Reklama

Reklama

Vlak do Pusanu

  • Jižní Korea Boosanhaeng (více)
Trailer 3

Rozvedený Seok Woo (Yoo Gong) je workoholikem tělem i duší. Své malé dcery Soo-an (Soo-an Kim) si tak příliš neužije. Nyní má Soo-an narozeniny a za každou cenu si přeje navštívit maminku. Seok Woo souhlasí a společně se tak vydávají rychlovlakem ze Soulu do Busanu. Vlak je téměř připraven k odjezdu, jenže na poslední chvíli do něho naskočí nezdravě vypadající dívka. Stačí jedno kousnutí a následkem domino efektu během pár minut většina pasažérů zmutuje v krvežíznivé zombies. Pro ty zbývající právě začíná holý boj o přežití. (Psychor)

(více)

Recenze (425)

Kortexo 

všechny recenze uživatele

Brilantní zombie horor plný emocí s logickým dějem a správným koncem.Zhlednutím tohoto filmů jsem uctil památku George Romera, který nás nedávno opustil... ()

LukeKiller 

všechny recenze uživatele

Ja tieto kórejské filmy nechápem. Zombie a akčné scény sú fajn, aj ten záver sa dal, ale to medzi tým... Tie akože dramatické debaty, stupňovanie situácii... Meh. ()

thomasnikrs 

všechny recenze uživatele

Takže asi takhle: když na začátku filmu oživla sražená "srna", bylo mi jasný, že to nebude jen tak... Pak se nic nedělo, řešil se rozvod a dítě vyrůstající bez rodičů, až po nastoupení do vlaku vše začíná umírající ženou ve vlaku. Obrátky, které to pak nabralo byly opravdu fascinující. Korejci se zřejmě rozhodli ponížit amíky s jejich Válkou Z. Se ženou u nás převažoval smích, až doslova záchvat smíchu, jak s neuvěřitelnou odvahou něco takového mohl někdo natočit. Po půl hodině jsme film přerušili, ale pak se zvědavostí, že když jsou zde jedinci, kteří dali i pět hvězdiček, nás třeba na konci nečeká něco překvapivého a nepřipravili bychom se o strhující závěr. Takže po bitkách ve ve vagonu, přesuny ve tmě, inteligentními debatami mezi účinkujícími, srdceryvními scénami o jménu nenarozeného korejce, sebeobětování hlavních hrdinů, vykázání skupinky hlavních hrdinů z řad přeživších, že co když jsou nakažení, megascénu, kdy se kvanta zombie drží za lokomotivu v chumlu vláčejícím za ruce čtyř zombie.. až po závěr, kdy jsem slyšel hovořit prvního zombieho (jediný záporák žádal o záchranu, aby se dostal ke své mamince), tak i spatření jediného již proměněného zombie se svědomím a projevení otcovské lásky, že již proměněn spáchal již jako zombie raději "sebevraždu" až po totálně závěrečný rozkaz zastřelit dvě postavy, které vojenský odstřelovač nemoho. ve tmě tunelu rozeznat, ale nabyl vědomí, že tak odpornou písničku, nikdo z nakažených nemohl zazpívat a proto je označil za "přeživší" a rozběhlo se k nim půl armády na jejich záchranu. Takže jedna hvězdička jako přímluva od ženy, která prohlásila, že zombie herci podali opravdu strhující podívanou a někdy zřejmě hráli až do "první krve"... :-) NO JE TO SRAČKA NEVÍDANÁ...:-) Nemá Troška v Koreji nějakého příbuzného??:-) ()

vlKousek 

všechny recenze uživatele

Jo, docela slušná vyvražďovačka ve velkém. I dobře natočeno, prostě stylovka. Kdo má rád zombie apokalypsy, přijde si určitě na své :-) ()

adamix 

všechny recenze uživatele

Skutočné obohatenie zombie žánru. Tentoraz na ázijský spôsob. Čakal som viacej gore (však Ázia), ale chybičku krásy to z tej tolerancie nerobí. Film ponúkne väčšie napätie a lepšie postavy, ako väčšina amerických hitoviek. Okrem toho je aj raritné to, že žiadna postava nie je nesmrteľná (viď Brad Pitt, ktorého nedorazil ani pád lietadla napadnutého zombošmi). S postavami sa pracuje a na každú si počká vlastný osud. Prekvapenie, až na pár logických prešľapov a momentu, kedy sa mŕtvoly stali náhle pomalšími a nemotornými, len aby sa hrdinovia dokázali cez nich prebyť. Kórejská pochúťka. Za mňa 85%. ()

Gamekeeper77 

všechny recenze uživatele

I přes notnou dávku skepse jsem se na Filipovo doporučení tenhle film odhodlal skouknout a ztráta času to rozhodně nebyla. Zdá se to bejt sice další z řady ničím nevyčnívajících zombíckých survivalů, jakých vám Walking dead nasere deset do tuctu, s postupující stopáží ale tenhle šinkanzen začne pěkně nabírat na rychlosti, až nakonec dofrčí do strhujícího a dost emotivního finiše, u kterýho skoro až slza ukápne. Po technický stránce je Vlak do Pusanu taky hodně povedenej (obzvlášt uchvacující je předposlední akční scéna lokomotivy táhnoucí na chvostu mračno hladovců), takže mi nezbejvá nic jinýho, než ty čtyři dát a nechat si doporučit nějakou další příjemnou Koreu. 75%. ()

Nathaniell 

všechny recenze uživatele

Když pominu všechny ty moralistický hnusy, který vám už v první půlhodině polezou ušima a následující hodinu a půl vám co pět minut rozvibrujou prdel, protože ani ta už nebude souhlasit, zbyde vám celkem obstojný zombie filmek, lehce připodobňující Světovou válku Z... Některý zdlouhavý a patetický scény si mohli tvůrci odpustit a zkrátit stopáž o půl hodiny mi přijde jako geniální krok správným směrem... 3* ()

helrohir 

všechny recenze uživatele

Tradičný a schematický "zombie survival" thriller, so všetkými žánrovými klišé a typickými režijnými postupmi. Budovanie atmosféry na začiatku filmu je zvládnuté celkom na úrovni, a v podstate aj gradácia deja s emocionálnym vyvrcholením je premyslene vystavaná. Príbeh je tak trocha aj sociálnou sondou do duše človeka, ako sa každý jednotlivec zachová tvárou v tvár nebezpečenstvu. Film ma zbesilé tempo, fajn efekty, ale na druhej strane niektoré scény mi prišli až nechcene smiešne. Rovnako tak v niektorých prípadoch absolútne iracionálne konanie postáv mi dokázalo zdvihnúť tlak. Taktiež podobný druh filmu musí diváka svojím prevedením zamraziť do kresla, čo sa v tomto prípade nepodarilo, a preto hodnotím prísnejšie. 60%. ()

nula87 

všechny recenze uživatele

Slušná zombie jízda v korejském rychlovlaku (a nakonec i pomalovlaku). Tempo trochu kolísá, stejně jako rychlost a agresivita zombíků, ale je to slušná žánrová jednohubka. 65% ()

liquuid 

všechny recenze uživatele

Natocene je to hezky, plno akce, zvratu, napeti. Problem mam s tim, ze neverim tem emocim postav. Prijde mi to tlaceny do divaka az moc na silu. Dalsi veci je, ze pro korektnost nedava smysl, ze nekdo je kousnut a nakazen behem par sekund a u hlavnich postav to trva mnohem delsi dobu. Sympaticky pokus, ktery ma k Bradovi daleko, ale urcite neurazi. ()

WolfIssen 

všechny recenze uživatele

Absolutní patos a zklamání. 118 minut zbytečných scén, melodramatických emočních výlevů, nesmyslného děje i akce. Zahozený čas. ()

RigorMortis 

všechny recenze uživatele

Kórejskí zombíci sú rýchli, nasratí a nekoordinovaní a na spôsobenie apokalypsy vo vlaku stačí, aby sa doň jeden z nich nenápadne vtrel. Film sa rozbieha pomaly a takmer celý dej sa odohráva v jednom jedinom vlaku (čím mi film pripomenul Snowpiercer). Nechýba ani pár melodramatických scén (napr. obetovanie sa jedného z hlavných hrdinov po nákaze). Len ten záver mi prišiel trocha uťatý. ()

Blazkowicz 

všechny recenze uživatele

Pomaličku se dostávám k filmům, které jsou na čekací listině už hodně dlouho. Ono jak je mám zaškatulkované k nějaké události nebo období, tak pořád jen čekají a čekají až to bude. Ale to jen tak na úvod. Korejci filmově umí, aspoň tak soudím, no tady se zrovna moc nevyznamenali. Herci buď neumí hrát anebo hrají jak v ochotnickém divadle. Nedovařený dabing taky zrovna nepomohl. Chybělo mi tam nějaké vzrušení nebo tak něco. Bylo to takové chladné. Zombies se povedly, příběh až na nudnou závěrečnou půlhodinu taky. A samozřejmě stupidní konec. Existovalo asi milión způsobů, jak si s tím chlapem poradit, ale borec se prostě musí nechat kousnout do ruky. 3* ()

mivr 

všechny recenze uživatele

WaW! naozaj jeden z najlepších zombie filmov za posledné roky, asi ešte lepšie než World War Z oveľa lepšie. Šikmooký obyvatelia to naozaj vedia. ()

DonBraso 

všechny recenze uživatele

Žádná velká hitparáda to nebyla,ale špatný to rozhodně také nebylo.Nejvíc jsem se obával vlaku jako celku,jak v něm nás udrží rejža v napětí,když je to vcelku sterilní prostředí, leč neoukoukané v tomhle žánru.Jediný kdo byl pánem vlaku, byl vždycky už Casey Ryback:).Ale pojďme k filmu.Celé se to chvilku nese na vlně korejských nudlí a různých potvor,kdy potvory přetvořené během mrknutí oka,jdou rychlostí blesku po lidech.Pěkné masky musím vynachválit,celková konzistence pojetí i pár nápadů je pěkná.Bohužel tušíte,že tohle nevydrží věčně a i divák občas zapne u filmu mozek.Špatný nebylo určitě,že i vlak se občas během cesty zastavil a mrknem se co na nádraží si koupíme za sváču v akci.Ano,akce byla místama skvělá a někdy až dětinská,která se už jen opakovala,kdy měla svoje světlé vyjímky,ale někdy už prostě přestala bavit a film díky dlouhé stopáži brzdil celou soupravu.Samozřejmě pár nápadů bylo,kdy tvůrčí tým vymyslel,že ve vozech se dá přelepit sklo,protože zombíci vidí jen oči normálních lidí,což je vede do transu jak vosu na bonbón a utíkaj jak Forrest Gump.Pak samozřejmě různě si říkáte,že skupinkovanost ve vlaku je celkově scenáristá laskomina,tak jedna parta to peče pomalu za kabinou řidiče,kdy ten řidič si jel jak pán neustále a přitom vypadal,že ten mohl skončit na jídelníčku jako první a druhá prochází soupravou jak v Tekken.Celkově casting herců žádná sláva.Jeden co maká neustále v práci a chce jednou udělat svojí holčičce radost a jet za matkou,hrál sice fakt takovýho ňoumu,ale spíš to byl Rambo ve vlaku a nesympatickej škvor.Pak pár NPC postav,kdy divák už odpočítává kdo vypadne za dalším střihem do samotný konec.Osobně jsem tipoval špatně průběh konce filmu.Představoval jsem si ho né tak vykořesťovaný na city do morku kostí.Holčička si tu písničku mohla nechat na hudebku,zas v kontextu filmu se vlastně sedla skvěle do závěrečných titulek.70% ()

Facerr 

všechny recenze uživatele

No teda smekám tupé. Po dlouhý době pěknej zombie napínák. Jo, trochu si člověk musí zvyknout na korejštinu, ale pak už to docela jde. Mentalita týhle země je navíc cejtit na každým záběru. Nejvíc se to projevuje ve snaze gradovat, až přehánět některý scény. Když se do toho ale člověk vžije, zase tolik to nevadí. Prostě páni filmaři dělali zombícký umění a to se jim povedlo. ()

Související novinky

Tvůrce Vlaku do Pusanu bude točit pro Netflix

Tvůrce Vlaku do Pusanu bude točit pro Netflix

27.04.2020

Režisér korejského zombie hitu Vlak do Pusanu z roku 2016 Sang-ho Yeon chystá pro Netflix novou animovaní sérii. Ještě letos by měl režisér přivést do kin pokračování svého zombie hororu pod názvem… (více)

Virová nákaza ve filmech

Virová nákaza ve filmech

15.03.2020

Momentální krizová situace reagující na probíhající šíření viru Covid-19 měla mimo jiné za následek i uzavření veškerých kinosálů, což pochopitelně vedlo k tomu, že distributoři začali rušit či… (více)

Reklama

Reklama