Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Bostonská učitelka dějepisu Gail Hartmanová (Meryl Streepová) se ve volném čase věnuje veslování. Každý rok odjíždí s manželem Tomem a synkem Roarkem na tradiční výlet na divokou řeku poblíž kanadské hranice, kde kdysi pracovala jako průvodkyně. Hned na začátku plavby se rodina seznámí se sympatickým Wadem (Kevin Bacon) a jeho kamarádem Terrym (John C. Reilly), kteří mají stejnou cestu. Malý Roarke spatří ve Wadeovi správný chlapácký vzor místo věčně upracovaného otce. Jenže brzy se ukáže, že oba kumpáni jsou všeho schopní kriminálníci, kteří si plavbu na řece vybrali jako způsob útěku po provedené loupeži. A jelikož podcenili divokost řeky, budou potřebovat Gailinu pomoc… (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (242)

Orlau32 

všechny recenze uživatele

Průměrný "napinák" díky přítomnosti Meryl STREEP. Jinak dějově lze přesně dopředu odhadnout, jak to dopadne. Vůbec bych to nezařazovala do akčních filmů, spíše rodinný -dobrodružný. Vždyť se tam hlavně jedná o děti a jejich ochranu před hnusnými zabijáky. Zápornou roli hraje výborně Kevin BACON. Zdá se, že nejen v tomto filmu. Ale pohled na divokou řeku, její úskalí a nebezpečí stojí zato. ()

Vojcl 

všechny recenze uživatele

V rámci žánru průměr.. Místy je to docela napínavé, líbili se mi oba záporáci (slizký psychopat Kevina Bacona, tenhle typ rolí mu stejně sedí nejvíc a jako protipól - John C.Reilly, který je v podstatě jen hlupák, který se nechá ovládat jinými lidmi) a především postava manžela Merryl Streep. To je takový správný nehrdinský hrdina.. Na druhou stranu je to film, u kterého už na začátku víte jak to dopadne a vždycky jsem strašně nesnášel toho malýho spratka.. ()

Reklama

LoLaa 

všechny recenze uživatele

Tento film jsem pokaždé viděla jen na půl oka, poslouchala na půl ucha, většinou jsem při něm dělala ještě mnoho dalších věcí a moc jsem mu nevěnovala pozornost.. Teprve nedávno jsem se na něj konečně plně soustředila a s překvapením jsem zjistila, že se jedná o moc pěkný snímek s akorátní dávkou napětí, nadprůměrnými herci a úžasnou přírodou. ()

kajas 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že mě to od začátku chytlo. Sympatická akční Meryl s uťápnutým manželem a správně roztomile vykuleným synkem (malý Mazzello měl po "Jurském parku" ale úspěšné období!) musí bojovat nejen s přírodou, ale taky s dvojicí vrahounů. Jako bonus je navíc doprovázel krásný pejsek. Jak jsem řekla, chytlo mě to. ()

schizmo 

všechny recenze uživatele

Pěkně odsejpající a napínavý thriller, u kterého se příjemně bavíte, ale zároveň máte pocit, že je to film s tím nejpředvídatelnějším scénářem, jaký vůbec mohl být a tím pádem máte pocit, že něco podobného jste viděli už mockrát. Za velké plus beru herecký výkon Meryl Streepové, která hrála většinu, i těch nebezpečných scén, a parádní výpravu. ()

Galerie (66)

Zajímavosti (6)

  • Film se natáčel na řece Whitefish v Montaně. (inachisio)
  • Vyčerpaná Meryl Streep se zalekla, když jí režisér Curtis Hanson požádal před koncem natáčecího dne ještě o jednu scénu. Meryl předpadla přes raft a málem se utopila. Když se vrátila na břeh, řekla bledému a rozklepanému Hansonovi: "Pro příště, když řeknu, že něco nezvládnu, tak by mi měli ostatní věrit." Hanson okamžitě souhlasil. (HappySmile)

Související novinky

Čertova švígrmutr

Čertova švígrmutr

30.06.2006

Někteří charakterní herci hrávají v inteligentních hlubších filmech, když jim jde o umění a touhu něco po sobě zanechat. Z toho se ale objeví v tak prvoplánovém hloupoučkém čemsi, že se člověk… (více)

Reklama

Reklama