Reklama

Reklama

Vlak do Pusanu

  • Jižní Korea Boosanhaeng (více)
Trailer 3

Rozvedený Seok Woo (Yoo Gong) je workoholikem tělem i duší. Své malé dcery Soo-an (Soo-an Kim) si tak příliš neužije. Nyní má Soo-an narozeniny a za každou cenu si přeje navštívit maminku. Seok Woo souhlasí a společně se tak vydávají rychlovlakem ze Soulu do Busanu. Vlak je téměř připraven k odjezdu, jenže na poslední chvíli do něho naskočí nezdravě vypadající dívka. Stačí jedno kousnutí a následkem domino efektu během pár minut většina pasažérů zmutuje v krvežíznivé zombies. Pro ty zbývající právě začíná holý boj o přežití. (Psychor)

(více)

Recenze (425)

xmy 

všechny recenze uživatele

Vlak do Pusanu je v podstatě Světová válka Z s železničářskou tématikou. :D Podařený film, pořád se něco děje, tj. napínavý děj, akce,... prostě pobaví. Bavil jsem se asi i o něco málo více než u zmiňované WWZ. ()

animario 

všechny recenze uživatele

Celkem podařenej korejskej zářez do kategorie zombie horrorů/thrillerů.Prostředí uzavřenýho vlaku má svý klady,prostřední třetina pouti do vagonu č.13(?)asi nejlepší atmosféru a spád. Jen to asijský tlačení na city to kazej,závěr na mašince byl trochu úsměvnej. 3,5* ()

P.J.2 

všechny recenze uživatele

Debilní chování Asiatů tu předvádí prim. Vůbec se nedalo sžít se s postavami a ten debil v kvádru by si zasloužil pověsit za koule do větru. ()

domirovec 

všechny recenze uživatele

Vlak do Pusanu je zombie snímek, který jsem z nějakého záhadného důvodu nedokázal dost dlouhou dobu dokoukat. A nevím proč tomu tak bylo. Každopádně když už jsem usoudil, že film dokoukám, usoudil jsem dobře. Napínavé je to teda ukrutně, atmosféra sice docela chybí, ale budiž. Postavy se čas od času chovají lehce nepřijatelně a nelogicky, ale znovu, budiž. Samotná zápletka však funguje hodně pěkně, i přesto, že je už tak po tisícáté zrecyklovaná. Pozitivní pocity však z toho pořád mám a každý kdo rád typické fajn zombikárny mi dá za pravdu, že Train to Busan stojí za zhlédnutí. 4/5 ()

bararich8 

všechny recenze uživatele

Další nabušená korejská záležitost a to jak akcí, tak emočně. Tempo je po většinu času hodně nabité a za rychlé zombíky palec nahoru. Smrtí hlavních aktérů si to nezadá s Hrou o trůny a tak nikdy nevíte, na čem jste. Sice by jí trocha krácení neuškodilo, ale jinak paráda. Solidní 4* ()

Kiisaki 

všechny recenze uživatele

Nepamatuji si, kdy jsem naposledy seděla u filmu jako na jehlách a nechala jsem se do děje vtáhnout natolik, že jsem měla ve vypjatých momentech chuť na postavy křičet. Vlak do Pusanu možná není dokonalý film, ale pokud jde o tématiku zombie, patří do naprosté špičky. Lidské reakce i charaktery působí realisticky - od hrdinského altruismu přes pudovou opatrnost až po tu nejohavnější formu sobectví. Zombie jsou krvelační a draví, ale vše se obešlo bez nevkusného lítání střev a podobných nechutností. Dokonce to šlo i bez jediného výstřelu. ()

misbos 

všechny recenze uživatele

Korejskej "vlakovej" film? To nemůže bejt špatný. A - není, je to výborný! To, jak tady využívají skleněný plochy jako reálný i pomyslný dělící roviny napříč skupinama i rodinama, je paráda. ()

figliar 

všechny recenze uživatele

Nie som síce fanúšik zombie filmov, ale tento kórejský kúsok mi vážne sadol. Nejedná sa ani tak o hororový aspekt filmu, dôležité sú najmä príbehy jednotlivých postáv. Novinkou a veľký plus je aj prostredie a originálne postavy. Dej je síce celkom nepredvídateľný, ale zopár nečakaných udalostí posúva kvalitu o triedu vyššie. Za posledné roky najlepší dilm svojho žánru. ()

gazogazo 

všechny recenze uživatele

Tak jsem zase po dlouhé době přesvědčil polovičku a zkusili jsme východní umění.. no. Samozřejmě že ne moc autentický , žejo .... No nic, k filmu. Docela zábava ! Zase jsem v tom viděl nevyužitý potenciál, kdy se tvůrci nechali ošálit a po pár působivých scénách si řekli že zbytek udělají klasický..vlastně jsem dlouho neviděl tenhle typ hororu , takže jsem od filmu odcházel spokojen ()

CharlieSs 

všechny recenze uživatele

Úžasný, ale nedokážu dát 5*, protože mi to tak trochu zlomilo srdce. Někdy si říkám, proč sleduju takové filmy, když vím, co to se mnou dělá ;-; ()

Kingjiri 

všechny recenze uživatele

Velký překvapení a hodně slušná zombie podivaná, která s akcí nebo napětim moc nešetří. Jen je škoda, že svižný tempo vyprávění zejména v druhý půlce sem tam naruší zbytečně melodramatická vsuvka nebo zvláštní vtípek (na asijskou kinematografii je toho však velice po skromnu). Jinak nuda vážně nehrozí a mile překvapily i scény mimo vlak, kterejch oproti mym očekávánim bylo docela dost a nakonec se díky tomu tenhle zdánlivě komornější biják hodně přiblížil kvalitním hollywoodskejm béčkům. Taky jsem uvítal, že časem poněkud monotónější příběh v podobě boje se zombíkama oživil spor mezi samotnejma cestujícíma. Kdyby se druhá půlka prostříhala, čimž by se zbavila pokusů o slzopudný chvilky a skončilo se výstřelem, možná bych uvažoval o pátý hvězdě. Čtvrtá hvězda za akci, filmařinu, napínavou atmosféru a překvapivou úmrtnost postav. ()

Vabr 

všechny recenze uživatele

Filmy z Asie popravdě rychle přeskakuji, ale tento mě zaujal, jak tím, že je z roku 2016, tak hodnocením i tím, že se jedná o zombie film. Takto jsem dlouho napnutý opravdu nebyl! Zombíci jsou ukrutní a velice povedení. Prostředí je originální též. Jen ta zastávka v posledním depu je trošku horší než předešlá část filmu. Konec je takovej lehce špatnej, ale to film nějak nekazí, takže dobrých 5 hvězd míří do Asie. VYHODNOCENÍ: TAK HOLKA DOSTANE DRUHOU KONZOLI A ONA SE NA NI DOSLOVA VYSE*E!?! ()

deLaFere 

všechny recenze uživatele

Chci poděkovat Martrixovi za tip na film, bez jeho komentáře a hodnocení bych to přešel. Jihokorejský horor s poselstvím? Neuvěřitelný nářez, jak napětí, tak emoce, už dlouho mě něco tak nevcuclo jako tohle. Postava děvčátka je naprosto dokonalá, dítě budující mosty a ukazující debilitu společnosti. Nelíbí se vám chování většiny? Tak takhle se ta většina určitě bude chovat, až něco opravdu přijde. Je to prostě neskutečný, film nakonec ukazuje skutečné životní hodnoty, které se dnes vytrácejí. Závěrečná vzpomínka otce s pocitem, co pro dceru udělal, super. Píseň v tunelu, bomba! Dokonalá postava Dong-seoka a především zpočátku jeho ženy. Prostě paráda. A to vůbec nekomentuju to napětí. ()

helraiser 

všechny recenze uživatele

No tak tohle byla mrtě ukrutná zombie jízda a to doslova. Atmosféta luxusní, napětí nás neopustí celou dobu a máme tu i sociální aspekt. Zombíci solidní a po modernu zrychlení, takže o zábavu je postaráno. Celkově se jedná o hodně solidní podívanou. ()

AxelWers 

všechny recenze uživatele

Nečakal som žiadne zázraky, keďže filmov s podobnou tematikou tú máme veľa ako napr. O 28 dní, Svetová vojna Z či notoricky známy Resident Evil, ktorý je akousi vlajkovou loďou zombie filmov. Vlak do Pusanu ako keby preberal z každého filmu niečo (o porovnaní týchto filmov by sa tu dalo písať celé hodiny, ale tomu sa nechcem venovať), začne to nepokojmi, ktoré sa rýchlo šíria naprieč celou krajinou, ale rýchlo sa zistí, že to nebudú len také obyčajné nepokoje a keď počty dezolátov začnú prerastať nad počtami normálnych, tak dej začne naberať spád a postupne sa mení na krutú vyvražďovačku, ktorá neberie ohľad na nikoho a divák sa začne pýtať sám seba, či sa niekto vôbec dožije záverečných titulkov. Ja som sa dožil. ()

Související novinky

Tvůrce Vlaku do Pusanu bude točit pro Netflix

Tvůrce Vlaku do Pusanu bude točit pro Netflix

27.04.2020

Režisér korejského zombie hitu Vlak do Pusanu z roku 2016 Sang-ho Yeon chystá pro Netflix novou animovaní sérii. Ještě letos by měl režisér přivést do kin pokračování svého zombie hororu pod názvem… (více)

Virová nákaza ve filmech

Virová nákaza ve filmech

15.03.2020

Momentální krizová situace reagující na probíhající šíření viru Covid-19 měla mimo jiné za následek i uzavření veškerých kinosálů, což pochopitelně vedlo k tomu, že distributoři začali rušit či… (více)

Reklama

Reklama