Reklama

Reklama

Vlak do Pusanu

  • Jižní Korea Boosanhaeng (více)
Trailer 4

Rozvedený Seok Woo (Yoo Gong) je workoholikem tělem i duší. Své malé dcery Soo-an (Soo-an Kim) si tak příliš neužije. Nyní má Soo-an narozeniny a za každou cenu si přeje navštívit maminku. Seok Woo souhlasí a společně se tak vydávají rychlovlakem ze Soulu do Busanu. Vlak je téměř připraven k odjezdu, jenže na poslední chvíli do něho naskočí nezdravě vypadající dívka. Stačí jedno kousnutí a následkem domino efektu během pár minut většina pasažérů zmutuje v krvežíznivé zombies. Pro ty zbývající právě začíná holý boj o přežití. (Psychor)

(více)

Recenze (425)

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Jedinou chválu hodlám vyslat směrem k poměrně originálnímu ději. Dokonce ani geniální divák netuší, co bude v kterémkoli okamžiku následovat. Postapokalyptické scénáře mám hodně rád a zombie ve filmech rozhodně můžu. Tito nemrtví hošíci mi ovšem příliš nesedli. Jejich tělo bylo ve hnilobném rozkladu, přesto by mohli z fleku vyzvat černouška Bolta na sprint. Skoro celý děj je navíc zasazen do vlaku a není tak příliš prostoru vymýšlet s nimi nějaká velká komba. Jednotlivé postavy mají zcela šablonovité role - pracovitý tatínek, který dohání celoživotní zanedbávání dcery, neohrožený kulturista se senem v hlavě, bezdomovec s prochlastaným mozkem, těhotná paní, apod. Snímek má opět zcela zbytečně přestřelenou stopáž. Snímky z Jížní Koreje mají snad nařízené zákonem se otřít minimálně o dvě hodiny. Jsem toho názoru, že horor by se měl pouze ve výjimečných situacích dostat přes 90 minut. Z tohoto nedostatku plyne obrovské množství zbytečných minut, které zajistily, že se snímku zkrátka nepodařilo vybudovat patřičnou atmosféru. Za mě lepší hvězda. ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Rozhodně jeden z těch lepších Zombie filmů, co jsem zatím viděl (28 Days/ Weeks Later už přes 10 let nepřekonán). Velkým plusem je prostředí vlakových nádraží a vlaků samotných. Chvílemi jsem měl husí kůži. Tohle se vážně Korejcům povedlo. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Hodně dobrý korejský horor. Ani jsem nečekal, že mě to tak chytne. Akce je udělaná dost povedeně. Film skvěle pracuje s napětím a emocemi, takže se do postav lehko vžijete. Co začne jako nevinná jízda vlakem, skončí jako boj o přežití. Pár náhodných cestujících musí spolupracovat, aby přežili. Povede se to ale všem? Vážně je to síla. "Není to vaše vina." ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

World War Z na korejský způsob. Tam, kde si amíci vystačí povětšinou s přímočarou akcí, nasadí Korejci to své pověstné kouzlo. Ani nevím, jak ho nazvat, ale modří již vědí. Balancuje to přesně na hraně, ale až na kýč to jde jen výjimečně a na na jazyku zanechá tu pravou, asijskou příchuť. Mňam, zase jsem si pochutnal. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Dokonale vysoustružená a funkční filmová šablona. Kladný hrdina, který se v kladného změní pod tíhou okolností, moralizující dítě, obětující se dobrák od kosti alá Rambo, těhotná žena (neporodila) a plejáda dalších rozličně dojemných a vyprofilovaných postav proti stádně se chovajícím "těm zlým", odsouzencům k popravě, s vůdcem, nejodpornějším z odporných, jak jinak. Zombie pozadí moc fajn, kvitoval jsem několik žánrových lahůdek, např. nemrtvá srna, bohužel nikoho nekousla, či lidské deště z vrtulníků či oken nádraží. Filmové řemeslo na jedničku, akce a napětí kopec, dvě hodinky uběhly jako voda. Dal bych čtyři, ovšem dětská hrdinka hrála jako o život a strach o ni a její vztah s otcem mě zkrátka a jednoduše odzbrojil. Byl to účel, bylo to klišé, ale proč si hrát na cynika. Za pět. ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Toto teda bola ale parádna jazda. Priamo do Busanu. Vlakom. A vo vlaku riadna mela. A nie vždy za ňu mohli zombie ľudia. Dobre to tí Kórejci natočili, ja som sa bavila. ()

Happens 

všechny recenze uživatele

Určitě je to ten lepší film z kategorie Zombie movies. Zombie mají uvěřitelné pohyby a "inteligenci". Postavy se velice brzy vykrystalizují v protagonisty a antagonisty, každý se drží své psychologie, kromě hlavního hrdiny, kde ujede logiky změny z egocentrika ve všeobětavého. ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Sang-Ho Yeon by určitě měl natočít víc takovýhle filmu se zombi. Sice rychlé zombie nemusim, ale pomalý už nikdo netočí, kromě TWD. Tak jsem si na rychlý začal zvykat a tohle byla fakt bomba. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Na Koreu ultimátní zábava připomínající zombie patálie Breda Řiťa.Dynamika v první půli, fajn akce, slušný masky a efekty...jenže...sem tam opravdu otravná postava, zbytečně dlouhá stopáž, hloupý konec a ta malá ufňukaná piča to přežila.Při jejím nesnesitelném ječení a fňukání budete mít chuť zapálit nejbližší korejskou školku.65%. ()

ainny 

všechny recenze uživatele

Ach ta východní Asie. Občas mě donutí se podívat na žánr, který mě u ostatních produkcí nechává chladnou. Stejně tomu bylo u Vlaku. A světe div se! Mě to bavilo. Děj nedrhnul, sem tam se objevil jemný humor, který v rámci žánru není až tak obvyklý. I když popravdě nevím, jestli byl úmyslný, nebo jsem to tak vnímala jenom já, která se prostě zombie neumím bát a přijdou mi směšné. Ale dějově byl film opravdu skvěle napsaný a natočený. Navíc se mi líbil konec. Celou dobu jsem tipovala, kdo přežije, rozčilovala se, když mi tip nevyšel a ve chvíli, kdy... jsem utrpěla menší šok, protože to jsem nečekala. Co jsem naopak čekala byla ta špetka patosu ve finále. Nebyli by to Korejci, aby se přece jenom nesnažili z diváka vymáčknout trochu těch slzavých emocí. :^) ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Zápletka s vlakem plném zombie, vypadala zajímavě, zpracování však je velice slabé a v celých dvou hodinách jsem nenašel prakticky nic, co by mě jakkoliv zaujalo. Slabá akce, nudné postavy, nefunkční emoce. ()

classic 

všechny recenze uživatele

Ty KOKSO !!! Prepáčte mi to, ale musím jednoducho začať takto sedliacky... Kto je to Sang - ho Yeon ? Je to režisér tohto filmu, ktorý ma načisto priklincoval do sedačky na obdobie strhujúcich dvoch hodín !!! Je to jedna veľká jazda, aká nemá v kinematografii OBDOBU, myslené na žáner - zombie. Tvorcovia seriálu - The Walking Dead, či filmári z Hollywoodu, by si mali vziať príklad, ako sa to má správne robiť, vyvážiť, aby divák ostal totálne opantaný dokonalým filmárskym umením. Dianie sa väčšinou prispôsobuje vlaku v pohybe, v ktorom sú desiatky pasažierov, ktorí smerujú do rôznych destinácii, takto idú aj rozvedený otec s malou dcérou, ktorá má narodeniny, chcú ísť navštíviť ich matku, a to tam, ako znie - názov filmu. Okrem neustáleho pohybu veľkou rýchlosťou, na akú, tu na Slovensku, môžme skrátka, rýchlo zabudnúť, sa zastavíme, aj v niektorých staniciach... Vo vlaku, ale aj v okolí, vlastne dá sa povedať, že v Južnej Kórey, vypukla strašná epidémia, z ktorej sa z človeka stáva zombie, nákaza sa šíri rýchlosťou svetla, a samozrejme, jedna žena, tesne pred odchodom vlaku, sem nastúpi, už nakazená, a je otázkou času, kedy sa to všetko skomplikuje, vypukne vo vlaku totálny chaos, lebo po pohryznutí človeka človekom, už neostáva nič iné, ako vziať nohy na plecia, a utekať, čo sily stačia... Netrvá dlho, a vlak bude plný zombíkov... Sú tu rôzni ľudia, od športovcov, cez tehotnú ženu, až po chamtivé postavy, ktoré si chcú za každú cenu zachrániť život... Kto, a koľko ich prežije, neprezradím... Normálne som tak nadšený, ako sa tento film krásne spracoval, že takto nejako som si to predstavoval, ale že s tým prídu rozumní aziati, tak to ma vôbec nenapadlo, a som im za to vďačný... Je to geniálne, strhujúce, presvedčivé, až ohlušujúce, s brilantnými vizuálnymi afektami a kamerou, či zvukom, ktorý človeka načisto položí na lopatky. Počas pozerania, som takmer nedýchal, pričom ak sa nenachádzam vo vlaku, v ktorom je to fakt pestré, tak som niekde na staniciach, kde to doslova VRIE !!! Jeden zombie, neznamená nič, spravte z nich tisíce, desaťtisíce, skombinujte to tak, aby sa na to dalo pozerať, neprežeňte to, ako Brad Pitt v World War Z, lebo to je hlúposť, nad všetkými hlúposťami, naservírovať na TANIER presne takým spôsobom, ako južní Kórejci, a máte postarané o lukratívny zážitok, aký ste nikdy v živote o zombie nevideli !!! Už nie je nad čím rozmýšľať, to treba vidieť !!! Poponáhľaj sa, nezmeškaj vlak, na ktorý len tak nezabudneš... ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Možná to není úplně pětihvězdičkový nářez, ale to jak Korejci s grácií zvládli tak otřepané téma jako je zombie apokalypsa, to jsem dlouho neviděl a američani se můžou jít zahrabat. Alespoň co se tohoto žánru týče za posledních cca 7 let. Takže velká pochvala, určitě doporučení a plný počet hvězd nejen za snahu, ale i za velkou filmařskou zručnost a cit. ()

rollman1 

všechny recenze uživatele

America, go fuck yourself!!! Tomuhle já říkám zombárna.Velice očekávaný snímek z Koreje k nám dorazil a já si mohl užít Vánoce letos o něco dříve. No, já jsem spokojený člověk. Mé zombie srdíčko po době temna začalo opět bít díky skvělému survivalu ve vlaku. Už trailer naznačoval, že se bude jednat o větší událost a ono, že to byla jízda. Začal bych maskami zombies. BOMBA!!!! Maskéři dělali svou práci opravdu od srdíčka. Také pohyby nemrtvých naháněly celkem mírně znepokojivý pocit. Filmu značně prospívá to, že až do konce vlastně netušíme kdo přežije, jelikož si film nebere servítky s nikým a tak je možné, že strojvedoucí, který se objeví jen na 5 minut, přežije déle, než někdo kdo zabil do 50. minuty filmu 100 zombíků. Prostě nekompromisnost. Akce jede v kuse a po krátkém úvodu Vás film nepustí až do celkem očekávaného konce, což není mínus. Druhá polovina trošku zpomalí, to však nemění nic na tom, že se jedná o pecku letošního roku a já tudíž dávám plnou palbu. ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Jak už říkají komentáře přede mnou, je to prostě něco mezi Snowpiercer a WWZ, takže koho tyhle 2 snímky bavily, tak tohle by neměl propásnout. Naopak si myslím, že Train to Busan je ještě lepší než jeho předchůdci, akce prakticky skoro celé 2 hodiny až na konečných 15 minut a jednoznačně nejlépe udělaní zombie -agresivní, rychlí a brutální. Ti co mají dost těch zombie "hororů" s pomalýma a tupýma nestvůrkama budou nadšeni. ()

hansel97 

všechny recenze uživatele

Korejci vzali zombie horor po svém a vyplatilo se to, razí to nekompromisně akční cestu, ale zároveň si to drží určitou úroveň s propracovanými postavami a nijakou hloupými dialogy či rozhodováním. Jsem opravdu spokojený, za scény otec-dcera by se nemuselo stydět ani kde jaké drama. ()

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Ázijskej (a juhokórejskej obzvlášť) hororovej tvorbe sa v posledných rokoch až na pár výnimiek skôr vyhýbam, na Boosanhaeng ma však nalákali pozitívne divácke ohlasy a recenzie. Bol som nesmierne prekvapený, aký kvalitný a po všetkých stránkach fungujúci zombie horor sa dokázal zrodiť v kórejských filmových dielňach. Od World War Z som nevidel takúto napínavú a strhujúcu subžánrovku. Tvorcovia blockbusterovej Svetovej vojny Z však disponovali rozprávkovým 190 miliónovým rozpočtom a megalomanským promom, kým Boosanhaeng bol natočený za necelých 9 mega USD v neporovnateľne skromnejších podmienkach, pričom ma miestami držal vo väčšom napätí než spomínaný hollywoodský trhák. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Byl to zajímavý jemně napínavý příběh, ale vytáčela mně spomalenost lidi, zato zombie rychlý neskutečně a to se mi líbilo skákáni hlava nehlava , někdy trošku hudba divná a možná trošku natáhly film. Jinak zombie nebyli špatní ani ne dokonalý, příběh víc osvěžit a bylo bito lepši konec to určitě cele zachránil. Aspon na 3 Hvězdy. ()

Související novinky

Tvůrce Vlaku do Pusanu bude točit pro Netflix

Tvůrce Vlaku do Pusanu bude točit pro Netflix

27.04.2020

Režisér korejského zombie hitu Vlak do Pusanu z roku 2016 Sang-ho Yeon chystá pro Netflix novou animovaní sérii. Ještě letos by měl režisér přivést do kin pokračování svého zombie hororu pod názvem… (více)

Virová nákaza ve filmech

Virová nákaza ve filmech

15.03.2020

Momentální krizová situace reagující na probíhající šíření viru Covid-19 měla mimo jiné za následek i uzavření veškerých kinosálů, což pochopitelně vedlo k tomu, že distributoři začali rušit či… (více)

Reklama

Reklama