Reklama

Reklama

Vlak do Pusanu

  • Jižní Korea Boosanhaeng (více)
Trailer 3

Rozvedený Seok Woo (Yoo Gong) je workoholikem tělem i duší. Své malé dcery Soo-an (Soo-an Kim) si tak příliš neužije. Nyní má Soo-an narozeniny a za každou cenu si přeje navštívit maminku. Seok Woo souhlasí a společně se tak vydávají rychlovlakem ze Soulu do Busanu. Vlak je téměř připraven k odjezdu, jenže na poslední chvíli do něho naskočí nezdravě vypadající dívka. Stačí jedno kousnutí a následkem domino efektu během pár minut většina pasažérů zmutuje v krvežíznivé zombies. Pro ty zbývající právě začíná holý boj o přežití. (Psychor)

(více)

Recenze (421)

veru_needy 

všechny recenze uživatele

Japonské filmy moc v oblibě nemám, ale tenhle zombie horror byl naprosto skvělý. Na to, že jde o zombíky a o to, že už se většinou filmy na tohle téma hrozně opakují, tohle byl dost originální snímek. Akce od začátku až do konce a člověk pak ani nevnímá, že je to nakonec japonský film, jak je do všecho totálně zažraný. Nejsem žádnej rasista, jde mi jen o jazyk, ve kterém film sleduji (to proto ty kecy o japoncích), ale musím opravdu říct, že při sledování tohoto filmu jsem dokonce i vypustila, že na pozadí slyším něco, čemu nerozumím. No prostě jeden z nejlepších zombie filmů, co jsem kdy viděla. Na Resident Evil teda nemá, ale zařadila bych ho hned za něj. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Ti roztomilí malí Korejci přebírají od naší vyspělé a nadřazené euroamerické civilizace samé ušlechtilé věci. Nejen křesťanství, automobilový průmysl a lásku ke klasické hudbě, ale třeba i posedlost kultem upírů a zombií. A díky tomu teď, milé děti, máte možnost vidět tuhle svěží, neotřelou, vtipnou i neradostnou, vpravdě velkofilmovou zombiárnu. Která je sice chvílemi malinko šmrncnutá hollywoodštinou, ale žádné obavy, ona ta korejská hollywoodština je snesitelnější a hlavně nesrovnatelně drsnější, než ta originální americká. A že má leckterý olezlý houmlesák větší cenu, než leckterý sobecký arogantní hajzlík ve značkovém obleku a kravatě, tak to ví přece každý i bez té hollywoodštiny. No... I když jak jsem kdysi jezdíval do práce tramvají, a jak oni vždycky ve druhém (v MÉM druhém) vagóně přespávali páchnoucí vágusové, a jak se mi z nich vždycky hned po ránu brutálně zvedl kufr, protože ti dobytci smrděli hůř než mrtvoly, tak to bych je v té chvíli nejradši všechny umlátil basebalkou, nebo aspoň vyházel na nástupiště, kdybych se na ně neštítil šáhnout... no ale to už je úplně jiný příběh. ()

Caelos 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem to trochu lepší, ale celkem mě bavilo, že to nebyl klasický zombie/nakažení/whatever survival, ale vlastně film o lidském zmrdství a jak se v krizových situacích dostávají k moci ti největší řvouni, kteří si tu svou pravdu vyřvou. Přitom kdyby si od začátku zachovali chladnou hlavu, nebylo by tolik mrtvých. A pak samozřejmě typická situace věčně pracující otec, který myslí jenom na sebe a pak pochopí, jaký byl kokot. Vlastně, kdyby tohle vylezlo z Holywoodu, byla by to podprůměrná sračka, ale korejci do toho prostě umí zamíchat to správné drama. Zombie akční scény mě moc nebraly, byly moc zmatené, divně sestříhané a při davovějších scénách mě trochu bolely digitální efekty, které jdou prostě vždycky poznat. Nejlepší byl jelen na začátku. Nevím, tak 8/10. ()

6thSun 

všechny recenze uživatele

Ajznboňácká zombárna s několika (c)hutnými momenty (výstup na stanici Daejeon, postupně narůstající zombie schody za jedoucí mašinou) a asi půl hodinou plačtivejch keců, který se daj v klidu přetáčet. ()

malylada 

všechny recenze uživatele

Naprosto vynikající pecka, kterou řadím do TOP 5 zombie hororu. Nejen, že je snímek naprosto brutální, tak se povedla na výbornou dramatická rovina. První půl hodinku se náhodně seznamujeme s různými pasažéry, jejichž osudy se zkříží ve chvíli, kdy začne boj o přežití. Díky tomu se vztahy mezi jednotlivými hrdiny dokáží vrýt pod kůži a je to jeden z těch hororů, kde perfektně funguje vývoj postav a dokáže s nimi pracovat. Akční scény jsou naprosto TOP, nápadité a vyloženě vypiplané. Samotný vizuál, včetně zombie jsou taktéž až do detailu vynikající. Možná mohl být film o něco kratší a závěr nemusel tolik tlačit na pilu, co do dojáku, ale mě osobně to vůbec nevadilo. Naprostá spokojenost......8/10 ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Úsvit mrtvých zatvorený do vlaku. Nehraje sa vyložene na temnú hororovú strunu, ako je tomu napríklad v REC. Cieľom je vytvoriť drsné a akčné dobrodružstvo. Čo sa rozhodne aj darí. Občas sa tu bohužiaľ vyskytnú vzťahové/citové zastávky, ktoré narúšajú inak svižný boj o život. Zombíci vyzerajú a chovajú sa pôsobivo (aj keď občas kolíše ich nebezpečnosť). Dojem však zrážajú už spomínané emočné zastávky, občasná zbytočná blbosť v chovaní živých a tiež fakt, že niekto sa po kúsnutí premenil do 3 sekúnd, a niekto pomaly stíhal pred premenou napísať biografiu. V rámci zombie žánru určite patriace medzi tie vydarenejšie počiny. Nebyť uvedených chýb, mohol Vlak do Pusanu siahať na top priečky celého subžánru. ()

GeusX 

všechny recenze uživatele

Davový "nádražácký" zombie film se sociálním podtextem. Pěkný úprk v korejském TGV před nenasyty. 75% (viděl jsem: 1x) ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Predstavte si scenu v lietadle z World War Z. Premiestnite ju do vlaku, natiahnite na cely film a mate Train to Busan. Podobne ako v Petersenovom Poseidone sa aj tu kasle na poriadne zoznamenie sa s postavami a po kratuckom uvode nasleduje nonstop akcna jazda. Vdaka tomu mi boli postavy zo zaciatku ukradnute. Behom filmu sa ale spravali tak imbecilne az mi zacali byt protivne a ked postupne chcipali, tak som im to normalne prial. Technicka stranka je spickova. Zombie su slusne namaskovani a su celí od krvi. Ale pri stretoch s ludmi sa ziadneho gore alebo cohokolvek trochu drsnejsieho nedockame. Samotna akcia je solidna, ale po par minutach strasne monotonna. Proste sa len uteka po vlaku. Sem tam sa vystúpi na zastavke, aby sa hned zase utekalo do vlaku a tak stale dookola. Napinave to prilis nie je a zombie v blbosti neraz tromfnu aj ludi. Co sa tyka nejakych inovacii v zombie zanri, tak sa nicoho noveho nedockame. Vysledkom je tupa priamociara jednohubka, ktora zacne velmi rychlo nudit. 4/10. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Jeden z najlepších zombie filmov aké som za poslednú dobu videl. Charaktery, akčné scény, napätie, vizuál aj dejové zvraty, ktoré sú občas predvídateľné, ale na druhú stranu podporujú žáner. Pokračovanie animáku Stanica Soul je dravšie, akčnejšie a príbehovo ucelenejšie, hoci postráda finálny prekvapivý zvrat. Sang- ho Yeon ale Vlakom do Bushanu ukazuje, že je všestranný režisér a má cit pre svoje postavy, rovnako ako pre príbeh. A musím povedať, že jeho hraný debut je lepší ako čokoľvek z jeho animovanej tvorby. ()

BrooksW.Here 

všechny recenze uživatele

Táto zbesilá a adrenalínom napumpovaná jazda obrovským skokom prekonala všetky moje očakávania a po jej zhliadnutí som v nemom úžase ešte niekoľko minút sledoval záverečné titulky. Od Vlaku do Pusanu som čakal iba šialene rýchly a akčný zombie thriller, ale napokon som sa dočkal niečoho oveľa lepšieho... Aj keď úvod môže vyzerať úplne obyčajne a nezaujímavo, tak aj napriek tomu v ňom po celý čas vládne nepatrne napätá atmosféra, ktorá nenechá diváka ani na moment poľaviť v ostražitosti a v priebehu filmu sa už všetko iba stále viac a viac stupňuje... Zasadenie do priestoru vlaku je naozaj originálne (aj keď to, že sa tvorcovia inšpirovali Svetovou vojnou Z sa nedá poprieť) a v zombie žánri je to pre mňa niečo doteraz nevídané a práve vďaka tomu sa dá atmosféra v niektorých scénach doslova krájať, o napätie tu ani na chvíľu nie je núdza, postavy sú sympatické (aj napriek tomu, že ich konanie nie je vždy úplne logické) a záver je (teda aspoň podľa mňa) emocionálne zdrcujúci (pri pozeraní som sa nedokázal ubrániť slzám)... Ďalším veľkým plusom tohto filmu je aj jeho realistickosť (človek má pri sledovaní pocit, že by sa dané scenáre naozaj mohli stať aj v skutočnosti) – za to vďačíme hlavne hereckému obsadeniu, kde úplne všetci herci predviedli mimoriadne presvedčivé výkony (ale na mňa aj tak najviac zapôsobila dcéra hlavného hrdinu, ktorá ma svojim výkonom neraz chytila za srdce... Ďalej si pochvalu určite zaslúži aj soundtrack, ktorý je miestami naozaj desivý a nervydrásajúci a spolu s ním aj kamera, vďaka ktorej má divák pocit, že sa na scéne stále niečo deje... A s istotou môžem povedať, že naozaj by som takéto niečo nechcel počas cestovania vlakom zažiť... A preto tento film odporúča 9 agresívnych cestujúcich z 10. ()

Ouwen 

všechny recenze uživatele

Při dvouhodinové délce postrádám zajímavější děj, je to jen sled akčních scén mezi zombíkama a civilisty. Navíc to na mě působilo jako naprostá komedie a dlouho jsem se smál všemu, co se ve filmu dělo. Vizuál klasicky prvotřídní, hudba strašná. Aspoň se postavy chovaj celkem logicky. ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Tak jsem se po dlouhé době projela vláčkem. A konstatuji, že to byla jízda parádní. Svižné tempo, spousta akce, sem tam vtípek a místy napětí ke kousání nehtíků. Malá Soo-an si mě obtočila kolem prstu v prvních minutách a nepustila až do závěrečných titulí. Skvěle namíchaná zombiárna, bavila jsem se. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

VLAK DO BUSANU nieje žiadny gorefest, žiadny ponurý fantasktný romerovský, fulciovský či opus iného old schoolového režiséra. Je to skôr komornejšia verzia WORLD WAR Z s nejakou tou pridanou hodnotou v podobe tých pravých juhokórejských emócií, ktorý sú v tom azda najzdatnejší za posledných 20 rokov. Upozorňujem, že pošteklí maximálne laickejších hororových divákov. ()

vurhor 

všechny recenze uživatele

Korejci natočili zombie horror. Brrr! A byť už jsem ze sedmiletého sledování Walking dead na ty nemrtvý svině vytrénovaný a nerozhodí mě, přesto mi z nich tady několikrát přeběhl mráz po zádech. To asi protože tohle jsou ti "rychlí" zmetci, plus ty asijské zombie jsou jaksi nezvykle hrozivé. Film se většinu času odehrává pouze ve vlaku krátce po vypuknutí Z. apokalypsy. A jak už to tak bývá, jízda to nebude úplně hladká. Oceňuju i rozmanitost jednotlivých pasažérů: je tam statečný drsňák, nesmělý sportovec, čůrák businessman a hl. hrdina, který je zas typ: "z hajzla pašák". Nemůžu si pomoct, ale přijde mi, že tvůrci se hodně inspirovali World War Z, některé části i bohužel vykradli. I tak se ale jedná zábavnou a nadupanou jízdu, především díky těm malým interiérním prostorám vlaku se bude jednat o originální zážitek. Průměrné 4*. ()

PauloZ 

všechny recenze uživatele

Jestli ne nejlepší, tak rozhodně jedem z top 5 zombie filmů ever! Napínak od první minuty. Skvělý jak herci, tak akce, ani yo nepostrádá logiku a emočně mě to celkem rozložilo tak třikrát :)). ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Docela příjemné překvápko.. Jen kdyby to bylo o cca 15-20minut kratší, vyhodily se některé už nastavované akce a hlavně ten nechutně patheticko hysterický pokus o srdceryvné melodrama na konci, který celý film zpětně docela sráží a ze mě tak nikdo více než 3 nevytříská... Ale hlavně z prvních 2/3 jde o krásně funkční a moderní zombiefilmeček. ()

Davered 

všechny recenze uživatele

Podobne jako Romerovy zombie filmy jsou v podstate spolecenskou satirou maskovanou za horor, tak by se dalo rict ze tento snimek za zdanlivou horrorovou podivanou skryva pro Korejce tak typicke ufnukane melodrama. Ohromny nanos patosu a sentimentu ale zde paradoxne nevadi tolik jako celkova nedokonalost onech zanrovych prvku. Ta se projevuje predevsim absolutni absenci scenaristicke invence (kolikrat se zde opakuje motiv na posledni chvili zavrenych dveri?) a ponekud bizarnim snimanim akcnich scen. Vysledkem je pak vicemene prumerny horror, jenz funguje spis sporadicky nez jako celek na sve ponekud prepalene stopazi. ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Trochu jsem si plácal po čele, nevěřil jsem, že by Korejci dokázali vytvořit ucházející zombie film, notabene na nějaké vyšší úrovni. Mýlil jsem se na plné čáře. Společně s Úsvitem mrtvých a WWZ to patří teď do TOP 3 filmů z tohoto apokalyptického koutku. Neznámé tváře, jisté inovace a samotná zarputilost těchto nemrtvých filmu dodává šťávu. Z hereckých výkonů jsem si jednoznačně oblíbil muže, jenž měl těhotnou manželku (Dong-seok Ma). Takový ten bijec od přírody těm infikovaným a agresivním lidem (tedy, teď spíše tvorům) jednoduše dával pěstí, mlátil je hlava nehlava. Jeho příběhová linka zbourala všechny ostatní, nikdo ho nedohnal, ani hlavní hrdina. Idea s vlakem plným zombies tu zajisté ještě nebyla, líbily se mi pasáže v tunelech, kdy tyto kreatury ztratily svou orientaci po čerstvém a vydatném člověčím masíčku. Hrdiny se autoři rozhodli škrtat jednoho po druhém, z prvotně hodně postav se to ostříhá na absolutní minimum. Dojde i na emoce, to Korejcům jde na plné čáře. A za ty peníze i koukatelný vizuál. Závěr trošičku prvoplánový, ale snést se dal bez problémů. Povedený produkt. Za mě dávám 82 % EDIT.....Při druhém zhlédnutí ke dni 20.9.2020 musím o pár procent níže, to přehrávání nějakých postav je velice okaté, hlavně ten konec, kdy to už vysloveně bije do očí. Za mě 78 % ()

Související novinky

Tvůrce Vlaku do Pusanu bude točit pro Netflix

Tvůrce Vlaku do Pusanu bude točit pro Netflix

27.04.2020

Režisér korejského zombie hitu Vlak do Pusanu z roku 2016 Sang-ho Yeon chystá pro Netflix novou animovaní sérii. Ještě letos by měl režisér přivést do kin pokračování svého zombie hororu pod názvem… (více)

Virová nákaza ve filmech

Virová nákaza ve filmech

15.03.2020

Momentální krizová situace reagující na probíhající šíření viru Covid-19 měla mimo jiné za následek i uzavření veškerých kinosálů, což pochopitelně vedlo k tomu, že distributoři začali rušit či… (více)

Reklama

Reklama