Reklama

Reklama

Vlak do Pusanu

  • Jižní Korea Boosanhaeng (více)
Trailer 3

Rozvedený Seok Woo (Yoo Gong) je workoholikem tělem i duší. Své malé dcery Soo-an (Soo-an Kim) si tak příliš neužije. Nyní má Soo-an narozeniny a za každou cenu si přeje navštívit maminku. Seok Woo souhlasí a společně se tak vydávají rychlovlakem ze Soulu do Busanu. Vlak je téměř připraven k odjezdu, jenže na poslední chvíli do něho naskočí nezdravě vypadající dívka. Stačí jedno kousnutí a následkem domino efektu během pár minut většina pasažérů zmutuje v krvežíznivé zombies. Pro ty zbývající právě začíná holý boj o přežití. (Psychor)

(více)

Recenze (425)

Klajnik odpad!

všechny recenze uživatele

Na tomhle filmu se vychvaluje hlavně osobnostní vývoj hlavního hrdiny. Ani ten však za moc nestojí. Jednak je předvídatelné, že k tomu dojde (samotná jeho malinkatá dcerka mu tak vyspěle nastavuje zrcadlo tím, jak mu promlouvá do duše: "Tak proto tě maminka nechala. Staráš se jenom sám o sebe." - nevěrohodné) a druhak ten samotný průběh povahové změny není příliš interesantní. Všechny ostatní aspekty považuji za obdobně neuspokojivé. Nenacházím nic působivého v obsahu ani formě. Nebyla to zábava a myšlenkově to též bylo prázdné. Respektive tou myšlenkou je, že když si budeme pomáhat, držet při sobě a občas se někdo obětuje, tak máme mnohem větší šanci na přežití. Takhle mi to však zní lépe, než to akcentované v ději. Výsledkem byla ztráta času - proto odpad. ()

Silviaxx 

všechny recenze uživatele

No, ja som snáď videla úplne iný film ako všetci ostatní. Vlak do Pusanu má zbytočne prepálenú stopáž, pri čom ja som už po hofine sledovania mala pocit, že som pri tomto filme strávila mladosť. To, že je dej situovaný vo vlaku je fajn. Vytvára to dostatočný priestor na nálož akcie a napätia. Jednoducho, chtiac nechtiac, sa tu vždy niečo musí zomlieť. Aj napriek tomu nie som schopná tento film pobrať a miestami ma nesmierne nudil. Samotní zombie boli nič moc a určite som ich už videla ako lepšie spracovaných tak aj (!!) lepšie odohratých. Chémia medzi postavami bola miestami až tragická a preto ma melodramatický záver nijak extra emocionálne nezasiahol. Domnievam sa, že je to viac menej zbytočný film, ktorý nič nové neprináša a keby som si mala vybrať z celej škály zombie filmov, tak tento je niekde na chvoste. Zároveň, neodporúčam pozerať s českým dabingom, to bola absolútna tragédia. Hoci som si stopercentne istá, že v origináli to taktiež nie je žiadne terno. ()

bolan 

všechny recenze uživatele

Menší intro a jde se na to. Co se rozjede jako solidní zombie díza, je bohužel postupně narušováno emotivním apelováním, které brzdí gore scény, kvůli kterým se na tyhle filmy díváme, ale můžeme být rádi, že je zde po delší době zase v rámci žánru malá vlaštovička a jak říkáme my zombíkáři: nemusí pršet, jen když kape. ()

Saur.us 

všechny recenze uživatele

Čistokrevná zombie řez zkombinovaná s emocionáolním patosem jihokorejského (asijského) filmu. Najednu stranu efektní, napínavé, gore ale nadruhou přemýšlivé a emočně oslizlé... ()

johnymdoe 

všechny recenze uživatele

Jihokorejské skvělé překvapení, JIHOKOREJSKÉ! Jeden vlak, několik hrdinů, jeden záporák a hromady zombíků. Člověk chvílemi nerozumí tomuto herectví. Sledováno v originálu s titulky čili v Korejštině a i ta je dost síla, ale to jen ze začátku, než se do toho člověk dostane. Líbil se mi příběh o tom jak se snaží skupinka přežít..klasika, ale jiná v tomto podání. Líbily se mi efekty a davové scény...opět jiné v tomto podání. Prostě celé to bylo jiné a být to Americké tak dám 4*, takto podpořím naše vzdálené východní sousedy a dám 5 a 85% Jen tak dál, tohle mi za to stálo...až na ten "happy end". ()

Matli 

všechny recenze uživatele

Dokonalý kříženec Snowpiercera a Světové války Z. Super rychlí korejští zombíci ve vlaku, co víc k tomu dodat. Akční scény nejen dobře natočené a že jich tam je požehnaně, ale i napínavé, hlavně to plížení mezi zombíkama :-) 84% ()

TheSpearCZ 

všechny recenze uživatele

Dobrý a hlavně slibný začátek filmu nabudí na pořádnou jízdu, kde až do poloviny opravdu všechno vypadá dobře, ale poté kdy se to mění na lidi proti lidem, přichází opravdové zklamání. (---SPOILER---) A přeměna hlavního hrdiny na konci stála opravdu za nic. (---KONEC SPOILERU---) Hodnotím čistým průměrem, ale mělo to teda na víc. Čisté 3* ()

Lucretius 

všechny recenze uživatele

Když už jsem tím vlakem jel (btw Busan na mě udělal daleko větší dojem než Seoul), řekl jsem si, v nejhorším si užiju alespoň nostalgii. Ale převažuje spíš zklamání, z v podstatě generické žánrovky zbyl jen pocit, že zombie žánr je mrtvý, nemá čím překvatpit a otravný. Naposled s ním smysluplně pohnul před dvaceti lety Snyder a od té doby je vlastně sám takovou zombie. ()

pilarius 

všechny recenze uživatele

Herci i efekty velmi dobré, jen je mi strašně líto, že se to neodehrávalo ve světě WWZ a onen vlak nemířil za záchranou na Sever s velkým S. To by podle mě byla teprve bomba. Takhle musím říct, že obzvlášť ke konci jsem se už trochu nudil. Sakumprásk mírný nadprůměr. Kdyby to samé stvořil Hollywood, hvězdička či hvězdičky by zdrhly před patosem, ale aspoň by ti Amíci pár zombíků zpracovali na kečup - to Korejci nějak bojkotovali. ()

johnywalker 

všechny recenze uživatele

Dvě hodiny uběhly jako nic. Rozhodně jedna z nejpovedenějších zombie-áren, co jsem viděl. Málokterý film podobného duchu mne tolik dojme a zároveň "baví". Krásné, brutální a nekompromisní, tak to mám rád... ()

Raziel_cz 

všechny recenze uživatele

Nadhodnocená klišovitá zombie mrdka, ke které mám tolik výtek, že nevím, kde začít. Jediná trochu zajímavá věc na tomhle filmu je, že se odehrává ve vlaku. Nutno ale rovnou říct, že mě z fleku napadají hned čtyři mnohem lepší filmy se stejnou kulisou. Od Korejců jsem čekal podstatně nevybíravější zážitek, než známe ze západu – a uvedením prvních nakažených se jim to vlastně daří. Jenže pak už to je jenom sbírka nejprovařenějších témat a zvratů, sesbíraných napříč žánrem a křečovitě narvaných do pěkně frustrujících dvou hodin, kde nefunguje ani to, co by zákonitě fungovat mělo. Zlatý Úsvit mrtvých. Sakra, zlatá World War Z. ()

kkarx 

všechny recenze uživatele

Zombie žánr je už sice trošku ohraný, přesto se Vlaku do Pusanu podařilo přidat své poselství ve kterém lidskost nahrazuje všechny chybějící gore efekty. Příznivce brutalit to zklame, jenže ono o ty nakažené vlastně ani tolik nejde, to je jenom dramatické pozadí vztahu přehlížejícího otce zahlceného a deformovaného svoji prací a jeho smutné osamělé dcery. ()

Rathalos 

všechny recenze uživatele

Tak to bol najlepsi zombie horor,aky som kedy videl,kde sa hrabu americania,je to dalsi dokaz toho,ze holywood uz nie je miesto,kde sa robia naj filmy,bol to ultra mega sikmooky krvavy narez s biiiiiiiiiig napatim,klobuk dole,skvely movie...:-) ()

Ben Nevis 

všechny recenze uživatele

Korejské překvápko. Po filmech plných asijského pitvoření a přehrávání jsem měla možnost shlédnout něco, co funguje na akčním poli i v emoční rovině. Tak dobře sestříhaný akční film u scén z vlaku jsem už dlouho neviděla. Žádná scéna není zbytečná a všechny na sebe navazují, jak mají. Postavy jsou také rozumně sympatické či nesympatické, aniž by bylo nutné znát jejich životopis, a nestyděla jsem se za pár slziček. Připomínalo mi to staré americké katastrofické filmy jako např. Skleněné peklo. ()

Wallis3 

všechny recenze uživatele

Tohle nebyla prachbídná akce emerických hrdinných vojáků, tohle nebylo bezduchý gore-no ono to nebylo gore vůbec, škoda, trocha by ho neuškodila-tohle bylo o přežití hrstky lidí ve vlaku. No byl to plnej vlak lidu, jehož osazenstvo postupně řídne. A dalo se na to koukat ()

Eluin 

všechny recenze uživatele

Solidní žánrový příspěvek z Asie. Zejména první polovina je dost napínavá, nicméně samotný žánr zombie filmů to krom několika pozoruhodných nápadů s vlakem zase tak moc neobohacuje. ()

Související novinky

Tvůrce Vlaku do Pusanu bude točit pro Netflix

Tvůrce Vlaku do Pusanu bude točit pro Netflix

27.04.2020

Režisér korejského zombie hitu Vlak do Pusanu z roku 2016 Sang-ho Yeon chystá pro Netflix novou animovaní sérii. Ještě letos by měl režisér přivést do kin pokračování svého zombie hororu pod názvem… (více)

Virová nákaza ve filmech

Virová nákaza ve filmech

15.03.2020

Momentální krizová situace reagující na probíhající šíření viru Covid-19 měla mimo jiné za následek i uzavření veškerých kinosálů, což pochopitelně vedlo k tomu, že distributoři začali rušit či… (více)

Reklama

Reklama