako dekádu skôr s PORKY´S. ()

DEXTER099 

všechny recenze uživatele

Není to tak špatný film jak by se někomu mohlo zdát,ale samozřejmě nečekejte zázraky a něco extra zapamovatelného,ale u dnes stejně známých hvězd jako je Tom Cruise jsem viděl i horší filmy z jejich začínajících kariér.Hlavní bylo,že pro mě film nebyl nějak trapný a i sem tam jsem se zasmál.Takže celkově za mě 50% a tři hvězdy. ()

FilmFan24 

všechny recenze uživatele

Komedie, kde se spolu poprvé setkali mladí a začínající Tom Cruise, Rick Rossovich a John Stockwell. Později si to spolu zopakovali v nářezu jakým byl "Top Gun". Cruise si pozici megahvězdy udržel dodnes, Stockwell přešel k režírování filmů a Rossovich tak nějak úspěchy z mládí dál už nezúročil... ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Akysi predchodva Americkeho Kolaca /American Pie 1999/, ide tam hlavne o to, ako partia chlapcov chce sex s holkami, a vsetko sa toci okolo toho. Stred sa vlecie a je nudny, trochufilm potiahol do priemeru slusny zaver na srotovisku : 60 % ()

c.tucker 

všechny recenze uživatele

Taková normální young komedie, kde je parta kluků a chtěj si užít v Mexiku, ale nevyvede se jim to podle představ. Moc zábavné to zrovna není, ale je to jedna z prvních rolí Toma Cruise. ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Žádná velká sranda to teda není. Přiblblí mladí kluci a kromě mexikánců tu přihrávají i budoucí kvalitní herci. Nebýt scén z vězení, kdy září postava mísního bijce s hlasem Arnolda (v českém dabingu), nestál by tenhle film za shlédnutí. Zábavné teda bylo ještě to, že polovinu mužských postav dabuje Trávníček. A docela si to užívá, takže doporučuji jedině v českém znění. ()

TO 

všechny recenze uživatele

čtyři studenti si zajedou do Mexika užít sexu a dostanou se do řady komických i nebezpečných situací. Zábavná, pohodová, zdařilá teenagerská komedie. ()

JohnSmith 

všechny recenze uživatele

Tak jestli tohle je bláznivá komedie,tak já jsem čínskej bůh srandy. Nebylo to ani trochu vtipný. Takže dobrodružství? No, nijak zábavné. Prostě nuda k ukousání ()

Reklama

Reklama