Reklama

Reklama

Napínavé francouzské krimi líčí nemilosrdný boj dvou soupeřících policejních oddělení. Šéf speciálního oddělení boje proti gangsterům Fush se snaží v rámci možností hrát čistě a bez podrazů. Ale nedá se říct, že by jeho kolega z kontrašpionáže, inteligentní a cynický komisař Ballestrat, ctil za všech okolností zákon. Ballestrat čeká na vhodnou příležitost, jak svého protivníka i s jeho mladou kolegyní zničit. Ta se brzy naskytne a válka policajtů začíná. Claude Brasseur byl za svůj výkon oceněn Césarem – nejvyšším francouzským filmovým oceněním, jeho partnerku ztvárnila krásná Marlene Jobertová. (Česká televize)

(více)

Recenze (70)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Kde sa dvaja bijú, jeden prehrá a možno v konečnom dôsledku obaja a nakoniec aj všetci navôkol. Nejde o spoiler, skôr o to, ako budete Vojnu policajtov v jej závere vnímať. Stará francúzska krimi škola ako ju máme radi, ale s trochou menej šťavy, než v tých najlepších kúskoch. Prím hrá Marléne Jobert, ktorá musela byť sexuálny objekt aj vo filmoch, kde by ním vôbec byť nemusela, stačilo byť len policajtkou, ale je jasné, že išlo o ťah smerom ku publiku a potvrdenie jej typu postáv. Pre niekoho môže ísť ale bez problémov o jeden z vrcholov žánru svojej doby a miesta, asi pôjde aj o to, koľko ste z tohto kútu Európy videli policajných záležitostí. ()

Šakal 

všechny recenze uživatele

Tohle Frantíkům jde nejlépe! Výborná kriminálka ze staré školy, tak jak to mám rád! Dvě policejní složky jdou po zločinci Hectorovi Sarlatovi, mají spolupracovat na jeho dopadení , ale již od samého začátku je divákovi jasné ( ostatně mnohé napovídá sám název snímku ) , že tomu tak nebude! Přičemž první, kterou vede komisař Jacques Fush ( výborný Claude Brasseur ) " ctí zákony " , na druhé straně úplatní policisté " jdoucí přes mrtvoly " v čele s komisařem Ballestratem ( Claude Rich ). Opravdu parádní podívaná! Hvězdičku navíc dávám za Marlén Jobert ( to je žena s velkým Ž podle mého gusta ) a za stylový závěr ! ()

Reklama

noriaki 

všechny recenze uživatele

Spíš než o válku policajtů jde o kompetenční spor dvou různých oddělení, ale nepředstavujte si ho jako házení paragrafů a citování směrnic. Tohle jsou ostří hoši, kteří si s podrazem nebo sviňárnou hlavu nelámou. Problémy řeší tvrdě a nekompromisně. No a když to někdo odskáče, tak je to jeho chyba. Od Claude Richa jsem to jenom nečekal, ale jindy tak sladká Maléne Jobert už mě trochu vyděsila. Atmosféře to ovšem bez debat prospělo, takže i když film netočilo žádné režisérské eso, nehrál v něm žádný z ikonických drsňáků, a soundtrack nesložil ani Ennio Morricone ani Francois de Roubaix, vznikla kriminálka, která sebevědomě dotahuje ty nejlepší. ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Tak já nevím, asi jsem dnes večer neměla naladěno, správně naladěno.. Claude Rich mi nehorázně pil krev, což asi měl, dobrá tedy, nicméně to, co tu předvedla Marlène Jobertová, bylo tristní, nedokážu ji vzít na milost, ať se snažím, jak chci, nahota na úkor logiky mě zatím ještě nikdy nepřesvědčila.. A v závěru, zcela vyčerpána, jsem se musela smát.. Co dělali všichni ti nastoupení a připravení policajti? Stáli tam a koukali se? Co je mi platný zajímavý námět a způsob zpracování (pěkně natočeno), když to má takové nepřehlédnutelné mouchy.. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Parádní policajtská záležitost, která se mi líbila víc, než Francouzská spojka, když zůstanu v sedmdesátkách. Dvě policejní party jdou po stejném zločinci a kromě toho, že neváhají šikanovat a vydírat kohokoli, kdo by jim mohl pomoct, tak si dělají podrazy navzájem a strojí pochybné pasti, které občas stojí někoho z nich nebo nějakého civila život. A policejní šéf svým podřízeným vysvětluje, že "stát jim dovoluje zmlátit každého, kdo se jim nelíbí - teplouše, araby - a ještě jim za to platí". Plus je v obou partách zaháčkovaná stále ještě idealistická policajtka, která postupně přichází o poslední ideje... Brasser (Fush) je sympaťák a připomíná tu de Nira, na Jobert se pěkně kouká, ale herecky pokulhává, a Rich (Ballestrat) je dobrej studenej hajzl. Kamera a hudba mi přišly nic moc, neškodila by nějaká výraznější akční scéna (po vzoru té Spojky), ale zase je to příjemně sleazy - Jobert jde hned v první scéně full frontal, později ji skoro znásilní, pak ji vyšetřování zavede do pornokina...). Každopádně za mě jeden z nejlepších policajtských filmů a viděl jsem jich dost. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (1)

  • Claude Brasseur získal v roce 1980 za roli Komisaře Jacquese Fushe Césara v kategorii nejlepší herecký výkon. (Terva)

Související novinky

Zemřel herec Claude Brasseur

Zemřel herec Claude Brasseur

22.12.2020

Ve věku 84 let zemřel francouzský filmový, televizní a divadelní herec Claude Brasseur. Syn francouzských hvězd stříbrného plátna, Odette Joyeux a Pierra Brasseura, započal svou kariéru v roce 1956… (více)

Reklama

Reklama